A magyar munkavállalók 60 százaléka érzi jól magát a munkahelyén, míg Lengyelországban ez az arány 75 százalékos, az Egyesült Államokban pedig még magasabb – mondta Baja Sándor, a Ranstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója vasárnap, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő elmondta, hogy felmérésük szerint a munkahelyi elégedettség nagyobb a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezőknél, továbbá a budapesti régióban dolgozók jobban érzik magukat a Kelet-Magyarországon munkát vállalóknál.

Baja Sándor kitért arra is, hogy a magyar munkavállalók nem túl optimisták, ami összefüggésben állhat azzal is, hogy Magyarországon mindössze 47 százaléknyian érzik úgy, fel vannak készülve a digitális világ következő kihívásaira, miközben ugyanebben a mutatóban a világátlag 78 százalékos.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Egy munkahelyen csak elegedett emberek vannak. A fonok elegedett a dolgozok fizetesevel, a beosztottak pedig elegedettek a fonok fizetesevel.
Everybody happy!
Grafix69
Azt írja , főleg a magasabb végzettségűek elégedettek. Na ná , nekik nem kell kulizni .
Eladott Ország
A szakértő elégedett, csak a munkaerő fogy.
Mondjuk azt én nem tudom – és sajnos a nemzetgazdasági miniszter sem tért ki rá ­, hogy ki a jó fene emleget minket példaként. Pláne Európában. Albániára gyanakszom, bár nem ismerem az ország jelenlegi gazdasági állapotát. Nézzük a többi kijelentést egyesével, nehogy valaki abban a tudatban térjen nyugovóra, hogy reggelre kelve ránk szakad a tejjel­mézzel folyó hurrá.
Lehet bűvészkedni a számokkal, adatokkal, módszertannal. Egy darabig. Azt is értem, hogy a
kormány hívei közül egy kisebb hányadnak nagyon megéri a Fideszt támogatni, a döntő többség pedig nem feltétlenül érzi a bőrén a bajokat, mert megtanult megélni. De minden hókuszpókusz ellenére nincs érezhető gazdasági növekedés, viszont egyre élhetetlenebb az ország. Az általánosan rossz hangulaton nem sokat javít a folyamatos uszítás és a polgárháború­ közeli állapotba sodródott társadalmi szembenállás. Márpedig ezt maga a kormány gerjeszti napról napra.
Nem tudom, hogy valaha lehull-­e a hályog a hívek szeméről, vagy előbb halnának éhen, mintsem elforduljanak a bálványuktól. Azt viszont tudom, hogy ezt ki is próbálhatják hamarosan, amikor még több munkaképes ember hagyja el az országot és amikor az uniós fejlesztési források elfogynak.
Szókrakész
Akkor mi a lópéniszért sírnak az emberek a fizetés, a főnök bunkósága, rabszolgahajcsár stílusa miatt?!?!?!
Akkor miért menekülnek külföldre az emberek?
Akkor miért maradnak inkább szoc melósok sokan?(nem régi cikk, kimutatás)
Akkor miért...???

Ki ez a 60%?
Mint a fidesz 2/3?!?!?!
Vagy mint a sikeres 3 milliós népszavazás, 5 millió meg el se ment?!?!?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.