Érthetetlennek nevezi a katolikus egyházban tapasztalható szűkkeblűséget. Nem szerencsés, ha az egyházak kormánytól függnek – mondja lapunknak adott interjújában Beer Miklós. A váci egyházmegye katolikus püspöke fájó élményének nevezi az egyházon belüli szűkkeblűséget, az érthetetlen bezárkózást. Nem érti, mi azzal a probléma, ha egy egyházi közösség befogad egy iraki vagy szíriai családot. A menekültkérdésről szólva kifejti, a keresztények számára nem lehet kérdés, hogy sorsközösséget kell vállalni az elesettekkel, a bajbajutottakkal. Ferenc pápa következetesen áll ki mellettük – emlékeztet, hozzátéve: szembe kell nézni azzal, hogy a népvándorlást nem lehet megállítani. Mint mondja, a pápát amiatt is bírálják, mert a befogadást hirdeti, miközben a szentírásnak is ez az egyik legfőbb mondanivalója. „Aki tud, adjon, a javainak legalább kicsi részét ne sajnálja a nélkülözőktől” – emeli ki a katolikus püspök. Úgy véli, felülről nem lehet ráparancsolni a társadalomra, hogy váljon...

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Püspök úr! Ezt mesélje el a mocskos rezsim hibban vezérének is, no meg a parazita Tömjén féle gittegylet is!
Equus
Azért a pénzért és jólétért, ami püspök úrnak van, én még ettől is szebben beszélnék, akár szilahézi nyelven is, és esküdnék, h életemben nem dugtam, de mégcsak nem is maszturbáltam.
kissé felnőttem
Igaza van csak Őkegyelme is onnan kapja a csekket is Kp is áve
desiro
és akkó ők mié nem adnak a szegényeknek.
álszent mocsadékok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.