Nem szükségszerű az európai ügyészség felállítása, ugyanis jelenleg is megvannak azok a keretek, amelyeken belül fel lehet lépni a korrupcióval szemben – közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter, miután a holland kollégájával, Ard van der Steurrel tárgyalt Hágában. Trócsányi a tárgyalás után azt mondta az MTI-nek, hogy a kérdésben azonos állásponton voltak a holland miniszterrel, mert úgy vélik: most is vannak olyan intézmények, mint például az uniós ügyészségi együttműködési szervezet (Eurojust), amik eljárnak az EU pénzügyi érdekeit sértő bűncselekményekkel szemben. Márpedig az európai ügyészi hivatal létrehozása ennek meggyengítésével járna, amit Hollandia nem tud elfogadni és ami Magyarországnak sem megfelelő – mondta. (Hát az igaz, nagyobb kockázata lenne egy független európai ügyészségnek, mint ami most van itthon: egy friss felmérés szerint a magyarok úgy érzik, a korrupciós helyzet folyamatosan romlik.)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Lopni csak pontosan, szépen, törvényesen! Nálunk nincs korrupció, csak törvényesített lopás van, melyet hazánk nagyjai kivételesen be is tartanak!
Zeta
Idejönnek, komolyan veszik,lebukunk!
Éberség ,elvtársak! A nemzetközi helyzet fokozódik!
F_Viktor
"Trócsányi a tárgyalás után azt mondta az MTI-nek, hogy a kérdésben azonos állásponton voltak a holland miniszterrel..."

Nem vagyok benne biztos, hogy a holland is hasonlókról számol be otthon, mert nagyon is jól tudják Európában, hogy miért tartja (el) orbán polt pétert.
RonaGyuri
Európai ügyészség, na még csak az kellene

Most csak a korrupció, s aztán még ki tudja mi nem jut eszükbe

Ez a galád EU már megint népünk elnyomásán töri a fejét. Mindig csak arra jár az eszük, hogyan lehetne ártunk és qurmányunk áldásos tevékenységét akadályozni.
De a mi (i)gazságügyérünk jól megaszonta: „Nem szükségszerű az európai ügyészség felállítása, ugyanis jelenleg is megvannak azok a keretek, amelyeken belül fel lehet lépni a korrupcióval szemben”.
S itt van nekünk a derék Polt Petyuska, aki a független ügyészséget irányítja. Tegyük hozzá; igencsak elismerésre méltóan. Jelentős eredményeket ért el a korrupció ellen is. Mindig gondosan megvegzálja azokat a galád elemeket, akik népünk szemefényeit korrupcióval vádolják!
Ráadásul még a végén, ha ne adj Isten ez összejön, még vérszemet kapnak és más ügyekben is bele akarnak pofázni. Rossz rá gondolni is, hogy mi lenne, ha például lennének olyan pofátlanok és magát Polt-ot kérdeznék, hogy ugyan már ki fizeti a vadászhatási szokásait! =))
human
Ezért szabadságharcolnak egyfolytában. Ezért ordítják, hogy több szuverenitást! Ezért brüsszeleznek. Egy külföldi ügyészt nehezebb lefizetni, mint a magyar párttársat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.