Az elmúlt évekhez képest példátlan ütemben nőtt a kilakoltatások száma 2016-ban – írja a Magyar Nemzet.

A negatív csúcs vélhetően annak a következménye, hogy az elmúlt években még moratóriumok óvták a devizahiteleseket az utcára kerüléstől, idén márciusban viszont megszűnt a törvényi védelem.

Bár a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar még nem összesítette a decemberi adatokat, becsléseik szerint az ingatlan-birtokbaadások száma március és december között meghaladta a 3100-at.

A legtöbb adóst, több mint 1400-at bírósági határozat alapján lakoltattak ki. Több mint 1450 adósnak azután kellett távoznia lakásából, hogy a tartozása ügyében eljáró önálló bírósági végrehajtó elárverezte az ingatlanát.

A lap információi szerint jövőre még nagyobb kilakoltatási hullám várható. A köztestület honlapja szerint az árverezésre váró ingatlanok száma meghaladja a 10 000-et.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@desiro: @Horizont: akkor 2010 után volt ez a nagy és olcsó hitel felvétel amit az emberek 90% a megszívta?Össze folynak az évek arra emlékeztem hogy gyurcsány vagy Bajnai idejébe volt ilyen lehetőség.Mi régen vettünk fel hitelt úgy 1995 ben utoljára és az 2005 be járt le azóta kerülöm a bankokat!!
Nessy
@rokker33: Nos, én még régebben, és Antal kormány idején a 3 % lakásfelújítási hitel kamata egy nap alatt 32 % lett.
Nem tudom, néz e tv-t. Minden második reklám a hitelfelvételre buzdit, amivel sajnos így karácsony táján élnek is sokan! A 0,5 % betéti kamattal szembe minimum 10 % és innen a csillagos ég. Ja, és a 0,5 %-ból még 16% adó + 6 eü járulék.
Jozefina
Kellenek a lakások a rászoruló fidesz-kdnp-s dolmányos keresztény magyaroknak!!??
Eladott Ország
Azonban az nem érthető, hogy a kormány a világon semmit nem tesz a szabad szemmel is jól
látható, közelgő szociális katasztrófa ellen. Nem épülnek olcsó bérlakások. Az országban üresen álló, lakatlan ingatlanok megvásárlása, vagy bérbevétele is megoldás lehetne. Bármi, ami ezeknek a családoknak a sorsát megoldhatná. Sok kilakoltatott, vagy kilakoltatásra váró
dolgozik. A bokorból, vagy hajléktalan szállóról ezt hogyan fogják megoldani? A szakadék szélén kapaszkodó családokat taszítanak a mélybe akkor, amikor tényleges és konkrét intézkedések helyett a mellüket verdesik. Ezeknek a családoknak szinte mindegy, hogy Gyurcsány, vagy Orbán kormánya taszított kit, mikor és hová, számukra most kell megoldás. És most kizárólag a jelenlegi kormány tehetne valamit.
kissé felnőttem
erőminiszter tud erről és lapit rendesen nem lázong dicsértessék?
qxy
de szeretném látni ha bukik a Fidesz ez lenne vele. .- Nem rég kaptam de megosztom
.-Amikor “Czinege elvtárs” felépíttette a honvédséggel rózsadombi házát (ma ez már egy “piti kis viskó”), akkor a szóbeszéd szerint a házavatón - hívatlanul - megjelent Kádár János. A hangulat lefagyott. Kádár körbenézett, majd így szólt:
Gratulálok Czinge elvtárs, hogy sikerült megépítenie a mindenkori honvédelmi miniszter házát - majd letette a pezsgős poharat, s távozott.
Ez eddíg szóbeszéd. De az tény, hogy amikor Czinege távozott a kormányból, akkor ebből a házból kiköltöztették egy honvédségi lakótelepi lakásba. A TV híradó tudósítójaként ott voltam. Aznap este látható volt az MTV-n. Ha azóta nem törölték le, akkor ma is ott van az archívumban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.