10 milliárd forintot kapott a kormányól idén a Szegedi Ifjúsági Centrum, amiről hivatalosan nem is lehet tudni, hogy micsoda – írja a Délmagyar.hu. Az önkormányzaton sosem hallottak még róla, de a lap úgy tudja, a püspökség kapta ezt a pénzt stadionra.

A Portfolio.hu írta meg hétfőn, hogy a kormány példátlan döntést hozott: csupán az Orbán Viktor által aláírt, szombati Magyar Közlönyben megjelent egyetlen mondat utal arra, hogy a kormány azonnali hatállyal 306,8 milliárd forintot csoportosít át az egyes költségvetési fejezetek között az idei költségvetésben.

Kiderül belőle, hogy 40,2 milliárd forinttal jut kevesebb kiemelt közúti projektekre, és 40 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhatnak a Nemzeti Foglalkoztatási Alapnál. 39 milliárd forinttal több megy viszont az egyedi sportlétesítmény-fejlesztésekre, és a határozat szerint a Szegedi Ifjúsági Centrum még idén kap 9,7 milliárd forintot a kormánytól.

A Délmagyar az önkormányzatot kérdezte meg, mi az a Szegedi Ifjúsági Centrum, de azt felelték, ők sem tudják, nem hallottak még róla, ők is a Magyar Közlönyben olvastak a támogatásról. A lapnál úgy tudják: a püspökség kapta a támogatást a kormánytól a Dorozsmai úti focipálya körüli területre, ahol ifjúsági centrumot alakítana ki.

A Szegedma.hu érdeklődésére a Szeged 2011 Kft ügyvezetője megerősítette az információt, a vonatkozó költségvetési tétel valóban a szegedi futballstadion megépülését segíti. A beruházás részleteit Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke a egy sajtótájékoztató kereteiben ismerteti majd.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Valamire való egyházi vezető elfogadhatná ezt,ha tisztában lenne a valós szegénységgel?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@papa.49: Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget vezető lelkész, Iványi Gábor, keresztelte Orbán vezér két gyermekét.
168ora.hu/az-orban-gyerekeit-megkeresztelo-lelkesz-visszaadja-kitunteteseit/
krumpli
@Lepényleső: Ugyan már Botkának megy ! :D
papa.49
@Eladott Ország: És a másik hármat, meg az unokát???
Eladott Ország
@papa.49: Az unoka keresztelőjét egy kistelepülés római katolikus kápolnájában tartották, a szertartáson a szűk rokonság vett részt. A másik három gyereket és az unokát ki keresztelte nem tudom. Annyi biztos , hogy Iványi Gábor megkeresztelte volna őket, ha a csúti felkéri.
papa.49
@Eladott Ország: Akkor már nem volt az Iványi Gábor a pikszisben, mert mikor ,,megvilágosodott másodszor,, a hazugovics akkora elfordult a liberális gondolkozásúaktól, akkor lett jobboldali fütyi, mert látta ott van lehetőség térnyerésre, csak a normálisabbja az eszméjéhez nyer embereket, ez meg az eszméjét igazította a lyukas helyre!!!
Szerintem ez óriási különbség!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.