A VIII. kerületben annyira jól megy a kéményseprés, hogy már a panellakásokat is bevonták a programba.

A Főkétüsz már a panellakásokban is kormolna?Másra nem is lehet gondolni azon levél láttán, melyet az Indexnek küldött egy olvasójuk.

"A Főkétüsz érdekes levéllel örvendeztette meg a VIII. kerület panellakásainak lakóit: felhívták a figyelmüket a rendszeres kéményseprés szükségességére, valamit javasolták, hogy szerezzenek be szénmonoxid-érzékelőt. A kéménysepréssel és az érzékelővel nincs is gond, sokak életét menthetné meg a rendszeres használatuk. A dologban csak az a bibi, hogy a panellakások köztudomásúlag központi fűtésűek, magyarán nincs kémény, amit sepertetni kéne – mivel a konyhai főzésen kívül égéstermék sem igen akad, a szénmonoxid-érzékelőnek sincs komolyabb jelentősége.

Amíg nem került állami kézbe a kéményseprés, a szolgáltató valahogy tudta, hogy kit kell kiértesíteni és kit nem, úgy tűnik, az állami vízfejnek nem sikerült megtalálnia a célközönséget. Vajon hány panelban kaphattak hasonló levelet? És ezeket ki fizeti ki?" – olvasható a cikkben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ó hát azért fizetni lehet a panellakásokban lakóknak is, az nem számít, hogy nincs kémény!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Nem számít, hogy nincs kémény és gázfűtés sem. Csak az a lakó mentesül ezen szolgáltatások díja alól aki fellebbez, annak meg illetéke lesz. Újabb sikere lesz ez az adócsökkentés kormányának, lehet vele dicsekedni mint a családtámogatás európai egyedülállóságával. Mert pl. egyedülállóan alacsony a családi pótlék nálunk a többi EU-s országhoz képest.
papa.49
@justhpeter: Itt még ez is előfordulhat, hiába no ,,olyan hozzáértők ülnek a megfelelő helyeken, hogy csak na,,)))))))))))))))
kissé felnőttem
@nezelodo: már hogyne lenne gáztűzhely? Sopronban pld szerintem a 80%--a gázos Fertődőn meg zőmmel villany ugyhogy semmi sem kizárt max vitatható . megosztott az ország ( Ebben is ) Na de gáz vagy villany? senki soha sehol nem feledte ott a főztjét? egyetlen füst vagy paneltűz sem ebből ? keletkezett? ja nem csak feledékenységből aztán korom lett a vége meg áztatás tőbb szintre lefelé akadt tulélő is igaz na ez a vég eredmény, elfogult lennék???
nezelodo
@kissé felnőttem: Itt a probléma, statisztikai tömegként kezelnek bennünket, azt viszont pontosan tudják, ki nem kedveli őket. A kéményed, fűtésed meg nem ismert, pedig ezer helyen nyilvántartják, illetéket szabnak ki rá. Igaz nem a kémény dönti el kinek kedvesebb a hazugsága a választás után.
Az emberi hülyeségre meg nem nagyon lehet felkészülni, még ha az a kiváló ember "védi is a katasztrófát". Én az újraélesztett "demokratikus centralizmust" látom az ilyen sima szakmai dologban is veszélyesnek, és nem tanultak belőle, hogy legutóbb sem vált be.
kisrigó
@nezelodo: Hétvégi kiskert, épület, víz, gáz van. Nem lakik a tulajdonos ott, de azért szemétszállítási díjat fizetni kell. Na, "nagylelkűen" csak hat hónapra kb. 16000 Ft. Kuka nincs, mert a zöldhulladék komposztba, a minimális, nem komposztálható szemét a hulladékudvarba, vagy a városi lakás kukájába kerül. Tehát, nemlétező szemét díja netto sarc! Éljen a nagy rezsicsökkentés! Ez a díj azóta van, mióta pártunk és kormányunk a javunkat akarja! Hogy szakadna rájuk egy tele kuka, egy zsák korommal!
papa.49
@kisrigó: Nem lehetne inkább választani, hogy fekáliával teli szakadjon rájuk???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.