Megjavították a tavalyi balesetben megsérült gépet, így ismét teljes a Magyar Honvédség Gripen-flottája – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A baleset 2015. június 10-én, egy kiképzési repülés során a futómű rendellenes működése miatt történt. Mint kiemelték: "a repülőgép pilótája kiemelkedő helytállással, saját testi épségének kockáztatása mellett végzett kényszerleszállást".

Simicskó István honvédelmi miniszter az év elején tett ígéretet arra, hogy idén ismét teljessé válik a Magyar Honvédség Gripen-flottája. A Magyar Honvédség 30-as oldalszámú JAS 39 C Gripen repülőgépe a helyreállítás után pénteken kora délután érkezett vissza a kecskeméti repülőbázisra. Ezzel ismét 14 harcászati repülőgép látja el Magyarország légtérvédelmi feladatait.

Felidézték továbbá, hogy a Magyar Honvédség harcászati repülő erői számos szövetségesi gyakorlaton és műveleti feladatban bizonyították rátermettségüket és vívtak ki elismerést. A Gripen repülőgépek akár több évtizedig is meghatározó elemei lesznek a Magyar Honvédség repülő erőinek – írta a HM közleményében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Végre, itt volt az ideje. Jön a tavasz hamarosan és kell a stadionavatásoknál. Ennyi gép kell a kötelék bemutatójához.
eugen4402
Az ég szerelmére fiúk, vigyázzatok a technikára, ha abban bíztok, hogy a technika is vigyáz rátok...
Lepényleső
Az ellen nem tudnak védelmet biztosítani ami kártékony a lakosságra,ki fogja a bot-kormányt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.