Az OTP-csoport hamarosan több akvizíciót is bejelenthet, elképzelhető, hogy a bank jövőre egy új országba is belép – mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Figyelő csütörtöki számában megjelent interjúban.

Konkrét országot nem jelölt meg, de azt jelezte, hogy a bank akvizíciós stratégiája alapján új országban legfeljebb akkor jelennek meg, ha olyan pénzintézetet tudnak venni, amelynek jelentős részesedése van. Jelezte: bízik abban, hogy "hamarosan bejelenthetünk egy komoly külföldi akvizíciót, és januárban akár egy másikra is sor kerülhet".

Arra kérdésre, hogy gesztuspolitikának nevezhető-e, hogy az OTP Mészáros Lőrinc érdekeltségei közül sokat finanszíroz, a bankvezér azt mondta: senkit nem hiteleznek, ha az nem üzletszerű. Hozzátette, hogy Mészáros Lőrincet személyesen ismeri, de egyszer sem kellett beavatkoznia az érdekében.

A bankvezető szerint 2016 jó éve volt az OTP-nek. Elmondta, hogy a bank béremelésre készül, elsősorban az alacsonyabb jövedelmű dolgozóinál.

Csányi Sándor szólt arról is, hogy az OT Industriesban pénzügyi befektetőtársa lesz a Molnak, és a lap kérdésére közölte: a MET energiakereskedő cégbe nem kíván beszállni. Személyes befektetései fókusza döntően az agrár- és élelmiszeripar, és új iparágakba nem nagyon szeretne belépni – jelezte.

A személyes vagyonát érintő kérdésre az OTP elnök-vezérigazgatója azt felelte: "hogy pontosan mennyi a vagyonom, azt nem tudom, legyen az öt gyerekem gondja, én már biztosan megélek belőle".

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A mai napig nem tudtam megbocsátani ennek a nyomoréknak, hogy míg a román devizahiteles ügyfeleiknek segítő kezet nyújtottak addig a magyaroknak nem. Az OTP képviselője annyit mondott a riporter kérdésére, hogy "Ilyen termékünk nincs Magyarországon.". Kérdem én, hogy akkor kiknek a pénzén sikerült az OTP-nek betörni a nemzetközi piacra? Amíg a pénzünk kell addig hízelegnek, aztán hátat fordítanak mikor már megszedték magukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Amit nem tud azt el kell venni tőle, de nem csak tőle a lőrikétől is mert annak az esze olyan mint a rosta!!!
F_Viktor
@Horizont: Írod:
"Hát az agyuk kapacitásával sem, sőt az emberség mérőjükkel sem."

Ami tuti, szociális érzékenységük a zéró alatt van, viszont ésszel nincs problémájuk, a lopásban nagyok a fijjjúk.
Desischado
@magyarbakancs: Nálad a pont, ez itt az igazi kérdés! Engem is ez érdekelne! az biztos, hogy tisztességes úton nem!
nezelodo
Na meg kell kérdezni egy neki robotoló alkalmazottját, az tíz másodperc alatt el tud számolni a vagyonkájáról, és biztos, hogy mindegyik vagyoneleme eszébe jut.
qxy
@qxy: Én meg ismerek három emberkét akik pénzt kaptak egy cég leamortizálásáért.Ma sikeres becsületes nem akármilyen vállalkozók.Kiadta nekik??Nem mondhatom meg mert a végén beperel mert van az a pénz hogy neki van igaza nem nekem.Hogy mi volt ennek az értelme?
Az mint az országunknak. eladni mindent le amortizálni és van is egy vallás ami ezt elérte mert az ország irányítása már a kezükbe is van és nem is dolgoznak . Igaz a bibliájuk is meg írta hogy az Isten nem azért teremtette őket hogy dolgozzanak hanem trónusból irányítják a szolgákat.
el is szégyeltem magam amikor egy parlamenti közvetítésben valami zsidó ünnep volt, és majdnem mindenki elővette a kis sapit, sípot dobot csörgőt és Héber nyelven énekeltek.hibátlanul. Majd amikor a Talpra Magyart kellett el szavalni egyszerre az nem ment ilyen zökkenő mentesen. Ki kellett volna zavarni mind nem csak a parlamentből de az országból is . Én meg tettem volna. Mert aki Magyar az a hazáját védi és nem eladja. Tisztelt Orbán úr meg seggnyalói Remélem csuklani fognak karácsony este az ünnepi asztalnál.
ja csuklani. .- nekem mindegy hogy a kajától vagy össze , csak csukoljon csukoljon.
kukac50
Őt is csak egy öltönybe fogják temetni vagy égetni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.