Az extrém hideg országszerte fennakadásokat okozott az áramszolgáltatásban. A péntek esti havazás miatt nyolc Baranya megyei település 2400 fogyasztási helyén maradt a lakosság áram nélkül. A tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek, de főként az áramhálózatra dőlt fák miatt következtek be a meghibásodások, elsősorban a Mecsek térségében.

Szombat hajnalra helyreállt az áramszolgáltatás azon a több mint félszáz zalai településen, ahol a hó súlya alatt elszakadt vezetékek péntek este áramkimaradást okoztak. Elsősorban Lenti, Szentgotthárd és Körmend térségében, többségében zalai településeket érintően volt áramkimaradás, ami 10 ezer háztartást érintett.

Borsodban (Miskolcon és a Mezőcsáti járás két falvában) három település maradt áram nélkül a leszakadt vezetékek miatt, Szabolcsban Tiszaszentmárton, Eperjeske és Zsurk szenvedte meg a technikai gondot, mindkét megyében 1200-1200 háztartás volt érintett.

Káosz a közlekedésben

Abonynál több autó ütközött péntek este, teljes szélességében lezárták a 4-es főutat. Összesen négyen sérültek meg. 

Frontálisan ütközött két kamion a 4-es főút 200-as kilométerénél, Hajdúszoboszló közelében. A balesetben az egyik jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

Áramszünet több megyében, balesetek, közlekedési káosz

Családi házba hajtott egy lengyel rendszámú kamion szombat délután Aszaló belterületén, a 3-as főúton. Személyi sérülés nem történt.

Áramszünet több megyében, balesetek, közlekedési káosz

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán eddig tisztázatlan okból egy kamion Győr felé haladva átszakította a belső szalagkorlátot, és a Budapest irányába haladó oldalon az oldalára borult. A baleset során a járműből üzemanyag került az úttestre. A rendőrök a Budapest felé vezető sávokat teljes szélességben lezárták. 

A korlátozásokat már feloldották korábban ugyanis nem közlekedhettek a 7,5 tonnánál nehezebb járművek Fejér megyében Bicske és Zsámbék között, Pest megyében a 102-es főúton az M1-es autópályától Pilisjászfalun a 10-es főútig, a 8102-es jelű úton az 1-es főúttól Budakalászig.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A négyesen történt balesethez mennyivel kellett menniük legalább 100-at ezen a tükörjeges úton amit a közút NEM kezelő alánk tesz...
Pergető
@papa.49: A négyesnek vannak egészen jó szakaszai. Majdnem Pilistől Ceglédig, és Cegléd után négy sávos, ott lehet haladni. Meg Törökszentmiklóstól is egy szakasz igen jó!
papa.49
@Pergető: Oszt. azzal véget is ért az egész, próbálj meg mondjuk Pestről elmenni Debrecenbe aztán nyilatkozzál, egyébként meg nem is erről szólt a cikk, hanem arról hogy a Hajdúszoboszlót elkerülő úton összetalálkozott két kamion...A kétszer, kétsávos szakaszok kb. összesen 20 km tesznek ki. mert az első a Ceglédberceli bejárótól tart a berceli domb tetejéig, a második az Cegléden a körforgalomtól tart az első Abonyi bejáróig. utána van Szolnok szélétől Szajolon keresztül a Törökszentmiklósi első bejáróig, aztán Törökszentmiklós után Fegyvernekig, és vége, utána már csak a városokat elkerülők vannak...Ahhoz képest hogy már Szolnokig kellene érnie az autóútnak nagyon kevés ami van...60 milliárd kidobva a Zagyva ártéren, meg a mocsárba épített lábakon álló borzalomra, mikor csak a meglévő út mellé kellett volna megépíteni még lét sávot, az abonyi elkerülőről beszélek:::::::: Igaz akkor nem lehetett volna kisajátítani a Lévai klán ótvaros zsombékjait a Zagyva parton Szolnok felett!!!
Pergető
@papa.49: Annyira nem vágom, mert csak Fegyvernekig megyek rajta. Úgy tudom valami Uniós szarság miatt hagytak fel a szélesítéssel.
papa.49
@Pergető: Azért ,,hagytak fel a szélesítéssel,, mert a régi nyomvonalra adta az Unió a pénzt nem arra hogy a Lévaiaknak a mocsarát megvegye az állam, röviden ez az igazság...
Egyszer menjél el Szolnoknál a 32 útra nem kell csak Újszászi bekötőig menned. és megláthatod mit tettek a jó termő földekkel a 32. és a 4 . főút között, és láthatod az 1 méter magas útlábakat ami a természetvédelmi területem megy keresztül!!!
Én meg itt lakom a környéken, és nap, mint nap találkozom a pazarlás eme nagyszerű képével!!!
Pergető
@papa.49: Tényleg! Igazad van! Emlékszem is hogy a lábak állnak ki a földből és semmit nem tartanak!
papa.49
@Pergető: Látod erről beszélek, az a pénz kidobott pénz abból se út nem lesz, se más, és akkor csupán az a kérdés ha én elbaszok egy alkatrészt egy javításnál vajon az ügyfél kifizeti-e a kettőt egy helyet, ugye hogy nem, na ezért tart itt jelenleg az ország mert ilyen önkijelőlt okoskák kormányoznak!!!
cikicakk55
nem tudom konkrétan,hogy mekkora hó van az ország nyugati,vagy északi részén.Csongrád megyében alig van hó,de az csúszik kegyetlenül.Az az érdekes,hogy nálunk ez már ekkora hír,hogy micsoda áramszünetek és faág letörések vannak.Ha bele gondolunk az észak-Európai országokban már a tél elejétől ilyen,sőt ennél 2-3x nagyobb hó van.Ott gondolom felkészülnek rá,hogy a tél nem csak hideggel,hanem hóval is jár. Gondolom ha az utakat rendesen takarítanák, ha figyelnék a fák állapotát, ha megnéznék még időben a villamos vezetékek szilárdság bírását,akkor nem lenne ennyi gond.Miért van az,hogy Magyarországon ha esik a hó,azonnal riasztást adnak ki a megyékre? Talán ha tavasztól őszig egy kicsit többet fordítanának a téli problémák elkerülésére,akkor nem lenne ennyi gond.A baleseteket nem nagyon lehet elkerülni,mert sajnos mindig vannak olyanok,akik nem akarják megérteni,hogy Magyarországon télen nem szabad száguldozni( Nyáron sem kéne)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.