Késtek pár napot a csekk befizetésével és 12 ezer forint büntetést kapott egy gödi család az áramszolgáltatótól – számolt be az RTL Híradója.

Ott azt mondják, azért kell a családnak a 40 eurónak megfelelő büntetést kifizetni, mert nem úgynevezett egyetemes szolgáltatói szerződést kötöttek, hanem szabadpiaci áron vásárolják az áramot. Az Energetikai Hivatal szerint magánszemélyeket semmilyen esetben nem lehetne behajtási költségátalánnyal büntetni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Én minden hónapban kések a villannyal, meg minden egyébbel, amit sokadikán kéne befizetni. Egyszerre fizetem be, mikor kapok pénzt. Menjenek a 'csába a lehetetlen időpontjaikkal.
A gödi családnak meg nem kell aggódni, nekik is van 10 milliós megtakarításuk, abból is 850000 forintjuk készpénben otthon, hát igazán nem okozhat gondot 12000. Vagy talán a valóság itt sem találkozott a statisztikával?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Jog? Igazság? Ki a fenét érdekel a mai Magyarországon?!?!
F_Viktor
Így lesz a garancsi által megvásárolt olcsó nyugati elektromos áramból horror összeg a fogyasztói számlán.

@wagabund: Írod:
"...most nem erről szól a hír, hanem a gonosz szolgáltatóról..."

Van még olyan szolgáltató amelyet nem kebelezett be az állam?
wagabund
@F_Viktor: megfogtál...nincs.
nálad a pont.
eszegfu
Az teljesen mindegy, hogy milyen szerződés van 2 fél között, ill. mire vonatkozik, mert a Ptk. szerint a behajtási költségátalány minden késedelemre és minden további feltétel nélkül jár, ha valamit késedelmesen fizetünk ki. Ráadásul ez a késedelmi kamaton kivüli "büntetés". Csakhát NEM KÖTELEZŐ érvényesiteni... itt van a lényeg. És akkor párhuzamosan, de ellentétes irányban kérdezem: mi jár annak, ill. mit követelhetek, ha immár 9 havi szemétdijról nem kaptam számlát, igy nem is fizettem?! Meg itt van még a kéményseprés! Mára már kiderült, hogy valóban a lakosságnak ingyen van ez a "nemzeti kéményseprés", viszont, ha a lakcimedre van bejelentve bármilyen vállalkozásod (a társasházi lakásokon kivül -- szerintem ez is diszkrimináció!), akkor Neked kell megrendelned és kifizetned ezt a szolgáltatást, különben jön a büntetés. Tehát a hatalmas mellveregéssel kisért nagy rezsicsökkentést megint a kisvállalkozások, kényszervállalkozókon csattan... melynek mértékét még én nem tudom... Dicsőség Nektek O.V.!:(
mariaberta
És a sok lopásért mennyi kártérítést fizet Farkas Flórián? Mert ebben az esetben csak késedelmes fizetésről van szó, ott viszont milliós, v. milliárdos lopásról. Na ja régen tudjuk, akinek Isten a barátja, üdvözül!
troll6
HABLATY! Csak vállalkozói szerződésnél szoktak késedelmi díjat felszámolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.