A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) új koncessziós pályázatot kell kiírnia a városnéző buszok ügyében a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében. A buszok húsz évre becsült üzemeltetési költségeinek közel a négyszeresét elérő, jóval több mint százmilliárd forintos haszonra tehettek volna szert a nyáron kiírt pályázat nyertesei – írja a Magyar Nemzet.

A közgyűlés múlt szerdán nyilvánította eredménytelennek a tendert, egyben fél évvel meghosszabbították a jelenleg turistabuszokat üzemeltető négy társaság januárban lejáró szerződését.

A lap információi szerint a BKK-nak felül kell vizsgálnia a korábban előírt 20 éves időszakot és elő kell írnia a szolgáltatás műszaki színvonalának emelését az új tenderben.

Szakértők szerint a két évtizedre szóló koncessziós jog megszerzésével és a megajánlott díjak alapján “ésszerű hozamot meghaladó, rendkívüli mértékű extraprofit” elérése lett volna várható.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
100 milliard varosnezo buszokra? Atyauristen. Normalisak ezek? Erre egy fillert nem adnek unios penzbol. Miert nem az oktatast probaljak felhozni, a PISA teszt is megmutatta rossz iranyba mennek a dolgok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Kevés volt a felajánlott visszaosztás!!!
Equus
majd megkapja gázszerelőssy mészáros és bűntársai szövetkezet. Mangalica kolbásszal és tokaji furminttal várják kedves leendő vendégeiket. V.I.P: vendégeknek Vida Ildikó tart angol nyelven városbemutatót. A Várba nem mehetnek, mert az addigra már lezárt kormányzati negyed lesz.
Yoda69
100 milliard varosnezo buszokra? Atyauristen. Normalisak ezek? Erre egy fillert nem adnek unios penzbol. Miert nem az oktatast probaljak felhozni, a PISA teszt is megmutatta rossz iranyba mennek a dolgok.
justhpeter
Én pedig Orbánt és a rablóbandát egy az egyben indítanám az uniós pályázatokon. Aztán majd jönne az Unió fingatni őket.
namihami
Felesleges az aggódás. Az újonnan kiírt pályázati pénz se fog ""rossz"" kezekbe kerülni.
@Yoda69: Azt, aki erre a célra Unios pénz hajlandó adni, azt ezek elé a buszok elé fektetném, mint fekvőrendőrt. És aztán--oda-vissza, ha lehet, akár többször is.
nemjoezigy
Egy kis adalék a közlekedés fejlesztés magyar költségéhez:
Londonban 50 km-es vasútépítés (egy repülőtérhez) = 40 milliárd Ft-nak megfelelő font
Budapesten 29 km-es vasútépítés (a repülőtérhez) tervezett = 115 milliárd Ft!
Mennyiben fog ez megállni?
Ahogy a Bp-i úszó vb (több mint) megduplázódott költségeit ismerjük: Sten óvja Magyarországot! a fideSStől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.