Ahogy azt az RTL Klub híradója alapján mi is megírtuk: a hétvégén autóbalesetben meghalt a Nógrád megyei Rimóc polgármestere.

Beszkid Andor kocsijával egy részeg, az úton kacsázó biciklist akart kikerülni, amikor összeütközött egy szemből érkező autóval. A polgármester olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét már nem tudták megmenteni.

A Demokratikus Koalíció most azt követeli a kormánytól, hogy vonják vissza a KRESZ 2014 júliusi módosítását, amelyben engedélyezték az ittas kerékpározást. A lazítás ellen akkor a Lánglovagok Egyesülettől a Magyar Kerékpárosklubig sokan tiltakoztak.

A DK azt követeli, hogy a biciklisekre is vonatkozzanak ugyanazok a szabályok, mint a többi járművezetőre. A párt egyúttal a Belügyminisztériumtól fogja kikérni, hogy a KRESZ-módosítása óta hány baleset történt és hány ember halt meg ittas biciklizés miatt – közölte sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt szóvivő.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Két éve úgy módosították a KRESZ-t: ezentúl szabadon lehet ittasan kerékpározni. A szabályozás miatt akkor rengetegen tiltakoztak: civil szervezetek, újságírók, valamint a Lánglovagok Egyesület és a Magyar Kerékpárosklub is. Szinte mindenki megjegyezte: fogalmuk sincs, kinek az ötlete volt a rendeletmódosítás és hogyan lehetséges, hogy mindenfajta egyeztetés nélkül átverték azt.

A Hír24 nyomozta ki: az ötlet személyesen Orbán Viktor szívügye volt. A miniszterelnök a TV2 Naplójának 2011. november 13-ai adásában nyilatkozta Dorogi Gabriellának:
„Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki még valamikor régebben, ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének teljes hiánya alapján született.”

nyugatifeny.blog.hu/2016/11/21/botrany_orban_rogeszmeje_miatt_halt_meg_a_rimoci_polgarmester
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@emerencia: Sokára gyógyult meg a gyerek, mert nagyon összetörött. A biciklisről később nem hallottam, hogy mi lett vele. De azóta gyanakodva megyek ilyen helyeken, ha egyesek még józanul is képesek ész nélkül kikanyarodni.
justhpeter
Nem vagyok híve annak, hogy akármikor egyedi esetekre tekintettel módosítsanak jogszabályokat.
De: minden közlekedési eszközön büntetném az ittas vezetőt !!! Zéró tolarencia !!!
vonotok
Hogy Te mekkora barom vagy. Ha eléd libben a
tök koki, biciklijével féktávolságon belül, láthatósági mellény nélkül és halálra bálozod, egy életre lelki roncs leszel. Akkor is DK -ázál.
vonotok
@nyanya001: Lehet,hogy tévedek de az, hogy " szabadon lehet ittasan kerékpározni. " ez így nincs a mai KRESZ -ben.Azt engedi, hogy föld úton, ha kerékpározásra képes állapotba van.
Szilárd burkolatú úton továbbra is TILOS ittasan kerékpározni.
Amúgy a " kis g...nek lehetne más szívügye is, hisz igen sók szar nyaldossa az arcát.
wagabund
..."Szigorítsák a KRESZ-t, ne lehessen ittasan biciklizni – követeli a DK"...

bocsánat DK, de ezen nyerítve röhögtem...mivan? hogy ne lehessen ittasan...? kerékpárt? neeeee... ebben az országban ilyen nem fog előfordulni...! ...hatósági jelzés a krékpárra? ...kötelező kresz a kerékpárosnak?..., józan biciklis?... a kresz szerint előírt világítás szigorú ellenőrzése?...uggyanmáááá... ennyit egyetlen hatalom sem mer felvállalni...

fogadjunk?
Lepényleső
Az ittasság egy dolog,a részegség egy másik. Ezenkívül; állítólag sem láthatósági mellénye,sem világítása nem volt. Tehát két élő szabályt is sértett,gondolja bárki,hogy ha lett volna harmadik,az fékezte volna meg?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.