A Fidesz totális politikai háborút kezd Magyarország ellen, míg az ellenzék az év első felében megteremti a Fidesszel szembeni közös fellépés kereteit – mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) jelenlegi elnöke.

Gyurcsány évértékelő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, 2016 Magyarországnak a reménytelenség éve volt, a Fidesznek pedig az elvesztett népszavazás és az elbukott alkotmánymódosítás adott dupla pofont.

"Magyarország 2-0-ra legyőzte a Fideszt"

– fogalmazott, hozzáfűzve: a Fidesz mindent egy lapra tett fel, amikor kormányzás helyett félelemkeltésre használta a menekültkérdést ahelyett, hogy hatékony menekültügyi és titkosszolgálati eszközökkel garantálta volna a biztonságot.

Gyurcsány Ferenc kitért arra is: Magyarország 2016-ra az Európai Unió három legszegényebb tagországának egyike lett, ahol milliók élnek kínzó szegénységben, példátlan módon még azok között is, akiknek van munkájuk.

Hangsúlyozta továbbá, a betegek korábban soha nem voltak ennyire magukra hagyva, amit egyebek mellett az is jól mutat, hogy a sürgősségi ellátásban nem egyszer 20 órát kell várni az orvosi vizsgálatra.

Emellett drámaian alacsonyak a bérek, fiatalok százezrei hagyják el az országot, a középkorúakat az időskori reménytelen szegénység képe fenyegeti, miközben 25-30 ezer gyerek úgy kerül ki az intézményekből, hogy érdemben nem tud olvasni – mondta Gyurcsány Ferenc.

A következő hónapokra azt valószínűsítette, hogy a kormánypárt felfokozott kampányba és háborúba kezd, aminek részeként nekimegy a maradék civil szervezeteknek és a még meglévő részben független sajtónak.

Kérdésre reagálva azt mondta, bár együtt tudnának működni az LMP-vel, úgy látják, az LMP erre nem hajlandó. "Nem futunk olyan szekér után, amely nem vesz fel minket" – fogalmazott.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"míg az ellenzék az év első felében megteremti a Fidesszel szembeni közös fellépés kereteit – mondta Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció (DK) jelenlegi elnöke."

Eddig mi a lópéniszt csináltatok?!?!?!
Már 2016-t írunk.
Sőt lassan 2017.
A fidesz 2010 óta van hatalmon.

Menj a francba a kamu, népetető dumáddal.

Egyszer már odakozmáltál.
Nem akarsz te mégegyszer hatalomra jutni, mert így szélárnyékban lehetsz még "valaki" a 3% dk agymosott hívőiddel.
Amúgy meg, ha megint teleraknád a padlásokat ígéretekkel és csak újra tönkre vágnád az országot, lehet, hogy felkötne a nép.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Horizont: nem loptak, mert még távol voltak a húsos fazéktól.
Béla333
@Horizont: 14.41
Mondjuk a cikk nem erről szól, de azért örülnék, ha néha alá is támasztanád azt amit írsz!
Arról nem olvastál, hogy az MSZP és az LMP közös köztársasági elnök jelöltje lehet Majtényi?
Vagy az ilyen hírek zavarnak a tisztánlátásban?
Béla333
@Eladott Ország: 14.52
Mondjuk az ne zavarjon, hogy az LMP-nek olyan programja van, hogy a politikusi korrupció jelentősen visszaszorulhatna. Csak azért nem írom, hogy megszűnhetne, mert mint tudjuk, ilyen nem igazán létezik.
Tehát ha az LMP lopkodni szeretne, nem ilyen programmal jönne ki szerintem, hanem valami olyannal, mint mondjuk Gyurcsány:

"Az összefogásban nyilvánvalóan lesz majd keserűség is, de senkinek sem kell nagy áldozatot hoznia, senkit nem fognak börtönbe vinni – mondta. "
propeller.hu/itthon/3248063-gyurcsany-uj-osszefogast-surget-demokratikus-rendszervaltas-erdekeben?all#c1727456

Szerinted kinek ad felmentést a Feri és kinek a nevében?
Béla333
@Horizont: 15.24
A beidézett cikkek mindegyike arról szól, hogy mit szeretne a Jobbik! A Jobbik elgondolása engem nem érdekel!
Te arról írtál, hogy összeállnak! Az LMP bármilyen nyilatkozatát be tudnád idézni erről?
Hogy az LMP hogy vélekedik erről?
Mert te tényként írtál erről, holott szerintem erről szó sincs!
De majd biztos beidézed nekem, hogy mi az LMP véleménye erről?! Igaz?
Különben mégiscsak azt kellene hogy mondjam, hogy elvakultságodban olyanokat írsz az LMP-ről, amiből egy szó sem igaz!
Csak a DK-sok fejében!
Tehát??!!
Béla333
@Horizont: 15.50
Mondjuk egy csepp kétség nélkül közöltél egy teljesen hamis hírt, manipulációt, de hagyjuk.
Azt nem értem, ha nem vagy DK-s, akkor miért vagy ilyen ellenséges az LMP-vel, hogy pl. képes vagy rosszindulatú hazugságokat terjeszteni róluk?
Egy semleges nézelődő ilyet nem tesz!
Nagybajcs
Ha a kakinak keze lenne akkor a szocik meg a dk kezet fogna vele --csak hogy a választó nem hülye mindent tisztán lát hogy mire megy ki a játék most már a jobbikkal kiegészülve --ezek egymást lőnék agyon és fogják is miután utálják egymást és majd az elbukott választás után jön az egymásra mutogatás --ami eddig kaki volt az marad is hiába jön a jobbik csak a kupac nő amibe bele fognak fulladni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.