Már jövőre munkaszüneti nap lehet a nagypéntek, a törvényjavaslatot támogatja a kormány – hangsúlyozta a benyújtók nevében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere novemberben nyújtotta be a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánító javaslatot az Országgyűlésnek.

Balog Zoltán közölte: nem kérték a jogszabály sürgős tárgyalását, mert úgy gondolták, "megfelelő súllyal" kell körüljárni a témát.

A javaslattal jövő februárban foglalkozik a parlament, így lehetővé válik, hogy a nagypéntek már 2017-ben munkaszüneti nap legyen. A kezdeményezést támogatja a kormány – írta az emberi erőforrások minisztere.

Hétfőn a Fidesz javaslatára egyebek mellett arról határoztak az Országgyűlésben, hogy nem tartják meg csütörtökön a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló jogszabály vitáját.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Részemről a szentestének jobban örülnék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
@Manhattan: a feltámadás izgalmasabb
colibri
Remélem jövőre nagypénteken már csak a templomi szószék jut neki és csak ott osztja az igét a híveknek. Ez a zember is csak orbán mellett lehet miniszter, soha, sehol, máshol nem!
Eladott Ország
Csütörtököt mondott a nagypéntek.
Cickom, cickom, vagyon-e szép lányod?
Vagyon, vagyon, de mi haszna vagyon?
Add nekem azt, elkapom azt,
Szita-szita péntek, szerelem csütörtök,
Dobszerda.
Jozefina
És a négy napos munkahét mikor lesz??? MERJÜNK NAGYOT ÁLMODNI???
Mirabilis
Szaros álszent kdnp. Ugattok a vasárnapi boltzár mellett, hogy együtt legyen a család, de arra nem gondoltok, hogy szentese napját kéne munkaszüneti nappá nyílvánítani, hogy a családanya ne a pénztárgép mellett üljön du 6-ig, ahelyett, hogy készülne a karácsonyi vacsorával?
Mirabilis
@Manhattan: Igen tudom. De akkor dolgozhat a magyar, a pult mögött, a pénztárban, stb., ahelyett, hogy otthon lenne a családjával, díszitse a fát, süssön, főzzön?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok