"A felkérést elfogadom. Az alaptörvény rendelkezéseinek megfelelően vállalom a jövő tavasszal esedékes demokratikus megmérettetést" – áll a dokumentumban.

Áder János azt írta, az államfői megbízatásra eddig is olyan alkotmányos szolgálatként tekintett, amelynek ellátása során a köztársaság elnöke a magyar nemzetnek tartozik felelősséggel és számadással.

Emlékeztetett arra, hogy a köztársasági elnöki megbízatás újabb vállalására szóló felkérést követően sokan biztatták a megkezdett munka folytatására. "Köszönetem fejezem ki mindazoknak, akik lélekben most is velem voltak, és mindazoknak, akik az elmúlt években támogatták államfői tevékenységemet" – írta.

Közölte, az első felkérés alkalmával a húsvéti elcsendesedés, most pedig karácsony békéje segített a körültekintő mérlegelésben és döntése meghozatalában.

A köztársasági elnök kitért arra is, hogy újbóli megválasztása esetén céljai és személyes vállalásai a jövőben is változatlanok maradnak. Kiemelt feladatának tartja a törvényalkotás feletti alkotmányos kontroll gyakorlását, valamint továbbra is minden tőle telhetőt megtesz a természeti környezet védelme, a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalás társadalmi szintű megerősítése, valamint a magyar értékek és magyar érdekek következetes nemzetközi képviselete érdekében.

"Vallom, hogy a teljesítmény méltó megbecsülésével és az egymásnak megadott kölcsönös tisztelettel jobbá és sikeresebbé tehetjük közös és személyes életünket. Ebben a munkában szövetségesemnek tekintek mindenkit, aki számára fontos, hogy ezen elvek és célok szerint rendezzük közös dolgainkat" – áll a köztársasági elnök nyilatkozatában.

A kormányfő sajtófőnöke pénteken közölte: Orbán Viktor miniszterelnök személyesen tájékoztatta Áder Jánost arról, hogy a Fidesz ismét őt jelöli az államfői posztra. Havasi Bertalan tudatta: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke felkereste Áder János köztársasági elnököt és tájékoztatta arról, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnöksége úgy döntött, javaslatot tesz a parlamenti frakciónak, hogy az államfőválasztási eljárás során az Országgyűlésben ismét Áder János jelölését és megválasztását támogassa.

A KEH ezután azt közölte, hogy Áder János megtiszteltetésnek tekinti az újabb köztársasági elnöki megbízatásra szóló felkérést. A közlemény szerint Áder János elnöki tevékenysége elismeréseként tekint a Fidesz elnökségének egyhangú felkérésére.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nahát ki hitte volna, volt valaki akinek kétségei voltak ez ügyben, ez is csak egy biotoll!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
A mi Jánosunk marad. Végülis nem sok vizet zavar(t).
Hari
@JAJMÁR: hát ez is tragédia az országnak, de Az törvényszerű, hogy mamelukoknak áll a világ, aki nem akar az lenni, az zúgva száll, mint a győzelmi zászló (ahogy mondtuk régen). Ezért vagyunk itt, es csúsznak lejjebb, bár teli torokból megy az önfényezés, belül a rothadás elindult. Csakhát az sokáig fog tartani, sokaknak okozva tragédiát. De hát a diktatúra így működik.
prime777
Fideszes oldalról még ő a legjobb választás!
Ezerszer jobb mint Balog.
Vagy gondoljatok bele ha a Tálai, vagy az a Szilárd vagy ki lenne. :-DDDDD
Kibebaszott eget!
Szóval még a legnormálisabb az Áder!
Lepényleső
Köszönjük elnök úr e kegyet,mondhatjuk,hogy egycsapásra két legyet?
aremy
nocsak nem jöttbe az ensz környezetbiztosi állása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.