Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön első fokon azt a férfit, aki a vád szerint 2014-ben Érden megölte az élettársát és egy ismerősét, majd az áldozatokra gyújtotta a házat – közölte a törvényszék szóvivője.

A vádlott – akire mint visszaesőre, halmazati büntetésül, emberölésért és rongálásért szabták ki az életfogytiglant – feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott felmentésért, védője enyhítésért fellebbezett – mondta a szóvivő.

A vádirat szerint S. J. nem dolgozott, az élettársával Budapesten, ismerősöknél lakott. A nő prostituált volt, az így szerzett pénzt közösen költötték el. Mindketten naponta fogyasztottak egy új pszichoaktív anyagot.

A sértett férfi szerény nyugdíjból élt az érdi Szilfa utcában. Az idős embert a vádlott és az élettársa is ismerte, sőt a nő egy ideig vele is lakott. Miután a nő visszaköltözött a vádlotthoz, rendre újra megkereste az idős embert, hogy pénzt szerezzen tőle. Így történt ez 2014 májusában is, amikor a nő újra bekopogott hozzá, és később, este a vádlott is utánament.

A két férfi éjszakába nyúlóan veszekedett, ezután a fiatalabb egy fejszével legalább kilencszer lesújtott az idős férfi fejére, majd legalább négyszer az élettársa mellkasára. Mindkét sértett eszméletét vesztette.

S. J. ezután – tette leplezésére – több ponton felgyújtotta a házat, majd az ablakon keresztül elmenekült. Az idős férfi szén-monoxid-mérgezésben vesztette életét, míg a nő a sérüléseibe halt bele.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.