A víz a 21. század egyik legfontosabb kérdése – mondta el Áder János köztársasági elnök, aki hétfőn egyedi bélyeget bocsájtott forgalomba a budapesti Víz világtalálkozó 2016 alkalmából, a Sándor-palotában.

Hozzáfűzte: az emberi fogyasztásra alkalmas, hozzáférhető édes víz mennyiség a Földön lévő összes víz mindössze 0,007 százaléka. Ezt ráadásul szennyezzük is, miközben a bolygó lakossága növekszik.

A világméretű vízválság elkerülésére 15-20 év áll rendelkezésre. Nem csupán arról van szó, hogy tudunk-e megfelelő mennyiségű élelmet termelni, de a víztől függ az ipari fejlesztés, a környezeti fenntarthatóság, az egészségügy, a víz hiánya pedig politikai konfliktusokhoz vezethet – mutatott rá a köztársasági elnök.

2013-ban sikeres Víz világtalálkozót rendeztek Budapesten, az itt megfogalmazottak beépültek az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által elfogadott fenntartható fejlődési célok közé – idézte fel Áder János, aki szerint az idei, november 28. és 30. között megrendezendő tanácskozás az előrejelzések, a jelentkezők és a bemutatkozó vállalkozások száma alapján ugyanilyen sikeres lehet.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
Élen kell járni a környezetvédelemben mert elő kell valahogy készíteni
a villanyautók és elektromos autóbuszok gyártását és piacát .
Kérdés mit fognak szólni hozzá az olajosok . arabok ,britek ,usa .orosz .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.