A magyar kormány véleménye szerint a nem kormányzati szervezeteknek ugyanolyan átláthatósági követelményeket kell teljesíteniük, mint a politikának és a politikusoknak, különösen akkor, ha ezek a szervezetek politikával vagy a politikához kötődő kérdésekkel foglalkoznak – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Guardian című baloldali brit napilapnak.

Kovács Zoltán: A civil szervezeteknek is teljesíteniük kell az átláthatóság követelményeit

A lap nyomtatott kiadásában szombaton ismertetett telefoninterjúban Kovács Zoltán azt mondta: az Obama-kormánynak a magyar civil szervezetekkel szembeni kormányzati politikáról megfogalmazott bírálatai felesleges feszültségekkel terhelték az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatokat. A kormányszóvivő szerint azonban most láthatóan új korszak kezdődik, amelyben az eddigiektől különböző vélemények hangzanak majd el még Washingtonból is ebben a kérdésben.

A The Guardian kommentárja szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egyre inkább autoriter viselkedése" olyan félelmeket keltett, hogy eróziónak indulhat a demokrácia Magyarországon.

Kovács Zoltán azonban az interjúban kijelentette: Magyarországot megalapozatlan vádak érték az átláthatóság és a korrupció kérdésében, a kormány véleménye szerint viszont mostantól gyakorlatiasabb időszak következik, és Magyarországot nem az eddigi vádakra jellemző kettős mércével fogják megítélni.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország miért kifogásolja a civil szervezetek külföldi finanszírozását, a kormányszóvivő azt mondta, hogy erre a nemzeti szuverenitás tükrében kell tekinteni. Nemigen látni olyan közép-európai országokat, amelyek például brit civil szervezeteket finanszíroznak politikusok befolyásolása céljából – tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint Soros György magyar-amerikai nagybefektető igen egyértelmű módon igyekszik beavatkozni a magyar politikába, például a migránsválság kezelésének kérdésében.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nemsikerült Zoltán ma reggel odáig fajult, hogy a terroristákkal hozta közös nevezőre a civileket. Nemsikerült Zoltán mindenféle konkrét, tényszerű bizonyíték hiányában állította, hogy egyes, magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva­ akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek! Nemsikerült Zoltán, aki azt állította, hogy tudomása van arról, hogy egyes szervezetek terroristákkal működnek együtt, nem feljelentést tett konkrét tényekre hivatkozva, hanem sápítozik és terjeszti a rémhírt. Ebből él ő is, bűntársai is sokadik éve. Teljhatalommal a kezükben, keresztülgázolva mindenkin vinnyogva rettegnek."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
CÖF-nek is kell az átláthatósággal elszámolni?
Állami pénzeket nyomtok bele, az legális?
Peller Anikó
Tisztán átláthatóságból érdekelne az ellopott aranytartalék sorsa.
A devizatartalék sorsa.
A nyugdíjmegtakarítások sorsa.
A földvagyon sorsa.
Az oktatás sorsa.
Az egészségügy sorsa.
A kisajátított várerődítmény sorsa.
A PaksII atomerőmű sorsa.
Az olimpiálásra elbaszott pénz sorsa.
A stadiomokra elkúrt pénz sorsa.
Az üres gáztározók sorsa.
A questorból ellopott pénz és társai sorsa .
Az pénzért eladott haza milliárdjainak a sorsa.
A MNB elszórt milliárdjainak a sorsa
és a kalevi sorsa. Most csak ennyi.
Lepényleső
@Peller Anikó: Felebaráti aspektusból érdekelne az Ön további sorsa.
bakegya
@Peller Anikó: A STABIL MEGTAKARÍTÁSOK KURMÁNYÁNAK SZÁMLÁI KILENC SAJÁTBANKBAN PIHENNEK ...
...de a jövő héten már elképzelhető hogy személyi jövedelem adóznak -orbán böcsülettel jó körösztény szokásból sikeresen!-ahogy a köziratokban is ÍRVA VAGYON-mint ahogy a NEMZET VŐJE MÁR FIGYELMEZTETETT NAGYON ,NAGYON...egyébként senkinek semmi köze hozzá hogyan gazdagodtak meg a fityiSS ROKONYOK NAGYON ,NAGYON!!!
evacica
Talán a saját házuk táján kéne söprögetni, és tisztességes vagyonnyilatkozatot adni, még a miniszterelnöknek is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.