Az Országgyűlés megemelte a települési polgármesterek díjazását. A képviselők 180 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett fogadták el az önkormányzati törvény ezt tartalmazó módosítását a belügyminiszter kezdeményezésére.

A változtatás értelmében a településvezetők díjazását a most elfogadott javaslat kihirdetését követő hónaptól már nem a helyettes államtitkárok, hanem az államtitkárok alapilletményéhez igazítják.

Egy 500 lakosúnál kisebb település polgármesterének bére az államtitkári fizetés 30 százaléka lesz, 1500 lakosig 40 százaléka, 2000 lakosig 50 százaléka, 5000 lakosig 55 százaléka, 10 ezer lakosig 60 százaléka, 30 ezer lakosig 70 százaléka, a fölötti lélekszámnál pedig az államtitkár bér 80 százaléka lesz. A megyei önkormányzatok közgyűlési elnökei az államtitkári illetmény 90 százalékára válnak jogosulttá.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
politikai pártok!
Mikkor a pénzetekről van szó akkor konszenzus van nem?
Nehogy kimaradjatok a jóból.
Egymást fikázzátok most meg együtt szavaztok a pénzetekről.
Mocskos banda mind.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Az a helyzet, hogy 2012-ben, vagy 2013-ban csökkentette a rezsim a polgármesterek fizuját, most visszaálnak a korábbi állapotra, tehát szó sincs fizuemelésről, csak egy korábbi állapot visszaállításáról!
papa.49
Miért is nem csak az inflációval emelkedik a pénzük???
Azért mert a fütyisz egy mohó szarzsákokból álló az emberek nyakán élősködő tetűk gyülekezete)))))))))))))))))))))))
Ezt minden képviselő megszavazta, ezért szoktam írni ez csupán ,,operett ellenzék,,!!!
1magyar
Érdekes a rokkantak eltiprását is egyöntetűen megszavazták. Ismerek olyan polgármestert aki falusi 800 fős és a családban már vagy 5 házat vettek.
Olyan szegények ugye?
Hari
Ja, hogy mostmár többségben a fideszes polgármesterek, "helyre" kell tenni a a megalázó fizetéseket, amiket anno fidesz írt elő. Ez is egy jó előre megkomponált menetrend, mint az állami szférában dolgozók " pofátlanul" magas fizetése 2M -re levitt platformja. Majd amikor az állásokat feltöltötték orbánhű káderekkel egyszercsak jött az érv: "a vezetőket meg kell fizetni, jól meg kell fizetni"(Matolcsy), és lőn, meg is kapta az 5M- s pénzt. Egy biztos a fidesz mindent jól előre meg tervez, a saját anyagi -mindenáron -haszonszerzésére.
objekt
A "hithűeket" is támogatni kell, h el ne "tántorúljanak" a sok-sok otrombaság miatt, ami a legjellemzőbb manapság a - fizess - keretein belül,..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.