Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szerint Magyarországnak vissza kellene fizetnie egy jelentős összeget az EU költségvetésébe, mert komoly aggodalmak merültek fel a metróépítési projektekkel kapcsolatban – írja a 444.hu.

Az OLAF szerint Magyarországnak 300 millió eurót, azaz több mint 93 milliárd forintot kéne visszafizetnie az EU-nak. A hivatal súlyos szabálytalanságokat, csalást és lehetséges korrupciót tárt fel az M4-es metró kivitelezése során, az olasz Politico szerint a 2006 és 2015 közötti időszakot vizsgálták. Az 1,7 milliárd eurós költségvetésű projektből az Európai Bizottság városfejlesztésért és regionális politikáért felelős részlegének 228 millió euró, az Európai Beruházási Banknak 55 millió euró járhatna vissza.

Egyelőre Brüsszelben még vizsgálják a lehetőségeket, mármint a visszafizetésre vonatkozóan. Az NFM-nél azt mondták, hogy akár hónapok telhetnek el, míg döntenek bármilyen visszafizetéssel kapcsolatban.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ezeknél a híreknél hol van Bringás ? Most nem tiltakozik ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@nezelodo: 11.55
A Postabank mellett a K&H Kulcsár ügy még a mai napig is tart, de egyetlen politikus sincs vád alatt a Fidesz és az MSZP közötti háttér mutyi miatt. Ennek köszönhetjük Polt bebetonozott helyét is.
A Quaestor ügy meg éppen most megy taccsra, az ügyészség manipulációja miatt!
Az érintett pártok meg egy szót sem szólnak ezekről a nyilvánvaló disznóságokról...
Nem is vagyunk valók az Unióba! Ilyen mentalitással egy orosz megye is lehetnénk!
nezelodo
@Béla333: Na igen és ezek a politikusok szavalnak nekünk a keresztény erkölcsről, meg a becsületről, a tisztességről a munkáról, a családról. Ha rájuk nézek az jut eszembe, hogy ilyennek képzeltem gyerekkoromban a főördögöt, akit remélhetőleg sosem fogok látni. Tévedtem.
Desischado
Részemről fizessenek azok, akik ellopták ezeket a pénzeket! Miért nekünk kéne?!
Eladott Ország
A miheztartást persze már megkaptuk Lánczi András NER­ filozófustól: “Amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája”. De ennyire, b*sszátok meg, ennyire?
Súlyosbítja a helyzetet, hogy az OLAF maga nem járhat el a tagországokban, csupán tájékoztatja az illetékes hatóságokat, és azok dönthetik el, hogy elrendelnek-e nyomozást, vagy sem. De ha Polt Péter azt mondja, hogy elkezdték a vizsgálódást és az ügy nyomozati szakaszban van, akkor kétségem nincs afelől, hogy ott is marad.
A soha véget nem érő nyomozás szakaszában.
moareka
Mi az nekünk? Röpködnek mostanában a milliárdok...
kukac50
Ez a pénz Mészáros Lőrincnél megtalálható! Orbán és Mészáros majd visszafizeti!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.