Már vágják a centit azokban a háttérintézményekben, amiket átalakításra vagy megszüntetésre ítéltek. Januártól megszűnik több tucat kormányzati háttérintézmény, de legyünk őszinték: a magyarok többségének fogalma nincs, mit csináltak eddig ezekben a hivatalokban, pláne, hogy mit tesznek majd a munkát átvevő intézmények, minisztériumi részlegek. Az alapvető kérdésre sem kapunk ugyanis választ az átszervezés tervének újévi bejelentése óta: miért volt szükség a drasztikus lépésre? A megszokott szóvirágokon kívül nem adtak ésszerű magyarázatokat a közigazgatás kiépített hálóját szétszaggató lépésekre, a Fidesz-kormányok működésének eddigi tapasztalatai alapján azonban sokan gondolnak arra, az ország vezetőinek barátai jól járnak az átalakítás végén, a többiek meg belerokkannak. Januártól jön a bürokráciacsökkentés, 10-20 ezer állami dolgozót bocsájthatnak el – ismételte meg az év eleje óta hangoztatott létszám-leépítési tervet a Figyelőnek Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökséget...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Az 50 db. államtitkár és a 100 db. helyettes létszámáűt miért nem csökkentik, hisz nyilvánvaló, hogy zömüknek semmi dolga, csak a közszereplés és alkalmanként a szalagátvágás, ikletve hogy Orbánt mentesítsék a személyes felelősség alól!
Milliárdokba kerülnek az eltartottak!
Nessy
@quadrocopter: Aztat nem lehet! Sőt, jövel a választás, még több havert kell lekötelezni!
Ja, hogy dolgozni nem tudnak? Talán jobb is, ha csak a szájuk jár!
Bár nekem speciel a múlt heti "napi Rétváry" kissé sok volt!
Ügyintézéshez időpont, várólista, hozzá nem értő "ügyintéző"!
A kedves Ügyfél feledje az ügyet, elég, ha fél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.