Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint a Fidesz bűne, hogy miután a versengő piaci utalványrendszert az Orbán-kormány jogszerűtlenül szétverte, most az adófizetők isszák meg a levét. A Világbank szervezetében működő vitarendező fórum döntése értelmében a magyar államnak 7,2 milliárd forint összegű kártérítést kell fizetnie a Ticket Restaurant utalványokat forgalmazó francia Edenred vállalatnak. Az Edenred azután nyújtott be panaszt, hogy az Orbán-kormány 2012-ben az Erzsébet-utalvánnyal illetve a Szép-kártyákkal kiszorította a magyar utalványpiacról az addig piacvezető multikat. Szigetvári Viktor szerint szégyen, hogy a Fidesz bűne és ostoba kormányzása miatt az adófizetők pénzéből kell 7 milliárd forintot fizetni. A versengő piaci utalványrendszert az Orbán-kormány jogszerűtlenül szétverte, aminek most az adófizetők isszák meg a levét – olvasható az ellenzéki párt 168ora.hu-hoz eljuttatott közleményében. Az Együtt elnöke emiatt követeli, hogy Orbán Viktor a...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@1magyar: A multik nem törvénytelenül működnek, hanem a mindenkori kormányok alkotta törvények és szabályozások szerint. Vagyis, kérd számon rajtuk.
Ha úgy érzed kiszorítottak és ez nem törvényes, pereld be őket te.
Nem azt mondom, hogy szeressük a multikat, de nem ők a felelősek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@eszegfu: Kafetéria vagy minden fajta jegy egyfajta adósporló lehetőség a cégeknek. Azok akik adnak igaz előre ki kell fizessék az adománynak szánt jegyek árát de év végén leszámolják az adójukból vagyis amit egész évben kiosztottak azok egyfajta havi megspórolások.
Tehát a jegyek forgalmazása nagy pénz és azok is jól aratnak belőle akik a jegyeket forgalmazzák...és miért kéne minden itthoni jövedelemből egy tetű külföldi is részes legyen ?
Csizmás Kond
@Aki Én: pl téged nem én kerestelek kis lepedőkenőcs...te ragadtál rám.
eszegfu
@Csizmás Kond: Ezt én is igy tudtam... ezért nem értettem a Tőled idézett mondatot. Eltekintve a mostani témától, csak általánosságban... M.o-n a 2014-től érvényes uj Ptk. szabályozza a gazdasági társaságok alakitását (egyébként a régi 2006. éviben is erre vonatkozóan u.az), tehát a "tetü külföldi"-nek u.ugy joga van itt bejegyeztetni akár fióktelephelyként is magát a Cégbiróságon, adószám birtokában pedig müködni, adózni. Pontosan ugy, ahogyan egy magyar céget alapithat Szlovákiában, Németországban, stb., ahol is az illető ország törvénye éppen ugy vonatkozik a hazai, mint az idegen tulajdonosi cégekre. Nem véletlenül alapitott sok magyar Szlovákiában céget, mert ott alacsonyabbak az adók és ott nem feltétel pl. hogy az idegen tulajdonu fióktelephelyek bizonyos dolgokkal nem foglalkozhatnak. Az a baj szerintem, hogy a magyar termékek a magyar piacon csak bizonyos "diszkriminativ" intézkedésekkel élnek meg, tehát önmagukban nem verseny és piacképesek... persze vannak kivételek, melyek csak "erősitik a szabályt". Összeségében: ha u.azokkal a feltételekkel müködhetnének a külföldi forgalmazók, akkor más "gazdaságpolitikával" kellene a hazai cégeket elcsábitani a magyar étkezési utalványok megvételére... mondjuk visszaváltáskor nem 5 %-ot, hanem csak 4,8 %-ot kérnének.
Csizmás Kond
@eszegfu: ...próbáld megérteni...itt most nem jogokról van szó hanem kiszorulásról. Az a valaki tiketnyomó kimaradt egy buliból és most nyüszít...
eszegfu
@Csizmás Kond: Elfogadom a véleményedet, Te meg fogadd el az enyémet: pontosan a jog tette lehetővé, hogy "kiszoruljanak"... Azzal viszont egyetértek, hogy itt igen sok pénzről lehet szó.
bakegya
HÉT MILLIÁRD,CSAKKK A BÜNTETÉS-most figyeljen a magyar miniszterelnök és annak VÁLASZTÓI-hét milliárdot fizet a kincstári hülyeségéért a MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK AKIK A FIDESS-KDNP-RE SZAVAZTAK(DUPLA ADÓT KINYOMNI RÁJUK)-HÉT MILLIÁRDOT PEIG TEJEL AZ ORSOS ORBÁN... ,az összesen TIZENNÉGY MILLIÁRD!
CSAKKK SEMMI UGRI BUGRI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.