Kártérítést ítél meg az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) két magyarországi roma számára, amiért az ellenük és közösségük ellen elkövetett erőszak ügyében a magyar hatóságok nem jártak el elég körültekintően – írja a 24.hu.

Az eset 2012 augusztusában történt, amikor a Jobbik Magyarországért Mozgalom felvonulást tartott Devecseren. A megmozduláson több százan vettek részt, akik közül egyesek flakonokat és köveket dobáltak egy, az udvarukról nézelődő roma család felé.

11 ezer euró kártérítést kap két roma az államtól

Az udvaron tartózkodó Király Alfréd azzal fordult a rendezvényt biztosító rendőrökhöz, hogy kővel fejen találták, a rendőrség ugyanakkor nem foglalkozott vele, és csak késve tett lépéseket a dobálók előállítására vagy azonosítására.

Az uniós bíróság ítélete szerint a magyar hatóságok nem jártak el körültekintően, amikor azt mondták ki, hogy a felvonuláson elhangzott beszédek nem ösztönöztek erőszak elkövetésére. Kifogásolták azt is, hogy a rendőrség a lehetséges elkövetőkből mindössze öt személyt hallgatott ki, és hármat nem is lehetett azonosítani.

A Bíróság Király Alfréd és Dömötör Norbert számára fejenként mintegy 11 ezer euró (közel 3,5 millió forint) kártérítés megfizetésére kötelezte Magyarországot.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@cikicakk55: A bíróság nekik megítél egy összeget és bizony az ügyvédi költségeket is megítéli és azt már az ügyvéd, vagy az ügyvédi iroda kapja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
Későn intézkedtek? De intézkedtek. Lehet, hogy volt elsőbbségi dolguk mint a palack repülési útvonala?
Elmennek a pichába!
Magyar jogásznak illene megtámadni az ítéletet!
kukac50
A Magyar igazság szolgáltatás alkalmatlansága miatt mennyi bírságot fizetett ki 2010-től az adófizetők pénzéből az állam?
A becsületesség alkalmazása az igazságszolgáltatásnál is hasznosabb lenne!
cikicakk55
@not me: Ebben igazad van! Én állami gondozott voltam és nagyon sok cigány gyerek került be hozzánk 10-15 éves kor között.Sokakat Magyar emberek vettek ki,fogadtak örökbe és próbálták úgy nevelni őket tisztességre,becsületre. Még is legtöbben vissza kerültek,mert a nevelőszülők,az örökbe fogadó szülők nem bírtak már velük.Hiába teremtették meg nekik a biztonságot a tanuláshoz, a mindennapi élethez.Már az iskola alsó osztályában loptak,pedig nem volt rá szükségük.Az iskolába nem tanultak,viszont verekedtek,csúnyán beszéltek,még a tanárnak is neki mentek,pedig nem ismerték az igazi szüleiket,még azt sem lehetett mondani,hogy azok voltak rájuk hatással.Hiába nevelkedtek olyan emberek közt,akik a mi általunk megszokott stílusban beszéltek,ők azt a tipikus "roma" hangsúlyt használták. Nem sokról tudom,hogy mi lett velük miután kikerültek az intézetből,de azt tudom,hogy még a lányok is kerültek legalább egyszer börtönbe.Valahogy a vérükben van és nem nevelés kérdése.
cikicakk55
@lusta: Hát ez az! Fogadni mernék,hogy nem írja meg egyik újság sem,hogy a megítélt összegből mennyit fog kapni a két " károsult"
1magyar
@cikicakk55: Akkor te közelről ismered, hogy integrálhatatlanok más rasszhoz tartozók egymással.
Ugyanez a muszlimok kérdése is. Ha keverednek is és nem az a domináns a vérében amely emberek között él sosem fog odatartozni igazán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.