Egyre nagyobb szeletet hasít ki az államigazgatás a budai Várból, ahonnan lassan kiszorul a tudomány és a kultúra. A közlekedési és turisztikai katasztrófával fenyegető terv nemhogy szelídült volna, egy néhány hete napvilágot látott kormánydöntés szerint a Belügyminisztérium (BM) teljes állománya a budai Várba költözik. Tavaly ilyenkor még arról volt szó, hogy csak részben cuccol föl a BM és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a hegyre, mivel jócskán megnőtt az állományuk, így nem férnek be egykori ingatlanjaikba. Ezért az MTA kutatóintézeteinek Úri és Országház utca közötti, hatalmas, három belső udvart magába foglaló, jövő év elején birtokba vehető tömbje mellett a belügyesek megkapták az egykori Országos Villamos Teherelosztó közeli, Nándor utcai épületét is. Ezt korábban a helyhiánnyal küzdő Országos Levéltárnak adta ugyan a kormány, de aztán meggondolta magát, és a modern magyar építészet egyik emblematikus épületének lebontásáról határozott. Végül – az építészszakmai...

Forrás: m.hvg.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
A korlátlan lehetőségek hazájában egy putriszülött a Várba költözik. Milyen felháboritó lett volna, ha Angyalföld határára Gyurcsány egy kormányzati negyedet épit. Úr kell nekünk, megkaptuk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
@Csizmás Kond: szaralak vagy. A migránsáradatot én sem akarom, de ez más téma.
És mindenféle előadásban igaz, hogy a miniszterelnök a népnek tartozik felelősséggel, a népet, a hazáját kell szolgálnia. Ezt aki megtagadja, áruló, legyen bárki, vagy bármilyen párt.
Befejeztem ebben veled, mert túl büdös vagy nekem, túl ocsmány.
not me
Hihetetlenül egyszerű a történet.
Félnek.
Arra készülnek, hogy a nép előbb vagy utóbb megtámadja őket, és oda vonulnak vissza, mert szerintük az védhető lesz mindentől, és mindenkitől..

Van annál a kormánynál aljasabb, mint amelyik már előre harcra készül a saját népe ellen?

Alagutak, bunkerek, várbástyák, különleges katonai egységek...

istenem, hova születtem!!!???
elnyomott
@not me: - nem, mi félünk. És minél erősebbek, minél jobban körbebástyázzák magukat, annál jobban.
És ez lesz, ki tudja hány évig.
A törökök 150 évig csinálták...
Csizmás Kond
@elnyomott: tudod mit kis mitugrász?...az ilyen melldöngetés amit művelsz egy nagy lószar. Ideállítasz és kezdesz kioktatni ?...mint egy vadállat berontasz ide és tied a tuti ?...ülj le míg valaki le nem ültet...ne játszd a nagyot mert nem éred fel.
...és mint ahogy az elején elkezdtük akár a kakukkosóra te is fújod ugyanazt ugyanúgy...
ja és befejezted...de ki a lószar kért hogy itt nekem böfögj ?
elnyomott
@Csizmás Kond: - te vagy az a lószar, hiszen kérdeztél is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.