A Fidesz szerint a Jobbik már megint kettős játékot játszik: korábban úgy tett, mintha támogatná az adócsökkentéseket, most pedig támadja azt.

A Fidesz-frakció által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben, amelyben Z. Kárpát Dániel Jobbik-alelnök nyilatkozatára reagáltak, azt írták: ez a Jobbiktól megszokott magatartás. Hozzátették: a Jobbik elnöke, Vona Gábor a migránsok kényszerbetelepítése elleni alaptörvény-módosításról is azt mondta, hazaáruló az, aki nem szavazza meg, végül ő maga sem szavazta meg.

A Jobbik a baloldallal együtt korábban számos, a magyar családokat segítő intézkedést sem támogatott – fűzték hozzá.

Mint írták, ezzel szemben a Fidesz kevesebb mint felére csökkentette a személyi jövedelemadót, a társasági adót, bevezette, és évről évre szélesíti a családi adókedvezményt. Radikálisan csökkenti a legfontosabb élelmiszerek és a lakásépítés áfáját.

"A munkáltatók adócsökkentésével újabb terheket veszünk le a hazai vállalkozások válláról, és ezzel biztosítjuk a minimálbér és a szakmunkás minimálbér jelentős emelését." Ez a munkavállalók számára is érzékelhető lesz, hiszen a minimálbér jövőre 15 százalékkal, a szakmunkás minimálbér 25 százalékkal nő – áll a Fidesz-frakció közleményében.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, noha támogatták a kormány adó- és járulékcsökkentő csomagját, keveslik az abban foglaltakat. Szerinte legalább 20-30 százalék közötti járulékcsökkentés kellene ahhoz, hogy annak tartós hatása a munkabérekben is megjelenjen. Szerinte a társasági adó csökkentése csak "kozmetikai jellegű" könnyítés a kisvállalkozóknak, a multinacionális cégek viszont "horrorisztikus" kedvezményben részesülnek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Egy adócsökkentésre jut tíz adóemelés.
Nekünk mi ebben a jó suttyók?
Nessy
Minél olcsóbb valami a világpiacon, annál drágább nálunk!
Egyébként az összes "adó és rezsi csökkentés" csak bizonyos jövedelem szint felett hatásos. Az ÁFA csökkentésből meg a vásárló nem sokat érez! ( 5-10 termék?) Amíg Európa legmagasabb ÁFÁ-ját fizetjük, addig szilencium!
quadrocopter
-"...évről évre szélesíti a családi adókedvezményt. Ja., az Orbán-Rogán-és a többi hordatag családi adókedvezményét, f***szopók!

- "...kevesebb mint felére csökkentette a személyi jövedelemadót..." ja, cserébe minden évben dárgult egy csomó termékcsoport és szolgáltatás, f***szopók!

- "Radikálisan csökkenti a legfontosabb élelmiszerek és a lakásépítés áfáját." Ja, annyira radikálisan, hogy az 5 %-os sertéscullang még mindig a régi áron megy, f***szopók!

- Hazaáruló meg az a mocskos csürhe, amelyik pénzért az anyját is eladná egy volt alkaidásnak, miközben a menekültek ellen tátogat, f***szopók!
Lepényleső
Szerintem meg minden politikus hazudik,csak a mértéke változik?
tothjani
A jobboldalt a Fidesz koalícióban végezte ki, már csak a Jobbik maradt, a Baloldal meg gyakorlatilag magát végezte ki.
De Orbán elvtárs megmondta, ide Centrális erőtér kell!!
Csak halkan kérdezném, azt régen nem úgy hívták hogy Központi Bizottság??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.