A magyar kormány véleménye szerint a nem kormányzati szervezeteknek ugyanolyan átláthatósági követelményeket kell teljesíteniük, mint a politikának és a politikusoknak, különösen akkor, ha ezek a szervezetek politikával vagy a politikához kötődő kérdésekkel foglalkoznak – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a The Guardian című baloldali brit napilapnak.

Kovács Zoltán: A civil szervezeteknek is teljesíteniük kell az átláthatóság követelményeit

A lap nyomtatott kiadásában szombaton ismertetett telefoninterjúban Kovács Zoltán azt mondta: az Obama-kormánynak a magyar civil szervezetekkel szembeni kormányzati politikáról megfogalmazott bírálatai felesleges feszültségekkel terhelték az Egyesült Államokhoz fűződő kapcsolatokat. A kormányszóvivő szerint azonban most láthatóan új korszak kezdődik, amelyben az eddigiektől különböző vélemények hangzanak majd el még Washingtonból is ebben a kérdésben.

A The Guardian kommentárja szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egyre inkább autoriter viselkedése" olyan félelmeket keltett, hogy eróziónak indulhat a demokrácia Magyarországon.

Kovács Zoltán azonban az interjúban kijelentette: Magyarországot megalapozatlan vádak érték az átláthatóság és a korrupció kérdésében, a kormány véleménye szerint viszont mostantól gyakorlatiasabb időszak következik, és Magyarországot nem az eddigi vádakra jellemző kettős mércével fogják megítélni.

Arra a kérdésre, hogy Magyarország miért kifogásolja a civil szervezetek külföldi finanszírozását, a kormányszóvivő azt mondta, hogy erre a nemzeti szuverenitás tükrében kell tekinteni. Nemigen látni olyan közép-európai országokat, amelyek például brit civil szervezeteket finanszíroznak politikusok befolyásolása céljából – tette hozzá.

Kovács Zoltán szerint Soros György magyar-amerikai nagybefektető igen egyértelmű módon igyekszik beavatkozni a magyar politikába, például a migránsválság kezelésének kérdésében.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Nemsikerült Zoltán ma reggel odáig fajult, hogy a terroristákkal hozta közös nevezőre a civileket. Nemsikerült Zoltán mindenféle konkrét, tényszerű bizonyíték hiányában állította, hogy egyes, magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva­ akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek! Nemsikerült Zoltán, aki azt állította, hogy tudomása van arról, hogy egyes szervezetek terroristákkal működnek együtt, nem feljelentést tett konkrét tényekre hivatkozva, hanem sápítozik és terjeszti a rémhírt. Ebből él ő is, bűntársai is sokadik éve. Teljhatalommal a kezükben, keresztülgázolva mindenkin vinnyogva rettegnek."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Zseniális kommunikáció, sokkal jobb ha a tömegeket az foglalkoztatja, hogy hogy kerül a tampon a civilszervezet könyvelésébe mint a való világ.
telegdilaci
Pont ez a sunyi papagáj pofázik átláthatóságról, gusztustalan patkány! mi van a sok mutyival föld trafik mutyik, hol van ott átláthatóság,nem beszélve a 6-év alatt milliárdosok lettek közbeszerzésével! az beszél akinek a háza ég! vérlázító az a cinizmus ahogy ezek a mocskok meg magyarázzák,a meg magyarázhatatlant!
CsipkeRózsa
Az átláthatóságot előbb a kormánytagok, rokonaik, párthű vállalkozók és jóbarátok körében tegyék átláthatóvá. Ez kötelességük volna, és itt mozognak a 100 milliárdok, többnyire gyanús körülmények között. Még rátesznek egy lapáttal, az egyre gyakoribb titkosításokkal.
A mi közpénzünkről van szó!

A civil szervezeteknél kis összegekről beszélhetünk, ráadásul nem a közös pénzünk terhére végzik a munkájukat. Kivétel közöttük a kormány civilnek mondott szervezetek, akik Orbán kedvére tevékenykednek, milliárdokból.
Eladott Ország
"Nemsikerült Zoltán ma reggel odáig fajult, hogy a terroristákkal hozta közös nevezőre a civileket. Nemsikerült Zoltán mindenféle konkrét, tényszerű bizonyíték hiányában állította, hogy egyes, magukat emberjogvédő vagy civileknek nevezett emberek terrorista vagy embercsempész szervezetekkel akarva­ akaratlanul cimborálnak vagy együttműködnek! Nemsikerült Zoltán, aki azt állította, hogy tudomása van arról, hogy egyes szervezetek terroristákkal működnek együtt, nem feljelentést tett konkrét tényekre hivatkozva, hanem sápítozik és terjeszti a rémhírt. Ebből él ő is, bűntársai is sokadik éve. Teljhatalommal a kezükben, keresztülgázolva mindenkin vinnyogva rettegnek."
nevemnick
A CÖF-ről prédikál ez a suttyó?
Mert tudtommal ők politizálnak.
jankó321
"Kovács Zoltán: A civil szervezeteknek is ..."

És azon kívül, még kiknek? Azoknak, akik majd a későbbiekben szólnak be nektek?!
egyvandor
Hogy is van ez az átláthatóság? Mi az ma már ami nincs titkosítva? Mi az a közérdekű adat amiért nem kell fizetni? Mennyi idő, pereskedés, és költségek révén után juthat valaki egy egy ügy adataihoz?
Magyarország tolvaj suttyók kezére került és ez nem fog változni belátható időn belül. Matyhartrutymóország erősödik.
egyvandor
@nevemnick: Az azért érdekes mert a cöf valóban nem cicil szervezet. Csak azon a jogcímen szívja fel a közpénzt. Akár a kdnp a frakciópénzeket.
lusta
Jó az irány. A közbeszerzéseken milliárdokat kaszáló vállalkozóknak is kérnénk a vagyonát érintő nyilatkozatokat, ugyanis ellenben a civil szervezetekkel, ők közpénzt így, vagy úgy használnak.
human
Ki is az aki visszatartja a közérdekű adatokat? A kormányból úgy kell kiperelni minden információt. Azért pedig, hogy megtudjuk melyik képviselő mennyiért bérelhet lakás a várnegyedben milliókat akarnak elkérni az önkormányzatnál.
Nessy
@lusta: De a kedves családtagoknak és rokonoknak is! persze, hogy a képviselők, a politikusok szegények, mint a templom egere, miután már a 8 éves gyereknek is több milliós budai lakása van, a feleségnek meg milliós vállalkozása pár hónap alatt!
Nagy Mária
@Horizont: Benne van a cikkben. Ki tudott előre erről? Csak a bennfentesek. Ma estig ki tudja ezt az árverést megakadályozni? Utólag meg úgyis jogszerű lesz minden. :(
Én tutira veszem, hogy a nyertes Tiborcz csótány, vagy strómanja.
quadrocopter
Szemrebbenés nélkül! Ezt tanulta Soros-pénzen?

"Kovács Zoltán azonban az interjúban kijelentette: Magyarországot megalapozatlan vádak érték az átláthatóság és a korrupció kérdésében, ..."

- titkosítás dömping
- a magyar Orbánság a korrupcó európai éllovasa!
cikicakk55
Azért ehhez már tényleg vastag bőr kell,hogy Kovács ilyen hülyeséget mondjon. Még hogy alaptalanak a vádak,miszerint a Magyar kormány korrupt és átláthatatlan. Ezelőtt hét évvel még nem látszott ennyire,milyen hatalmas a korrupció nálunk.( pedig addig is volt bőven korrupt ember)2010 óta egyre többen jönnek rá,hogy bizony itt már nincs is más csak korrupció.Van egy kemény mag az országban akik mindent visznek.( Orbán,Kovács Z. Habony, Tiborc, Mészáros, Hörcsög Vajna.) Ők a központ. Ők döntik el,ki mit nyer meg,ki mit visz el,ki mennyit lopjon.Természetesen mindegyiknek korrekt az adóbevallása,mert Vezírünk is megmondta,hogy Ő nem vagyonos ember. Épp úgy mint a strómanok sem vagyonos emberek. Mészáros gázszerelőpolgármestercégtulajdonos sem tehet róla,hogy Magyarország ennyire jól teljesít és Ő cirka 6 év alatt a kis senkiből nagy milliárdossá vált. Mindenki annyit ér amennyije van. 4 millió magyar például semmit,mert nekik szinte semmijük nincs. Hogy is lenne már itt korrupció. Minden törvényes,minden alkotmányos.Ezt Polt Peti Úr is tanúsíthatja.
papa.49
A coffogőket mikor is számoltatjátok el húgyagyú szőrösmajom???
Lepényleső
A kormányzat elvárásainak ha megfelelnek,úgy mint ők maguk a törvényeknek,akkor nagy a
valószínűsége annak,hogy száma emelkedik a törvényen kívüli hadnak?
Maxipocak
@Eladott Ország: Én a civil szervezetek helyében rágalmazás miatt beperelném ezt a tetvet. No meg rezsiszilárdbiztosgyökér elvtársat is. Azt meg csak úgy szőrmentén tenném hozzá, hogy a gülüszemű tróger vagyonosodási vizsgálatát elutasította a "mindenkitfelmentelmi" bizottság. Me'há'ott qrvára rendben van minden.
Desischado
Érdekelne, hogy a kormány és a cimborák vagyon nyilatkozatai mikor lesznek valódiak? Miért kell mindent titkosítani? Az kiabál a legjobban, akinek a háza ég, avagy: bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű! De ehhez tényleg azbeszt vastagságú bőr kell, te utolsó, hazug féreg!
karma1
Es meg kiknek, te nagyon szep emberszabasu...? Mert szerintem a civil szervezetek igenis betartjak az atlathatosagot, ezert se tudtatok rajtuk fogast talalni, es most ezert vagytok pipak,...
Nem inkabb a fonokoddel kene leulni a gumiszobajaban egy komoly beszelgetesre?
karma1
@Maxipocak: Es mert adtak az atlathatosagnak is, ugye, es ezert is biztatjak most a civilszervezeteket az ugyanilyen atlathatosag kialakitasara...
Gyuri Géderről
A kormánytagok, családtagjai, továbbá parlamenti képviselők (tisztelet a kivételnek), állami azaz közpénzből fenntartott intézmények vezetői miért nem teljesítik az átláthatóság követelményeit.
Erről miért nem gagyog ez a szócső lovag.
elnyomott
" a nem kormányzati szervezeteknek ugyanolyan átláthatósági követelményeket kell teljesíteniük, mint a politikának és a politikusoknak"
A politikusok szövevényes hálóját egyetlen civil szervezet sem tudja még csak meg sem közelíteni.
Szerencsére.
Zeta
Civil pénzek , USA- ban mennyi pénz ment el a magyar érdekek lobbizására?
A környező országokban mennyit költünk , hogy minél nagyobb legyen a magyar befolyás?
Nem csak pártok, hanem civil szervezetek befolyásolására is , a kormány érdekében?
Hosszú a lista , Kovács úr!
justhpeter
Kinek prédikál ez az erkölcsben pöcegödör az átláthatóságról ?
glorianna
@nevemnick: bizony, és ők azok, akiknek nincs pü beszámolója a honlapján.
kakaósbögre
még 10 év kényszermunka.mondjuk az eddig számolt 615-höz képest ez kismiska
kukac50
Ha ilyen elvárásokat képesek megfogalmazni akkor azonnal minden titkosítást hozzanak nyilvánosságra ! Tegyék fel az internetre az összes bevételt és kiadást ami az államhoz kerül.
Minden pályázat legyen látható! Minden falú és város lakosai arányában részesüljön a pénz osztásnál! A kormánytagok számoljanak el vagyonukkal amióta kormánytagok,a hitelezőiket is vizsgálni kell,ha magánszemélytől kaptak hitelt. Számoljanak el minden forinttal az uniós pénzek kifizetésével is,kinek mennyit utaltak! Mire ?
nevemnick
@egyvandor: tegnap 14:04. írod: "Az azért érdekes mert a cöf valóban nem cicil szervezet. Csak azon a jogcímen szívja fel a közpénzt. Akár a kdnp a frakciópénzeket. "

,,Csizmadia azonban tagadta, hogy ne lenne bankszámlájuk, és azt is, hogy ne volnának civil szervezet: még a nevükben is benne van."

b1.blog.hu/2017/01/14/tudta_hogy_a_cof_az_olyan_hogy_nem_politizal_nekik_csak_velemenyuk_van
verőce21
Elmondom mi lesz. 4/5 Fidesz győzelem. Nem kell félni, nem fog fájni! Majd Heller anyátok a keblére ölel benneteket, Fodor Gábor gyöngéden megvigasztal. Kinyit az OPNI és lesz ott is internetkapcsolat, úgyhogy megírhatjátok ha mégis fájna valahol.
JAJMÁR
Ugyanúgy mint a politikusoknak? Ne már! Egy civil szervezet - cöfröfröf nem az - ne züllödjön már ennyire le..

(Ez a kovi átlátszó mint a "lepkefing")
aremy
és ti mikor fogjátok ezt tenni mer az elmúlt hat évben nem sikerült.
magyarbakancs
CÖF-nek is kell az átláthatósággal elszámolni?
Állami pénzeket nyomtok bele, az legális?
Peller Anikó
Tisztán átláthatóságból érdekelne az ellopott aranytartalék sorsa.
A devizatartalék sorsa.
A nyugdíjmegtakarítások sorsa.
A földvagyon sorsa.
Az oktatás sorsa.
Az egészségügy sorsa.
A kisajátított várerődítmény sorsa.
A PaksII atomerőmű sorsa.
Az olimpiálásra elbaszott pénz sorsa.
A stadiomokra elkúrt pénz sorsa.
Az üres gáztározók sorsa.
A questorból ellopott pénz és társai sorsa .
Az pénzért eladott haza milliárdjainak a sorsa.
A MNB elszórt milliárdjainak a sorsa
és a kalevi sorsa. Most csak ennyi.
Lepényleső
@Peller Anikó: Felebaráti aspektusból érdekelne az Ön további sorsa.
bakegya
@Peller Anikó: A STABIL MEGTAKARÍTÁSOK KURMÁNYÁNAK SZÁMLÁI KILENC SAJÁTBANKBAN PIHENNEK ...
...de a jövő héten már elképzelhető hogy személyi jövedelem adóznak -orbán böcsülettel jó körösztény szokásból sikeresen!-ahogy a köziratokban is ÍRVA VAGYON-mint ahogy a NEMZET VŐJE MÁR FIGYELMEZTETETT NAGYON ,NAGYON...egyébként senkinek semmi köze hozzá hogyan gazdagodtak meg a fityiSS ROKONYOK NAGYON ,NAGYON!!!
evacica
Talán a saját házuk táján kéne söprögetni, és tisztességes vagyonnyilatkozatot adni, még a miniszterelnöknek is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.