Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének gyanúja miatt egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezett egy férfit a Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán. A nyomozás adatai szerint a férfi a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezet vezetői közé tartozott. A végzés nem jogerős.

A Fővárosi Törvényszék közleményében azt írta: a nyomozás eddigi adatai szerint a férfi összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonallal (MNA), amelynek tagjai az interneten más nemzeti, faji, vallási csoportok tagjai elleni erőszakos fellépésre buzdítanak, katonai jellegű felkészítő táborokat, kiképzéseket tartanak, és ehhez kapcsolódó eszméket közvetítenek. A gyanúsítottnál a nyomozó hatóság a házkutatáskor engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket talált.

Előzetesbe vágtak egy jászberényi szélsőjobbost, fegyverek is voltak nála

Ismertették: a Fővárosi Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását. A megalapozott gyanút tanúvallomások, házkutatások és lefoglalások jegyzőkönyvei, az előzetes szakértői vélemény, és az MNA-tagságra vonatkozó bizonyítékok támasztják alá.

Hozzátették: enyhébb kényszerintézkedést azért sem rendelhettek el, mert a gyanúsított azzal, hogy házi őrizetben bárkit fogadhatna, vagy bárkivel ellenőrzés nélkül kapcsolatba léphetne, szintén megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítási eljárást.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bringás
Nem lehet a libsiket előzetesbe vágni, mert a hülyeség nem büntetendő!
namihami
Fegyvert, lőszert tart, persze engedély nélkül és a végzés nem jogerős? Helyes, kímélni kell szegény hungarista barmokat. Nehogy már valami atrocitás érje őket.
De jaj annak a nyugdíjas maminak, aki a csórósága okán lop két kiflit és egy félliter tejet. Az megérdemli, hiszen közveszélyes bűnöző. Súlyos rettegést hoz a védtelen emberek és a társadalom nyakára.
namihami
@Köb Jani: Ha valakinél a fenti ""játékszereket"" találják, akkor mi lehet téves? Fapuska, patronos pisztoly vagy mivel cserélhették össze? Ezek az apróságok már abstart magukkal kéne-kell, hogy vonják az előzetes azonnali elrendelését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.