Honvéd kadétképzés indul szeptemberben egy budapesti és egy szekszárdi iskolában. A Honvédelmi Minisztérium (HM) közlése szerint az új képzési forma bevezetése „a haza védelmére kész felnövő generáció kinevelését“ szolgálja.

Az újfajta képzés elindítását azzal indokolták, hogy szükség van egy kifejezetten a honvédség számára hasznos előképzettséget jelentő, középiskolai, érettségit adó képzési formára, a katonai pálya iránt érdeklődők és ezáltal a tiszti és altiszti utánpótlás létszámának növelésére.

Az új ágazati szakképzést a 2017/2018-as tanévben két helyen indítják el: a Szekszárdi Szakképzési Centrum Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában, valamint a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája, Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A képzésre február 15-ig várják a jelentkezést.

A HM, hozzátette: azoknak, akik a katonai pályát választják, hosszú távon biztos munkahelyet és megélhetést kínálnak.

(forrás: MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Az elmebetegnek már nem elég a TEK, túl sokat és túl nyíltan lopnak ahhoz, hogy ne féljenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Hát ez egy kitűnő hír.
Végre elindul a ""futbalszurkoló"" és ""Tv-székház szétverő"" szak a magyar iskolákban.
Ezentúl nem csak olyan amatőr és hűbelebalázs módra, de megfelelő végzettség és vizsgák után lehet a megfelelő helyekre szabadítani a csürhét.
Nem kellene a fenti iskolák anyagi támogatását megemelni a jobb minőségű képzés elérése érdekében?
Jozefina
Észak Kórea, vagy putyini tanterv alapján? Felháborító!!!
Pergető
Ismét hódít az idiotizmus! Mikor is vertek szét katonák tv székházat? Az se zavarjon senkit, hogy ennek évszázados hagyománya van az USA-ban és Angliában!
Persze mivel ezt az Orbán éra alatt vezették be, a gondolkodni képteleneknek kötelező huhogni!
magyarbakancs
Mi a a @asznak ez már megint?
Orbánnak van már stadionja,kis vasútja,most kell kicsi huszárok.
fontos mert a lelki világának a harc mindennapi lét eleme.
Winetun nőt fel meg az utolsó Mohikánon.
Költséges passziói vannak Orbán úrnak.
Eladott Ország
A szívnek meg kell szakadni. "Megtették, amit megkövetelt a haza” – mondta a Bölcs Vezető, finoman utalva Szimónidész híres sírfeliratára és emlékezve a spártai hősökre.
„Nem elegendő álmodozni, tudni kell, miben vagyunk jók, a magyar nemzet nemcsak a tudományokban, művészetekben jeleskedik, a sportban elért eredményeire, de Horty Miklós Prónay különítményeire, és a magyar bakákra is büszke lehet.” Hát tényleg! Mondotta a gumicsizmás fáraó, a balkáni kiskirály az üde magyar honban.
És lőn csoda a Bölcs Vezető utasítására beindul a haza védelmére kész felnövő generációk kiképzését szolgáló középfokú bakaképző generációk kinevelésé.
nemfideszes
@Pergető: A fidesz bárhol bevethető kigyúrt kopasz bűnözőkből álló piszkos „hadseregének” katonái. Ha kell, tv székházat vernek szét, ha kell, 40 kilós ligetvédőket félemlítenek meg vagy vernek össze, ha kell a fidesz székházánál tüntető diákokra küldik őket, Sz. Ferenc gyilkosságért elítélt bűnözővel az élen, vagy éppen ellenzéki politikusokat gátolnak meg abban, hogy a törvény biztosította jogával élhessen.
Az pedig téged ne zavarjon, hogy az általad felsorolt országokban nem államosították az iskolákat, és züllesztették azok színvonalát a béka segge alá, hogy aztán kizárólag egy párt érdekeit szolgáló agymosott droidok kerülhessenek ki az iskolapadokból…. Az évszázados hagyományokat pedig nem kéne összemosni egy, az egész világgal folyton harcban álló beteg elme szüleményével, vágyaival!
Arról nem is beszélve, hogy jelenleg is számos intézmény biztosít katonai képzést Magyarországon. Amúgy meg mért is kéne nekünk majmolni az általatok csak köpködött nyugatot?!
Ezért meg kifejezetten érdemes rendőrnek vagy katonának állni:
hellodelsomogy.hu/2015/10/27/embertelen-korulmenyek-kozott-dolgoznak-a-rendorok-a-hataron-fotokkal/
www.blikk.hu/aktualis/belfold/kukorica-kunyhoba-bujnak-a-katonak/6vt710c

Ilyen hagyományokkal is lehet találkozni az USA-ban vagy Angliába?
Pergető
@nemfideszes: Ligetvédő? Nekem csak ugribugri majmok!
Ami pedig jó, azt még az ellenségtől is érdemes átvenni!
A többi meg sima vádaskodás, ami szót sem érdemel! Csak a liberális sajtó hazudozó polgárhergelése!
nyanya001
@Pergető: Hehe bringás, miért változtattál nevet ? DDD
dr. prédikátor
@Pergető: Megjöttél félkerekű féleszű bringós???
Pergető
@dr. prédikátor: Ki az a bringás? Mát te vagy a második, aki így szólít!
nemfideszes
@Pergető: "Ami pedig jó, azt még az ellenségtől is érdemes átvenni!"
Úgy látszik még nem érkezett meg hozzád az új utasítás a pártközpontból. Most, hogy Trump lett az elnök Amerika már nem "ellenség". Putyin után most az Trump seggét is ki kell nyalnotok... úgyhogy mehetsz te is ünnepelni zsírfejű rezsiszilárddal, zsótikával és a többi takony gerincűvel...

"A többi meg sima vádaskodás, ami szót sem érdemel!"

Maradjunk annyiban, hogy érdemben nem tudod cáfolni...
Pergető
@nemfideszes: Maradjunk annyiban, hogy nem tudod bizonyítani és csak a sajtóban megjelent vádaskodásokat szajkózod! Ezt nem mondták neked a pártközpontban?
Macskaszem
Az elmebetegnek már nem elég a TEK, túl sokat és túl nyíltan lopnak ahhoz, hogy ne féljenek.
nemfideszes
@Pergető: Pontosan mit is kellene bizonyítanom azon amit ország-világ láthatott a TV kameráin keresztül?!... persze ha valaki kizárólag csak a királyi médiából tájékozódik és csak azt tekinti hitelesnek, az sok mindenről lemarad, és ahogy a fideszes média úgy ő maga is hiteltelenné válik... de azért további jó erőlködést...
sentinel216
Megmondtam, hogy a köpcös falábú focibuzi visszahozza a horthy időkből a levente kiképzést. A csuklóztatást, békaügetés a sárban, rohampálya 14 éves kamaszoknak. Jaj szegény kis unokáim!
justhpeter
Gondolhatjuk, hogy Orbán egy olyan majom, aki csak a harchoz ért. Viszont nem így van, mert ő nyíltan nem áll ki senkivel szemben. Vagyis párbajképtelen. Ebből a példából kiindulva akarja olyan komolyan azt, hogy az az utánpótlása, akik szintén csak a harchoz értenek majd, komoly alapképzést kapjanak hozzá és ne olyan lúzerharcosok legyenek mint ő.
nezelodo
@sentinel216: Igy szép ám felejtetni a sorkötelezettség eltöröltetését...
Egyébként a leventeképzés, és a háború végén golyófogónak szánt fiatalok jutottak eszembe nekem is. Hála néked Horthy nagyságos urunk, szellemed kis liberális csavarral tovább él!
kisrigó
Ez csak próba, aztán majd szép lassan bevezetik országszerte. Lehet énekelni, hogy: Fegyver a kézben, ajkon a dal, nem marad így el a nagy diadal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.