A magyar származású amerikai tévés, Liz Wahl évekig dolgozott a Russia Today nevű angol nyelvű orosz tévécsatornának. Azt javasolja, nézzük meg, valójában mi történik Oroszországban, és olyan társadalmat akarunk-e? Így emlékszik vissza 2011-re Wahl, amikor az RT-nél kezdett dolgozni. Tetszett neki az Al-Jazeera arab hírtelevízió angol változata, azt mondták, hogy az RT amerikai kiadása is ilyen lesz. Aztán ahogy a csatornánál dolgozott, egyre jobban látszott számára is az öncenzúra, amit a rendszer kitermel. Sokféle ember volt akkoriban az RT-nél. Olyan, aki a saját területén csinált korrekt, részrehajlás nélküli riportokat, és voltak szélsőségesebb arcok a bal- és jobboldalról, akik összeesküvés-elméletekben gondolkoztak. Egyre inkább látszott, hogy az utóbbi csoport tagjai kerültek többet adásba, őket jutalmazták, saját műsort és sok tízezer dolláros fizetésemelést kaptak.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Liz Wahl: „A nagyszüleim 1956-ban a szovjetek elől menekültek el Magyarországról (...) nem dolgozhatok olyan helyen, ami megpróbálja tisztára mosni, amit Putyin csinál.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.