A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az utóbbi időben az Európai Unióban és a nemzetközi politikában kezd felértékelődni a határok őrizete.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában arról beszélt, a migrációs helyzet várhatóan nem válik könnyebbé. A bizonytalan törökországi helyzet miatt tömegek indulhatnak el Európa belseje felé, többek között a balkáni útvonalon. A spanyol-marokkói határon is volt egy erőteljes betörés: a hat méteres fal ellenére több százan jutottak át a határon – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy rövidesen döntés születhet az Európai Bizottság migránsok elosztási rendszeréről – a kvótarendszer – szóló javaslatáról.

A belbiztonsági főtanácsadó kitért arra, hogy a tömeges migráció megítélésében komoly ellentmondások vannak az országok között. Kifejtette: sokak szerint a bevándorlás "jó dolog, támogatandó", a jövendőbeli multikulturális társadalom alapját képezi és a gazdasági fejlődést segíti. Ezzel szemben Magyarország és sok más ország álláspontja szerint az ellenőrizetlen illegális migráció veszélyes: veszélyt jelent a közbiztonságra, a közegészségügyre a gazdaságra és a szociális ellátórendszerre. Ebben a vitában fordulópont várható a csütörtök-pénteki uniós tanácsülésen – tette hozzá Bakondi György.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
gyenge a szövegértésem, nem vettem észre, minket ki képvisel?(harcosan!)
sziha
Na, az biztos, Gyuri!
Mert ha igy folytatjuk, rohadtul egyedul maradunk, bibliastul, muzeumostol, viktorral a nyakunkon. Mar nincs az az intezmeny, amibol a magyar kormany ne akarna kilepni, hisz' mindenki oket szapulja... Az nem jut eszukbe, hogy ok mennek rossz oldalon az autopalyan, de majd jon a kosalala es bodul egy istentelen nagyot, oszt' jonapot. Az egybitesek bologatnak, a tobbiek siman tenyerukbe helyezik arcukat, par konnycseppet elmorzsolnak a jozan esz ravatalanal es megy minden tovabb.
Hajra, fideSS, menjetek csak elore! Mondjuk az azeri testverekig meg se alljatok a szavazoitokkal es hagyjatok a tobbseget - vegre - elni.
papa.49
Vakondi elvtárs, akkor most üljünk át egy másik országba???
Lehet róla szó főleg ha ott nem ilyen IDIÓTÁK vezetik az országot!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.