A megkérdezett munkáltatóknak csupán a 30 százaléka vár javulást az ország gazdasági helyzetében, de saját cégeik jövőbeni kilátásait illetően több mint 50 százalékuk optimista – derül ki a Profession.hu állásportál 400 cégvezető bevonásával készített nem reprezentatív felméréséből.

Az állásportál piaci hangulatindexe szerint – amelyet 2013-ban vizsgáltak legutóbb – a válaszadók 57 százaléka saját vállalkozásaik árbevételének növekedésére számít, 35 százalékuk változatlan szinttel számol és 8 százalékuk tart a csökkenéstől.

A dolgozók számának alakulásánál a munkaadók 46 százaléka növekedéssel, 44 százaléka változatlan létszámmal, 11 százaléka pedig csökkenéssel számol.

Hozzátették: a cégek 65 százalékánál nehézséget jelent az új kollégák toborzása és 45 százalékuk további növekedésre számít ezen a téren. Az érintett cégvezetők úgy vélik, hogy egyre nagyobb költséggel és energiabefektetéssel jár majd a megfelelő jelöltek megtalálása.

A közlemény idézi Martis Istvánt, a profession.hu ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette: a minden ágazatban megjelenő munkaerőhiány egyre nagyobb hatással lesz a cégek gazdasági helyzetére is. Ezért fontos, hogy a vállalatok tudatosabban kezdjék el keresni az új munkatársakat és javítsanak a munkáltatói megítélésükön is – fűzte hozzá.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@emerencia: Ja, a minimálos melósok vállán állva nyilatkozzák a szépet!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@emerencia: Ja, a minimálos melósok vállán állva nyilatkozzák a szépet!
Clavigo
Szerintem Lőrinc barát is az optimisták közé tartozik...Saját magával és cégeivel kapcsolatban biztos.
emerencia
@quadrocopter: A nem minimálbért keresők is jogosan elégedetlenek. Dívik ugyan sok cégnél a műmájer vigyorgás de az nem old meg semmit.
Szókrakész
" minden ágazatban megjelenő munkaerőhiány egyre nagyobb hatással lesz a cégek gazdasági helyzetére is. Ezért fontos, hogy a vállalatok tudatosabban kezdjék el keresni az új munkatársakat és javítsanak a munkáltatói megítélésükön is – fűzte hozzá."

Ergo.

Mélyebben a zsebbe kell nyúlni.
Meg kell fizetni a munkaerőt.
Ne higgyék magukat istennek a cégtulajok.
Legyenek emberségesebbek.
Ne rabszolgatartó mentalitással vezessék a céget.
És ne akarjanak egyik napról a másikra milliomosok lenni.

Akinek nem inge...
justhpeter
@Clavigo: Amennyi cége már van, Lőrinc barát nagyvállalkozónak számít. Kíváncsi vagyok hány alkalmazottja van ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.