Vida Ildikó került a Közgép Zrt. elnöki székébe, a cég új vezérigazgatója pedig Kinde Kálmán lett, miután leköszönt tisztségéről hétfőn Nyerges Zsolt a Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke és Németh Miklós, a társaság vezérigazgatója – közölte az építőipari cég az MTI-vel. 

A közlemény szerint a közgyűlés egyhangú döntéssel választotta meg a társaság új igazgatósági tagjává Vida Ildikót és Kinde Kálmánt.

Nyerges Zsolt 2011 óta a Közgép Zrt. igazgatóságának elnökeként irányította a nagyvállalat üzleti stratégiájának megvalósítását.

Németh Miklós 2004 óta vezette a Közgép Zrt.-t, előbb a cég elnökeként, elnök-vezérigazgatójaként, majd vezérigazgatóként – áll a tájékoztatásban.

Vida Ildikó korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke volt, 2010. június 28-i kinevezésétől 2015. július 20-i lemondásáig irányította az adóhatóságot. Korábban, 1999 és 2002 között is elnöke volt az akkori nevén Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak (APEH), ezt megelőzően 1998 és 1999 között pedig elnök-helyettesként dolgozott az adóhivatalnál.

Kinde Kálmán a Pannon Lapok Társasága Kiadó Kft. (PLT) gazdasági ügyvezető igazgatója volt, a PLT tulajdonosa, a Mediaworks Hungary Zrt. 2016. december 29-én ügyvezetői tisztségéből visszahívta és munkaviszonyát megszüntette.

A nyilvános cégadatok szerint a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. a 2015-ös évben 132,8 milliárd forint értékesítési árbevételt és 9,6 milliárd forint adózott eredményt ért el az egy évvel korábbi 129,7 milliárd forint árbevétel és 13,1 milliárd forint eredmény után.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Simicska tud erről? Mert ha igen, akkor itt felvirágzás(leánykori nevén prosperitas következik)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
aremy
@justhpeter: mit szint emelet tálai meg a pince.
verőce21
"...a közgyűlés egyhangú döntéssel választotta meg a társaság új igazgatósági tagjává Vida Ildikót és Kinde Kálmánt"
Mi itt a probléma? A közgyűlésben annyian csak nem tévedhenek az alkalmasságot illetően.
dr. prédikátor
Ennyi erővel a cigányflóri is lehetett volna a Közgép elnöke!!! Ö is tud ügyeskedni!!!
cs.n.
Nem meglepő, Vida korábban is Simicska embere volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.