Az adócsökkentések, a béremelések, a családok fokozottabb támogatása, valamint Európa és Magyarország biztonságának megvédése szerepel 2017 legfontosabb kormányzati céljai között – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Jövőre "5 százalékponttal csökkennek a munkaadói adók", a társasági nyereségadó egységesen 9 százalékos kulcsa pedig a legalacsonyabb lesz az Európai Unióban (EU-ban)

- emlékeztetett Dömötör Csaba, megjegyezve: ennek köszönhetően a vállalkozások könnyebben tudják majd kigazdálkodni a magasabb béreket. Hozzátette: duplájára emelkedik a kisvállalkozói adókedvezmény, az eddigi 500 ezer forint helyett 1 millió forint lesz a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) havi bevételi határa.

A legfontosabb élelmiszerek általános forgalmi adója (áfája) 27-ről 5 százalékra mérséklődik, csupán ezzel az intézkedéssel 35-40 ezer forinttal több maradhat egy kétgyermekes család zsebében – közölte, megjegyezve: az internetezés áfakulcsa szintén csökken, 18 százalék lesz.

Januártól 30 ezer forintra nő a kétgyermekes családok havi adókedvezménye, ami évi 360 ezer forintos megtakarítást jelent – sorolta az intézkedéseket az államtitkár.

Jövőre magasabb bérre számíthatnak többek között a szakorvosok, az ápolók, a rendvédelmi és felsőoktatási dolgozók, a pedagógusok, valamint a szociális, kulturális és megyei kormányhivatali alkalmazottak – ismertette.

Fontos eredménynek nevezte azt is, hogy a tervezettnél nagyobb mértékben, 1,6 százalékkal nőnek a nyugdíjak.

Újságírói kérdésre válaszolva az államtitkár közölte: éjfél után rögtön életbe lép az alacsonyabb áfakulcs az éttermekben, az online pénztárgépeken azonban megoldható a gyors átállás, így a szilvesztert követő hajnalon fizető vendégek számláján már kisebb összeg szerepel majd.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Dörmögő Dömötör sietni kell!...
Szép dolog a hazaszeretet, ám ahhoz, hogy a következő generációk is magukévá tegyék ezt az eszmét, szerethető hazára van szükség. A jelek szerint Magyarország sokak szemében ma nem szerethető otthon, inkább olyan tábor, ahol elvagyunk egy darabig, de ha jobb lehetőségünk kínálkozik, indulunk tovább. Egyre közelebb vagyunk ennek realitásához, gondolatban nem árt felidéznünk az ideiglenes szállások ajtajának belső oldalán olvasható feliratot: kérjük, aki utolsóként távozik, kapcsolja le a villanyt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equilibrium
Nem kellene inkább a minimálbért ADÓMENTESSÉ tenni?
Az MSZP, aki szociálisan érzéketlen kormány volt egyesek szerint... nos az MSZP idejében nem kellett adót fizetni a minimálbért keresőknek.
emerencia
@Equilibrium: Az MSZP anno az állandó éveleji kegyetlen áremelésekkel szúrta el a renoméját. Ezzel elősegítette egy még galádabb, álságos illiberális diktatórikus rendszer létrejöttét. A társadalom ezt a mai napig nem bocsájtotta meg nekik pedig van köztük is nagyon sok klf. életkorú értékes ember és gondolat.
aremy
és az így elmaradt adót majd újak kivetésével fogják kompenzálni.amit a 10 milliós megtakarítással rendelkező nép fog fizetni.
papa.49
A tételes TB. járulék már emelkedik, igaz csak vagy 70 Ft. de viszont azt 4 millióan fizetik, de majd a többit is megkapjuk, szép varázslatos hazugságokba csomagolva, a lényeg SEMMIVEL JOBB NEM LESZ A KIS EMBERNEK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.