Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a budapesti Teréz körúti robbantás gyanúsítottja – közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság 2017. február 21-ig hosszabbította meg annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 24-én egy budapesti belvárosi járdaszakaszon robbantást követett el, amelynek következtében az ott járőrszolgálatot teljesítő két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított ellen a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A Fővárosi Törvényszék bírói tanácsa a gyanúsított és védője által az előzetes letartóztatás megszüntetésére és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására tett indítványt múlt pénteken elutasította.

A döntés indokai között szerepelt, hogy a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény megalapozott gyanúja továbbra is fennáll, azt a rendelkezésre álló bizonyítékok alátámasztják.

A bírói tanács határozatában hangsúlyozta, hogy a bizonyítottság esetén kiszabható büntetés mértéke, a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményei, valamint a házkutatás során lefoglalt tárgyak – a tervezett nyomozati cselekmények eredményes lefolytatása érdekében, s az eljárás jelenlegi szakaszában – a legszigorúbb kényszerintézkedés alkalmazását továbbra is indokolják a gyanúsítottal szemben.

A végzés nem jogerős.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.