A magyar kormány négy ponthoz ragaszkodik a betelepítési kvótákról szóló uniós vitában – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János kifejtette: olyan javaslatot tudnak elfogadni, ami nem ír elő kötelező kvótát; fontosnak tartja az uniós határvédelmet; nem teszi lehetővé, hogy hosszú távon működjenek belső határellenőrzési pontok; továbbá minden országnak a saját kultúrája, identitása és lehetőségei szerint határozza meg a szolidaritást.

Utóbbival összefüggésben azt mondta: szeretnék, ha a határvédelmi kiadásokat, a kibocsátás helyszínén indított programokat és a hotspotok felállításának támogatását is szolidaritásként értékelné az unió.

A tárcavezető azt is bejelentette, hogy a kormány 53 milliárd forintot hagyott jóvá szerdán a határvédelmi feladatokra, vagyis egyebek mellett a határzár működtetésére, bérekre, rendőrök és katonák felszerelésére, és az infrastruktúrára.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ha jól értem, akkor a pénzosztásnál is lehetőségei szerint határozza meg a szolidaritást például a német vagy az osztrák adófizető.
Zeta
A kötvényes betelepülők, azok nem változtatnak sem a népesség összetételén, sem a kultúráján, sem a nemzet biztonságán . Ezek lesznek a új magyarok, hajrá.
justhpeter
Nem lennék meglepve, ha az Unió is ilyen alapon osztaná a pénzt. A Kandakota megérdemelné.
papa.49
Én csak egyetlen ponthoz ragaszkodom ,,Ti takarodjatok a sunyi picsába,,!!!
Csak ennyi kellene ennek a szerencsétlen országnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.