Magyarország feladata, hogy a határon túli magyarok előnyösebb helyzetbe kerüljenek, és aki szülőföldjén meg akar maradni magyarnak, meg is maradhasson – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának adott, vasárnap sugárzott interjújában.

Semjén Zsolt hangsúlyozta: ennyi pénz még soha nem jutott a magyarság kulturális, identitásbeli, nyelvi önazonosságának megtartására. Szavai szerint a Kárpát-medencében az óvodától az egyetemig magyar támogatással működik az oktatás, példaként a Csíkszeredában, Kolozsváron és Marosvásárhelyen működő Sapientia egyetemet említette.

Kijelentette: meglesz az egymilliomodik új magyar állampolgár a parlamenti ciklus végére, kilencven százalékban kedvezményes állampolgársággal, tíz százalékban állampolgárság-megállapítással.

Elmondta, csak a Vajdaságban 50 milliárd forintot fordítottak vissza nem térítendő támogatásra és kedvezményes hitelre, és Kárpátalján, Szlovéniában és Horvátországban is indítottak hasonló programokat, amelyek lényege, hogy az ott élő magyarság szülőföldjén tudjon boldogulni. Ez jó a többségi nemzethez tartozóknak is, mert az infrastrukturális fejlesztésekből ők is profitálnak.

Kifejtette: az a feladatuk, hogy a határon túli magyarság előnyösebb helyzetben legyen, és aki a szülőföldjén meg akar maradni magyarnak, megmaradhasson. Trianon óta először fordul elő, hogy mindenki, aki magyar állampolgár akar lenni, "az elszakított területeken is teljes jogú magyar, sőt, európai uniós állampolgár lehet".

Az ukrajnai oktatási törvénytervezettel kapcsolatos kérdésre úgy válaszolt: az ukrán állam több területen, köztük az oktatásügyben "minősíthetetlen dolgokat művel", ezekkel szemben megteszik "a védelmi lépéseket". Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a kárpátaljai ellátórendszer egy részét már a magyar állam tartja fenn, pluszpénzt kapnak a többi között a betegeikkel magyarul beszélő orvosok vagy a magyarul tanító tanárok. Elméletileg az ukránok nem ismerik el a kettős állampolgárságot, ugyanakkor – mint mondta – "megtettük azokat a lépéseket", hogy "senkinek a haja szála" ne görbüljön, ha felveszi a magyar állampolgárságot.

Szlovákiával "szárnyalnak a politikai és gazdasági kapcsolatok" a visegrádi együttműködésen (V4) belül – jelentette ki, hozzátéve, Magyarország jövője alapvetően a V4-en múlik; korábban senki se gondolta volna, hogy lengyel, cseh és szlovák katonák fogják védeni a magyar határt.

Semjén Zsolt szerint, aki a Felvidéken fel akarja venni a magyar állampolgárságot, "kockázat nélkül fölveheti", csak nem kell a szlovák hatóságok tudomására hoznia. Szavai szerint azokat az ügyeket "fagyasszuk be", amelyekben a két fél nem tud előrelépni, és azokra a területekre kell fókuszálni, amelyeken lehet. Példaként a kisiskolák megmentését említette.

Jelezte: a magyarság megosztott a Felvidéken; annyit tehetnek, hogy a magyar pártot, a Magyar Közösség Pártját támogatják, és a felvidéki magyarság politikai beállítottságától függetlenül megkapja az identitás megőrzéséhez szükséges támogatást.

Erdélyre áttérve a miniszterelnök-helyettes kiemelte: az a nemzeti érdek, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ott legyen a bukaresti parlamentben. Az RMDSZ legutóbbi választáson elért eredményét nagyon erősnek értékelte, hozzátéve: a választással nem oldódtak meg a problémák, de sikerült tárgyalási pozícióba kerülnie.

Kitért arra is, hogy fontosnak tartja a korrupció elleni harcot, az viszont "abszurd", hogy "nyilvánvalóan koncepciós alapon" érik támadások magyar vezetőket. A leghatározottabban fel fognak lépni az ellen, amikor a magyar vezetőket, magyar egyházi iskolákat "nyilvánvalóan megfélemlítési céllal" támadják – hangoztatta –, példaként a Mikó kollégium vagy a marosvásárhelyi katolikus líceum ügyét említve.

Semjén Zsolt kiemelte: a kulturális autonómia "de facto megvalósult a Vajdaságban", a Magyar Nemzeti Tanács tartja fenn az iskolákat, a médiát. "Ki gondolta volna ezt (...) a milosevici időben?" – tette fel a kérdést. Ami probléma van, az sem jogi vagy politikai, hanem anyagi természetű, azzal függ össze, hogy a nehéz helyzetben lévő szerb költségvetés nem tud ezekre az iskolákra, médiára elég pénzt fordítani.

A Vajdasági Magyar Szövetséget, Pásztor Istvánt komolyan veszik Belgrádban, képes a magyar érdekek érvényesítésére a kulturális, a gazdasági ügyek és a honosítás szempontjából is, ezért természetes, hogy ezt a szervezetet és vezetőjét támogatja a kormány – közölte. "Ha van sikertörténet, akkor a Délvidék az", és ez példaértékű lehet a Kárpát-medencében – mondta a miniszterelnök-helyettes.

A diaszpórára kitérve azt mondta, az identitás megőrzéséhez különösen fontos az állampolgárság és az oktatás. Hozzátette: a nyugati magyarok nagyon sikeresek, ezért fontos gazdasági szerepük is lehet az adott ország és Magyarország kapcsolatainak építésében.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Zeta
Sokan a magyarságukat sem vállalják! Az állampolgárság , csak az eu miatt kell.
grincss
Nna, megszólalt az ügyeletes seggfej!
Kár volt!
lópicigáspár
Valahogy a fluimucil reklám jutott eszembe!!!
justhpeter
A hazai szavazóik teljes semmibevétele és megalázása nyíltan bevallva.
papa.49
Kenetteljes majom, itthon minden gyermeknek jut minden jó???
Sajnos nem igaz te most is hazudsz geci, amit tesztek az pont az ország lakosságának ELÁRULÁSA!!!
Nyírfa
Köpni- nyelni nem tudok. Döglődik az ország, ezek meg nagymagyarországot játszanak. Ha továbbra is hatalomban tartjuk ezt a léhűtő, bűnöző bandát, nem érdemeljük meg, hogy nemzetként fent maradjunk.
A határontúli magyarok pedig szégyelljék magukat. Nem kicsit!
grincss
@Nyírfa: Drága!
Ismered az álláspontom, miszerint az 1920 után, a jelenlegi Magyarországon kívül születettek már nem magyarok!
Azok a régi emberek már kihaltak!
Nem értem, h ilyen és ehhez hasonló agymenésekkel miért hergelik a lakósságot?
Vegyük már végre tudomásul, h ők csak magyarul tudó külföldi állampolgárok!
glorianna
@grincss: Ennél kicsit komplikáltabb a ht magyarok helyzete, de amit Semjén és a kormány nyomat, az bicskanyitogató. Itthon bevallottan-elismerten legalább 318 ezer gyerek éhezik (ill. "ingyen" kaját kap, mert különben nem lenne mit ennie), ezen a télen már megfagyott 45 ember (ebből 16 a saját otthonában), Semjén meg annak örül, hogy milliárdokat szórtak szét :O Évkezdésnek "kissé" erős :(
grincss
@glorianna: Szerintem, meg nem komplikáltabb, mert reálisan, a tényeket kell alapul venni!
Ami a tényeken "kívül" van, az csak fantáziálás, vagy rosszabb esetben rögeszme!!
Nyírfa
@grincss: A vállaltan jobboldali konzervatív politika képviselői a mai napig nem tettek le a határrevízióról.
Miként fsp is szokott írni az árvalányhajas álmodozásról, ez a törekvés nem bír több értékkel, mint amikor egy kenyere javát megevett hölgy 20 évesnek akar látszani, s úgy is viselkedik.
Infantilis, debil attitűd mindkettő.
Egy biztos, számomra csak az anyaországi magyar honfitárs.
És az a legkevesebb, hogy a következő kormány megnyirbálja a kintiek jogait.
kisrigó
Na, most ez az álszent, a vallásnak a szégyene, meggyalázója elszólta magát az idióta dicsekvésével! Olykor-olykor lehet hallani, hogy már megint mennyi pénzt loptak e a külhoniak javára, de most szépen összeszedve olvashatjuk, összeszámolhatjuk, hogy mennyire jó lenne az itthoni oktatásra, egészségügyre ez a rengeteg közpénz!! Még büszke is rá ez a nyomorult, tesz nagy ívben a fejünkre! Nem elég, hogy jól élősködnek rajtunk, még osztogatnak is a saját hasznukra! Ha nem lenne ennyi baj, hiány itthon, ám legyen, de így!? Legyenek átkozottak!
grincss
@Nyírfa: Ha tudnék, 1000 LIKE-t adnék!! :-))
glorianna
@grincss: Gondolkozz kicsit, ui. emberekről beszélünk. Legyen példa Észak-Erdély. Oda 1918-ban bementek a románok, 1920-tól hivatalosan is Romániához csatolódtak. Szinte napra 20 év múlva Horthy fehér lovon vonult be Kolozsvárra - a második bécsi döntés értelmében "visszament a magyar világ". A II. vh. végén 1944 őszén megint bevonult oda a román sereg, de a közigazgatást a magyaroktól a szovjetek vették át, és csak a párizsi békeszerződés aláírása után "ment vissza a román világ" (ez az ottaniak szóhasználata, azért az idézőjel). Aki a XX: század elején ott született, és élt legalább 45-50 évet, afölött keresztülment párszor az aktuális vh valamelyik frontja, plusz megélt 3-4 hatalomváltást. Ha peches férfiember volt, még besorozták román katonának, majd elvitték magyar katonának, aki hadifogságba esvén valamikor az ötvenes évek közepéig "tisztázhatta magát" (ha nyugati fogságba esett) vagy az ötvenes évek elejéig hadifogolykodhatott a nagy SZU-ban. Mindezek során egyféle kapaszkodónak vélte, hogy magyar nemzetiségű, és az anyaországot egyfajta "biztosítókötélnek" tekintették. Ez így mind rendben is volna, ha ma is biztosítókötél lenne az anyaország és nem fejőstehén. Utóbbit a honi adófizetők joggal hánytorgatják fel a kormánynak.
grincss
@glorianna: Ebben egyet is értünk, csak a trianoni békeszerződés ne lett volna, mert az mindent "felül írt"!
Hogy ki hová, min mikor ment, az mind semmit nem jelentett!
Lelkileg igen, de jogilag ...
glorianna
@grincss: bocs, picit pontosítok: az 1947-es párizsi békeszerződés van most hatályban. Az valamivel kisebb területet hagyott meg Mo-nak, mint a 27 évvel korábbi trianoni. És nem az emberek mentek (hacsak nem vitték őket), hanem a határok.
Abban egyetértünk, h az állampolgárság, szavazati jog, pótpénzek, miegyéb egyrészt az itthoniak idegeit borzolja, másrészt mérgezi a szomszédos államokkal a kapcsolatokat, ezért nem csak felesleges, hanem kifejezetten kártékony.
volvós
Jellemtelen csuhás !! Térdre a " viktorka " elé !!!
Olyan slicc magasságba, oszt bö nyállal,
lehetleg fog nélkül...vágod, ugye ???
karma1
@glorianna: A hsz-ed tokeletes, igen, tortenelmileg valoban azok szivtak meg legeloszor, akik az elcsatolaskor ott eltek, es akiket oda-vissza csatoltak a trianon majd a IIVH utan ...

De akkor is. valahol meg kell huzni az idobeni es a terbeli hatart is, mert ha a fene fenet is eszik, ebben a pillanatban Erdely Romania resze, es mar egy csomo eredeti roman van betelepitve Erdelybe, felhigitani ill. teljesen eliminalni a magyarsagot.
Ha ez a sotet tomjenzsoti tovabbra is forszirozza a magyarsagot OTT, akkor nem tesz mast, csak lelegeztetogepen tart egy csoportot, ami mar nem a tulnyomo tobbseg odaat.
Igenis, ha valaki eldontotte, hogy felveszi a magyar allampolgarsagot, AKKOR TESSEK MAGYARORSZAGRA KOLTOZNI, ott adozni, ott szivni a rossz vegen a f@szt, amit orban es tarsai eroltetnek ra az osszes otthon elo, otthon szuletett magyarra... Ha viszont ok csak felveszik a magyar allampolgarsagot, de boldogan elvannak a SZULOHAZAJUKBAN, Romaniaban, akkor viszont ne akarjanak semmit se Magyarorszagrol...
Olyan dolog ez, mintha en az ujzelandi allampolgarsag mellett megtartott magyarsagommal ugyan minden adot Uj-Zelandra fizetek, itt van a vagyonom, itt van a gyerekem, mar szinte minden idekot, de a nyugdijamat es az ingyen protkot otthon csinaltatnam meg, otthonrol vennem fol, MERT AZ NEKEM JAR, MINT MAGYAR ALLAMPOLGARNAK.
Hat NEM JAR SEMMI SEM, mert nem otthon elek, nem otthon adozom, nem orban baromsagaitol szenvedek, nem en fogok elpusztulni a 3-as metroban, hanem azok az IGAZI magyarok, akik otthon szulettek, elnek, adoznak, es akik mar nem is masod-, hanem szazadrangu polgarai Magyarorszagnak. Es akiknek meg a gyerekeiknek a szajabol is kilopjak a falatot, hogy a Vajdasagot 40 milliarddal tamogassak, par szaros voksert.
sziha
Zsoltika! Ok miert erdemelnek elobb korhazat, iskolat, mint azok, akik penzebol (es szavazatabol) ott ulsz a barsonyszekben? Tudom, hogy az illiberalis marhasagaitokat puffogtatni baromi jo dolog, de ha mindeki szembemegy veletek az autopalyan, talan nem a tobbi a hulye.
karma1
@sziha: Nagy koltoi kerdest tettel fel neki, erre a budos eletbe soha nem tudna valaszolni... Esetleg kerdezd kosat, valaszolni ugyan o sem tud, de amit mond, sokkal szorakoztatobb,...:ol)))
glorianna
@karma1: Az a helyzet, hogy már a monarchia idején sem voltak többségben a magyarok arrafelé. A húszas-harmincas években volt az első tömeges betelepítés, a hatvanas-hetvenes években a második, közben folyamatos volt a nemzetiségek kiszorítása (szászokat, svábokat, zsidókat szabályosan fejpénzért árusított Ceasescu, a magyarokat pár éves macerával engedte áttelepülni). Mára Erdély kb. 7 millió lakosából 1,2-1,5 millió magyar lehet, elég nagy tömeg ahhoz, hogy ha akarja, megtartsa nyelvét, kultúráját önállóan is. De a magyarok többsége ott is jobban szereti a mannát, mint a melót.
Abban egyáltalán nincs vita közöttünk, hogy míg itthon éhező gyerek van, meg többnapos hulla a kórházban, addig ne játsszuk el a gazdag nagybácsit. Főleg, h mi is a sokat szidott EU lélegeztetőgépén pihegünk.
karma1
@glorianna: Szerintem masban is megegyezunk, mert ahogy irtam, teljesen igaz, amit irtal, csak eppen a magyar kormany viselkedese a botranyos, hiszen ezt a dolgot nem igy kene kezelni, es ha mar embertelen mennyisegu penzt kolt elore az ottani magyar szavazatokra, akkor meg nem szabad lett volna eldicsekedni eppen a nyomorusagos sorsu otthoni magyarok elott.
Nezd meg egy jelenlegi erdelyi es egy jelenleg otthon elo magyar eselyeit, es valos anyagi helyzetet ebben a pillanatban. Fogadni merek, hogy a romanai magyar klasszisokkal jobb eletet el, mint egy ma.o.-i magyar.
Ez az egesz nagy Magyarorszagosdi csak orban es bunbandaja lazalmaiban el, mert a hataron tuli penzeket meg egyszerubb lenyulni, mint az otthoniakat.
Szerintem ez is nagy reszben belejatszik a dologba. Es akkor mar az is elofordulhat, hogy ezt az oriasi tamogatast meg tevedesbol sem az erdelyiek kaptak, hanem utkozben elakadt nehany stroman zsebeben, szepen visszacsordogalva orban vagyonaba...
De ezek kurvara ertenek a magyar nyelvu parasztvakitashoz, eljenek akar Romaniaban, akar otthon ezek a magyarok, csak csuggjenek a Gazdaallat hamis kijelentesein, kozmetikazott statisztikain...
Nessy
Örvendek az 1 millió "szavazónak"! Viszont tisztelt levélszavazók Romániában! Nem 19 % ÁFA, hanem 27% ! Magyar bérek és nyugdíjak összege a mérvadó önöknek is! Ha szavazni voltak szívesek kopertában, akkor "élvezzék" is, amire szavaztak%!
Azért esetleg, ha még marad valami a kasszában, a honi magyarokra is kéretik gondolni!
glorianna
@karma1: "Nezd meg egy jelenlegi erdelyi es egy jelenleg otthon elo magyar eselyeit, es valos anyagi helyzetet ebben a pillanatban. Fogadni merek, hogy a romanai magyar klasszisokkal jobb eletet el, mint egy ma.o.-i magyar. " - ezt a fogadást alighanem elvesztenéd, mert Románia még mindig némileg rosszabb állapotban van, mint Mo. Ami óriási különbség a két ország között pillanatnyilag, hogy Románia ezerrel fejlődik (miközben a 20 kb. 20 milliós lakosságból kb. 4,5 millió külföldön dolgozik), mi meg maradunk lefele. Ismerem az ottani helyzetet, tudom, mekkora volt a különbség 25 évvel ezelőtt, és tapasztalom, hogy mára már jóval kisebb a különbség. Ha így folytatódnak a dolgok, akkor 2-3 év múlva megelőznek. Nem olyan részletesen, de valamennyire a szlovák helyzetet is ismerem, ott ugyanaz a helyzet, megfejelve azzal, hogy a szlovákok már rég bevezették az eurót is.
RonaGyuri
Árulkodó gondolatok

A ballib média ünnepli a szakértőt, aki az M1-en igazat mondott, pedig mások is szoktak igazat mondani, csak másképp

A párt központi napilapja számolt be Tömjény Sónyi „miniszterelnök-helyettesként a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorának adott, vasárnap sugárzott interjújáról”.
A derék fővadász elképesztő, de megszokott dolgokat mondott:
„Magyarország feladata, hogy a határon túli magyarok előnyösebb helyzetbe kerüljenek”,
„a Kárpát-medencében az óvodától az egyetemig magyar támogatással működik az oktatás”,
etc.
Az igazán elgondolkodtató „vallomás” pedig: „Ez jó a többségi nemzethez tartozóknak is, mert az infrastrukturális fejlesztésekből ők is profitálnak.”.
Hát igen, egy pillanatnyi kétségem sem volt abban, hogy az ezen a címen elköltött milliárdok is jelentős mértékben a csókosoknál köznek ki! =))
Ludmilla
Te rohadék,és az itt élőkkel mi lesz,aljas,szemét...
dr. prédikátor
Tömjén lovashuszár zsóti!!! Előbb talán az itthoni oktatást kellene rendbe tenni te geci!!!Élj anyáddal nemi életet te rohadék!!!
Nessy
Egy lényeges kérdés! Az ottani oktatási intézmények pénzt kapnak, vagy nekik is kötelező a magyar csoda oktatási rendszer? Nekik is kötelezőek az egyen könyvek? (Tankönyvnek nem nevezném.)
justhpeter
@Nessy: Azért ennyire nem hülyék ott sem. Csak a pénzünk kell. Ugyanazt csinálják, mint Viktorunk az Unióval. Adják a pénzt és kussoljanak !
bakegya
AZ ÖSSZES SZOMSZÉDAINK KÖRBERÖHÖGNEK BENNÜNKET,ITTHON MÉG ADÓT FIZETNI KÉPESEKET!ILLIBERÓS ÜGYESEN LEVADÁSZOTT MINDENKIT
MINDENNEMZETI FityiSS-IMÁDKOZÓ KISZOLGÁLÓ SZEMÉLYZET-egyetlen másoddiploma sincs százezres tandíj nélkül,DE INKÁBB 240-TŐL 700 EZERIG FÉLÉVENTE-a doktori képzés egy fos-azt már határainkon túl is jobban csinálják.A középiskoláinkban pincérnőket és gáz szerelőket kellene képezni mert akkor lehet belőlük rühellke mintájára ,fénybeetető koronahercegnő saját lorintoszi oszlopokon állva , vagy méginkáb hotel -szállodalánc tulajdonos mészáros zseni -és akadémikuss.
Tömjén orbán-elvtárs csakkk azt felejtette el ,a diákhiteleket a nemlétező,de még a közmunkapiharcolásból is lehetetlen visszatörleszteni-csakkk halkan mondom az én családom a még csurgó cseppenő ,de igen alaposan megszolgált hálapénzekből tette túl magát a saját határainkon belül született gyermekeinek átmentésén( a rendszeretek váltogatásának) nyomorán.
Az általános iskolák valóságos kalodák du négyig-nyelvismeret nuku-fejlesztő rásegítő nuku...klikkeltek státusmegvonásaitokkal-a rásegítő szakmai segítők KATÁVAL DOBBANTHATNÁNAK-ÉS AZ ÖSSZES KÖLTSÉGET A NYUGGER SZÜLŐK ÁLLHATJÁK.AZTÁN MINDEN MÁSODIK FORINTOT AZ ORSOS VICCTOR.FLÓRIÁN NEVŰ HAVERJAIRA KÖLTITEK .FOCI ARÉNA AZ PERSZE LESZ BŐVEN-már az ovisokat is oda viszitek az állatkert helyett-gratulálok A MAGYAR OKATÁSI RENDSZERTELENSÉG MINTÁJA AZ ÉPPEN AKTUÁLIS PISA !TARTALMI LEZÜLLESZTÉSÉHEZ BELÜGYESEK A BALOGÉK IS MÉG HATVÁNYOZOTTABBAN MINT A RÓZSI. KÜLÜGYESEN BELENGETTED MOST ALAPOSAN A NEMZETES FIDESS TÁLIBOK-VILÁGRA SZÓLÓ HÓDÍTÁSAIT !
quadrocopter
A sajátodat osztogatod, te mocsok patkány? Itthon minden és mindenki már rendben van?
Sunyi, álszent gyokér!
Eladott Ország
"Semlyén Zsolt annyira sikeres, hogy abba lassan már beledöglünk.
A nemzet (lóháton is legsikeresebb) vadásza azt mondta: 2016 a magyar
nemzetpolitika talán legsikeresebb éve volt. És ha valaki, ő biztosan tudja. Az összes
program “zökkenő nélkül működik” Kőrösi Csoma Sándortól Petőfi Sándorig. A diaszpóra
magyarsága (IS) meg van mentve. Az is, amelyik nem is diaszpóra. Arról filozófált, fontos,
hogy a magyarság nemcsak kulturálisan, de anyagilag is meg tudjon maradni a
saját szülőföldjén. Azt is büszkén mesélte ezzel összefüggésben, hogy 50 milliárd forintot
talicskáztak ki Szerbiába, hogy a szerb vállalkozókat Magyarországhoz kössék, és Kárpátalján, Szlovéniában Horvátországban is indítottak hasonló programokat, amelyek lényege, hogy az ott élő magyarság szülőföldjén tudjon boldogulni . A következő
nagy gazdasági fejlesztést egyébként Kárpátaljára tervezi a kormány. Felvidéken már most
is “szárnyalnak a szlovák ­magyar gazdasági kapcsolatok”, a szlovák katonák történelmi
segédkezése a magyar határ megvédésében “megágyaz” annak, hogy a nemzetiségi
kérdésekben is előre lehessen lépni idővel. De ha mindez esetleg nem így lenne: amikor Magyarországról közel fél millió ember vándorolt ki az elmúlt években (egyáltalán nem kalandvágyból), amikor a stadionokba, kisvasutakba, drága festményekbe és baráti vállalkozásokba ömlenek az egészségügyre és a valódi munkahelyteremtésre is fordítható összegek, akkor hogy lehet sikerként előadni, hogy 50 milliárdot fordítottunk szerbiai gazdaságfejlesztésekre?
Grafix69
Idézet Zsolti munkásságából : Az ELTE ezután vizsgálatot indított, és december 7-én elkészült jelentésében megállapította a jelentős szövegazonosságot, és kimondta, hogy Semjén Zsolt súlyos szakmai-etikai vétséget követett el. Ugyanakkor Tausz szerint sem az ELTE 1992-es tanulmányi és vizsgaszabályzata, sem az 1992-es, sem a 2012-es magyar törvények nem adnak lehetőséget, hogy bármilyen hivatalos eljárás induljon a megalapozatlanul kiállított egyetemi oklevél ügyében. No komment...
Nagy Mária
Nem tudtam, hogy ilyen jól megy nekünk. Vagy rossz médiából tájékozódok, vagy a saját környezetem alul exponált.
"Magyarországon egy nemzetközi felmérés adatai alapján 1 millió ember nem tudja kifűteni a lakását anyagi okok miatt. Az egyedül élő szegények vannak a legsúlyosabb helyzetben.
Európában nálunk csak Oroszországban halnak meg többen kihűléses halálban."

Az oktatást meg jobb lenne békén hagyni, hátha nem ilyen birkatudatúvá nevelnék a jó magyar lelkületű emberkéket. (Ugyanis van ilyen, aki jobban drukkol a magyarországi magyarságért, mint néhányan itthon.)
1magyar
"Magyarország feladata, hogy a határon túli magyarok előnyösebb helyzetbe kerüljenek," - mint az anyaországban élő,dolgozó,dolgozott magyar???
Szókrakész
"Magyarország feladata, hogy a határon túli magyarok előnyösebb helyzetbe kerüljenek, és aki szülőföldjén meg akar maradni magyarnak, meg is maradhasson "

Akkor most szedjük atomjaira a könnyebb megértéshez.

Tehát a külföldi "magyarok" előnybe kell hogy kerüljenek a hazai magyarokkal szemben.
Kik azok a külföldi "magyarok"?!?!?!
Aki itthon meg akar maradni magyarnak, az mint kisebbség meg is maradhasson.
Rabszolgaként.

Már megint szétkenik, terítik a felelősséget.
Idézem:
Magyarorsztág feladata...
Magyarország nem egyenlő a qrmánnyal.

Magyarország az Magyarország, a fideszqrmány pedig Orbán és fidesz+ csicskák, strómanok.
Ne akarjatok Magyarország mögé bújni, vele takarózni.
Ti nem vagytok magyarok, mert ilyet nem tennétek honfitársaitokkal.
Simán hazaárulók vagytok.
emerencia
@karma1: Te ízig vérig magyar vagy, hiszen életed nagyobbik részét itthon élted le. Írásaiddal többet teszel értünk mint sokan mi magunkért. Az új hazád büszke lehet rád mert úgy meg tudtad tartani az identitásodat, hogy ott is teljes értékű polgár vagy.
kissé felnőttem
ÉS Nálunk meg akkor minek kell kavarni ??? vagy csak külterjes belterjes az nem magyar vagy nem fideszes?
emerencia
Azért kell a határokon belül született Magyarországon életüket ledolgozott embereknek öregen, rokkantan, betegen dolgozniuk, még a szegénységi küszöböt sem elérő kegysegélyből ill. a társadalomból teljesen kiszakítva ellátatlanul vegetálniuk vagy Európa legigazságtalanabb, a korhatárt tekintve pedig legkegyetlenebb nyugdíjrendszerétől szenvedniük, hogy legyen pénz a külhoniakra, akik egyetlen fillér adót és járulékot soha nem fizettek Magyarországnak.

Az emberek itthon minden életkorban tömegesen kínlódnak a kilátástalanság, szegénység, az egészségügy és a rossz oktatás miatt, orbán őfensége pedig mindezzel nem törődve két kézzel szórja a pénzt kifele azok voksaiért, akik nem fognak soha szenvedni a beteges diktatúrájától, hiszen számíthatnak saját szülőhazájukra.

Nekünk csak egy hazánk van, nem vagyunk mindannyian abban a helyzetben, hogy két ország szolgáltatásait is élvezzük.

A külhoniak csak egyetlen egy módon tudják megköszönni a belmagyar népnek az áldozatot: nem orbánra szavaznak vagy nem mennek el szavazni, nem küldenek levelet sem.

A külföldre küldött pénz így is úgy is el fog apadni mert a vezérnek túl sok költséges hobbija és lefizetendő "barátja" van de legalább a külhoni haszonélvezők lelkiismerete megmarad, ha NEM szavaznak rá. Az ő uralma úgyis megszűnik egyszer de minket, belmagyarokat soha-soha nem lehet lehet lecserélni!

Mi voltunk, vagyunk, leszünk és még sok-sok évtized múlva is emlékezni fogunk azokra akik a határon belül és kívül egyaránt támogatták az orbáni önkényt és nem fogjuk soha megköszönni senkinek sem, hogy hozzájárult az itthoni magyar emberek életének megkeserítéséhez.
karma1
@emerencia: Koszonom a kedves szavaidat, megprobalok egyszerre mindkettonek megfelelni: ugy erzem,m sikerul. De sajnos a szivem verzik, azon, amit otthon latok. Ha nem lennenek az otthoni IGAZ varataim, akik a VALOS kepet mutatjak meg, akkor bizony lehet, hogy en is bedolnek a propagandanak, dehat en azt nem nagyon figyelem : nekem egy somjenzsoti, bayerzsoti nem mervado.
A baratnomet 48500 forinttal engedtek el MOST nyugdijba, mig a mamaja 35 eve van nyugdijban. O annakidejen a Villamosipari Muveknel volt konyvelo, nemetnyelvu levelezo. Jelenleg 140 ezer forintos nyugdijat kap, es amikor a baratnom dulva-fulva sirva ment fel hozza az elso nyugdij kezhezvetele utan, akkor a mama megkerdezte, mitol van kiborulva a baratnom? Mire a baratnom visszakerdezett: mitol NE lennek elborulva? Te 58 evesen nyugdijba mehettel, mar akkor eleg magas nyugdijjal, ami a kadari idokben tisztessegesen emelkedett az inflacional mindig egy kicsit magasabban. En meg 63 evesen itt allok 48500 forinttal, es ezzel kell terveznem az esetleges hatralevo eletemet, amikor az elofutesre mar 21 ezer forintos szamlam jott. (Raadasul O csak akkor kapcsolja be a gazkonvektort, ha nagyon muszaj. Nesze neked rezsicsokkentes!) Egy kulfoldrol hazajott baratja meghivta Ot pizzazni (valahol az V. keruletben), de mivel O nem eszik sokat, kert egy salatat, meg egy pohar szodat ivott, es itt fizetett a kulfoldrol hazajott ismerose 14 ezer forintot a szamlaert. Ekkor jott ra a baratnom MEG EGYSZER arra, hogyha ezt neki kellett volna fizetnie, akkor tobb mint egyheti nyugdija szallt volna el egy pizzazoban. Es ha ebbe belegondolok, akkor az valami iszonyu, hogy valaki becsulettel ledolgozza, leeli az eletet, es ennyit kap.
Es az ilyen tanarok melle nincs, aki kialljon. En megprobalok segiteni mindenkinek, akinek tudok, de az en lehetosegeim is vegesek. Bar tudnek tobbet tenni.
karma1
@emerencia: Bizony, 15.53-as beirasodat megkonnyeztem... Hiszen mindenkinek csak egy elete van, amit szeretne boldogan, bekeben leelni. EZT vette el mar 6 eve orban es a tarsai, es vannak, akiknek mar csak alom marad egy jobb elet.
A mi korosztalyunk megkapta meg az ingyenes oktatast, a zankai uttorotaboros ingyennyaralast (mondjuk en nem), de mehettem Tatara, 1 hetre...
Az unokabatyamnak megadatott, hogy videkrol tehetseges es okos gyerekkent felkerulhessen az ingyen oktatasba, ahonnan az evek soran rakkutato es professzor lett, a SOTE-nak sokaig volt a vezeteseben, tanithatott eveket Philadelphiaban, Heidelbergben, es sosem kellett ezert belepnie semmilyen partba sem. Ma egy okos falusi gyereknek akkor sincs fikarcnyi eselye sem ugyanerre az eletpalyara, ha a fene fenet eszik, se...
Jol tonkretettek ezt az orszagot, visszakergetve az oroszok keblere, mintha nem lenne eleg az a mar meglevo oligarcha-reteg elen a mini-hitlerrel, ami mar most is van...
Macskássy Irén
Szerintem ti olvadjatok azzá a fekália halmazzá, amik vagytok, nyavalyás hazaáruló vérmajmok és nyomorult gazemberek! Még ki meritek nyitni a szájatokat? Idegen csavargók. Ki ne merjétek mondani, hogy magyar! Még a véretek is idegen. A lelketekről nem is beszélve. Ti már apátokban is idegenek voltatok! Vizsgáljátok csak meg a családfátokat! Nem vagyok Jobbikos, vagy bármilyen más párti, de ez azért már tényleg ocsmány, amit műveltek!
SystemError
Persze kint 1-2 milliárdtól zengeni fog a plafon is. Itthon meg 40-50 kéne évente..Nyilván kintre adnak 1-2 milliárdot...
CsipkeRózsa
@Macskássy Irén: rossz helyre tévedtél. Olvasd Bayer Zsoltot.
Clavigo
@Macskássy Irén: Nem vagy te jobbikos,,meg semmilyen más beállítottságú...Egyszerűen csak kretén vagy...oszt jó napot.
grincss
@Clavigo: Attól még esze lehetne - legalább annyi, h hazataláljon - de nincs!
1 bit, az 1 bit!
mariaberta
És mi a helyzet a Magyarországon élőkkel, kedves Semjén Lovag -vagy lovaglást kedvelő mint annó Horthy M. úr?
karma1
@Macskássy Irén: Ha mar berobbantal ide erre az oldalra, elmondanad, hogy eppen kikre vonatkozott a beirasod? Mert ha a jelenlegi kormanyra - akkor ervenyes a lajkom. De ha nem - akkor tudj rola, hogy ide kulturemberek szoktak irogatni, es meg a jobbikos beallitottsagu hsz-elok is tiszteletben tartjak a tobbi hozzaszolo velemenyet.
SZOVAL? KI VAGY TE?
Clavigo
@karma1: Szerintem a Bringás mutterja lehet,,,,:) :) :) :) DDD
karma1
@Clavigo: Hat, ha a bringas megfogadta itt nehanyunk tanacsat, es visszament maganak ocsiket csinalni?... Akkor lehet...:o)))))))
Ludmilla
Macskássy egy feltűnési viszketegségben szenvedő lba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.