A lány a mobilján zenét hallgatott, ezért nem hallotta a mentőt, amelynek sofőrje már nem tudott időben megállni – számolt be az RTL Híradója.

Szívbeteghez száguldó, szirénázó mentőautó gázolt el szerda késő délután egy zebrán bicikliző kamaszt Békéscsabán. A 16 éves lányt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de nem tudták megmenteni, este meghalt.

Egy szemtanú szerint az áldozat zenét hallgatott, ezért nem vette észre a közeledő mentőt. 

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon mekkora hangerő kellett ahhoz, hogy egy mentő szirénáját elnyomja? Egyébiránt, részvétem a lány családjának.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
@gulyasgyula: Előbbi írásomhoz ..Törvényesíteni kellene kerékpáros csak tolhatja a zebrán a kerékpárt ..Autósok réme a zebrán 20-30 km-es sebességgel átzúgó napszemüveges , rádiót hallgató kerékpáros ...
misó
@Főlökött: még kiegészítaném-a megkülönböztető jelzéseket használó jármű vezetőjének olyan sebességgel célszerű közlekednie, hogy a baleseti veszélyhelyzet részéről egyoldalúan hárítható legyen, belátható távolságán belül meg tudjon állni.
misó
@gulyasgyula: persze a sietés a második legfontosabb dolog, az első az hogy oda kell érni!
gulyasgyula
@misó: Ebben az ügyben csak áldozatok vannak ..Természetesen legnagyobb áldozat a kislány ..Az Ő életét már nem lehet vissza adni sajnos bárhogy büntetik meg a mentő vezetőjét ..A mentős életére is ki fog hatni egész életében .
sokanvagyunk
Majd eldönti valaki, talán egy-két év múlva - szemtanúk, szakértők meghallgatása, szabályok átnézése és néhány óra töprengés után - hogyan kellett volna döntenie abban a pár másodpercben a mentőt vezetőnek.
Fradigege
Tavaly a Gödöllői HÉV gázolt halálra Mátyásföldnél, egy ugyancsak 16 éves kis csajt, aki szintén zenét hallgatott és az átjáróban a HÉV alátekerte be magát. Nem ártana a szülőknek belenevelni ezt a gyerekekbe, hogy ne hallgass zenét. Hagyjuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.