Orbán Viktor miniszterelnök szerint meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a magyarok minden közéleti szereplőről tudhassák, kicsoda ő, és honnan kapja a pénzét.

A kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában – a civil szervezetekre vonatkozó kérdésre – kifejtette: olyan világban élünk, ahol a befolyásolási kísérletek gyakoriak minden országban és majdnem minden ország részéről.

Orbán: a magyaroknak tudniuk kell, hogy honnan kapják pénzüket a közszereplők

Példaként hozta, hogy Barack Obama elnöksége alatt az amerikaiak sokfajta befolyásolási módszert építettek ki a világban. "Erről én tudnék mesélni hosszasan (...), a legprimitívebb befolyásolási módszerekkel bezárólag volt itt minden az elmúlt időszakban" – fogalmazott, hozzátéve ugyanakkor, hogy szövetségesek lévén nem a múlttal foglalkozik, inkább reméli, hogy a jövőben nem lesz ilyen.

A miniszterelnök a legfontosabbnak azt tartja, hogy megteremtsék annak lehetőségét, hogy minden magyar állampolgár tudhassa minden közéleti szereplőről, kicsoda, honnan – külföldről vagy Magyarországról – kapja a pénzét, és ha külföldről, támasztanak-e vele szemben elvárást.

"Átláthatóságot akarunk", a magyaroknak ugyanis joguk van megérteni, milyen "befolyásolási manipulációs kísérletrendszerben éljük minden nap a politikai életünket"

- mondta Orbán Viktor.

A napokon belül hivatalba lépő új amerikai elnökről, Donald Trumpról a kormányfő úgy nyilatkozott: más kultúrájú amerikai vezetés érkezik. Míg a leköszönő Obama-adminisztráció "globalista" volt, a következő nem az lesz, hanem egy "vagányabb amerikai politika", amely nem köntörfalaz, nem bonyolítja túl a dolgokat – fogalmazott, jelezve, hogy az új attitűdhöz, viszonyrendszerhez az európaiaknak is alkalmazkodniuk kell majd.

A majdani amerikai látogatását firtató kérdésre azt is közölte, nyilvános konkrétumok még nincsenek az útról.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mutass jó példát! Hozasd nyilvánosságra, hogy te és családod, meg a bandád miből gazdagodtok! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
Ez a suttyó tudja hogy olyanoktól is kapja a kiemelt javadalmazását akiket nap mint nap kisemmiz jogait semmibe veszi. Milyen jogon fenyeget zsarol olyan embereket akikben van még némi tisztesség érzet?
quadrocopter
Igen!

"A magyaroknak tudniuk kell", hogyan gazdagodott meg a panellakásos Obán, negyed évszázad alatt, menő vállalkozások, lottó ötös és hatalmas vagyonöröklés nélkül!
kukac50
Nekünk tudni kellene azt is,hogy a kormány mire költi el a bevételeket támogatásokat!

Tudta? A fiatal gazdák pályázhatnak támogatásért!
Tudta ? a többi termelőtől vonják le amit a fiatal gazdáknak adnak oda.
Nem a kormánynak, hanem a többi gazdának köszönhetik
kakaósbögre
én azt akarom tudni hogy te,büdösgyökér,hová teszed az én pénzem.
evacica
Röhögnöm kell, persze kínomba! Ennek az embernek még van bőr a képén?!Lopnak csalnak hazudnak éjjel nappal! Tényleg hülyének nézi az országot, persze azok is vagyunk, hogy hagyjuk és nem zavartuk el még a büdös fenébe ezt a korrupt bandát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.