Nincs olyan információ, amely Magyarországon készülő konkrét terrorcselekményre vonatkozna – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 reggeli műsorában.

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy hétfő este Berlin nyugati részének központjában, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe, tizenketten meghaltak, 49-en megsérültek, többen súlyosan.

A főtanácsadó azt mondta: amellett, hogy nincs magyarországi konkrét terrorcselekményre vonatkozó információ, a magyar hatóságok, rendvédelmi szervek és titkosszolgálatok mindent megtesznek azért, hogy minél több, lehetőleg ellenőrzött információhoz jussanak, és "ha bármi készülődne, meg lehessen előzni, és biztosítani lehessen a magyar emberek biztonságát, nyugodt karácsonyát".

A berlini esettel kapcsolatban megjegyezte: bár a különféle titkosszolgálatok rendelkeztek készülő terrorcselekményre vonatkozó információkkal, ezek "megmaradtak egy általános fenyegetettségi szinten", vagyis viszonylag kevés olyan konkrét adatot tartalmaztak, amelyek lehetővé tették volna, hogy a hatóságok konkrét lépéseket tegyenek.

Bakondi György ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben Belgiumban sikerült őrizetbe venni olyan kiskorúakat, akik robbantásos merényletet akartak elkövetni, de Németországban is megelőztek több merényletet.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nincs terrorveszély!

"Bevonult a TEK Budapest belvárosába." Akkor ezek a szépreményűek minek parádéznak a belvárosban? Legalább diszítsék fel magukat!
Zeta
Reméljük nem lepődik majd meg senki.
Egy magányos őrült mindig akadhat, aki a vallás mögé rejti a gyűlöletét. Akár terrorista is.
quadrocopter
Nincs terrorveszély!

"Bevonult a TEK Budapest belvárosába." Akkor ezek a szépreményűek minek parádéznak a belvárosban? Legalább diszítsék fel magukat!
Apatszerek
Ezek azok a fekete pufajkások, csak a felírat fehér színe a változás betű felírat ként TEK., szerencséTEK a nappali világítás.
Clavigo
Bakondi,,,egy márciusi hóeséssel sem tudtál ""megküzdeni "...
nezelodo
Amikor ez az egykori félresikerült határőrtiszt megszólal, mindig túlteng a fantáziám! Istenem ha egyszer meglátogat surranva egy éjszakai őrségben a nem oly vicces SZ 100 mellett, örömmel megfektettem volna pocsolyában, és biztos, hogy senki sem büfögte volna el, hogy tudta a jelszót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.