A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró építésével kapcsolatban lefolytatott eljárása alapján – közölte az MTI.

Az OLAF megállapította, hogy

kiemelkedő súlyú szabálytalanságokat és hibákat követtek el, többszörösen felmerül az Európai Unió pénzügyi érdekeinek megsértésének, a hűtlen kezelésnek, a csalásnak, a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének, a közbeszerzési és koncessziós eljárásban történt versenyt korlátozó megállapodásnak, a vesztegetésnek, a sikkasztásnak, az adócsalásnak, a befolyással üzérkedésnek, a számvitel rendjének megsértésének, valamint a köz- és magánokirat hamisításnak a gyanúja.

A vizsgálat szerint a projekt során megvalósított szabálytalanságok becsült pénzügyi összhatása mintegy 167 milliárd forint – írta a Miniszterelnökség.

Feljelentést tett Lázár a 4-es metró építésekor lenyúlt pénzek ügyében

A feljelentésről szóló kormánydöntésről a miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt. Lázár azt mondta, úgy gondolja, hogy az OLAF – az uniós eljárási szabályainak megfelelően – nyilvánosságra hozza a jelentést.

Arra a kérdésre, hogy a feljelentésben miért nem nevezi meg a beruházás fő arcait, a miniszter közölte, az OLAF-jelentés szerződésekről beszél és az esetek többségében a szerződést aláírók monogramját tartalmazza.

Egy másik kérdésre, miszerint a felelősségi rangsorban hol állhat Demszky Gábor volt főpolgármester és korábbi helyettesei, Horváth Csaba, Atkári János vagy éppen Hagyó Miklós, a politikus azt mondta, “első, második és harmadik helyen”.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Erős sansz van rá, hogy ez az ügy is amolyan Budai Gyula féle "hű, ha,,meg azannyát bűnöznek, 1242" típusú nagy, látványos lihegés, dugás nélkül!
Várjuk ki a végét, éppen Budain okulva!
Amúgy, ha sár van benne, akkor el kell kapni azok tokeit, akik besározódtak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
@Lepényleső: Másokmak nem a talpát, hanem a halina csizmájának a talpát fedi olyan vastag...
volvós
Janika ! Netán ellöktek a húsosfazék mellöl ???
Mennyi kell még a zsebedbe landoljon, hogy
nyugton maradj ???
solidedge
Ostoba ez a baloldal. Minden valós, vagy vélt lopásért meglakolnak. A Fidesz az orrunk előtt lopta szét az országot büntetlenül. Hát így kell ezt csinálni!
Béla333
@nevemnick: 13.24
De az ami! Sőt! Az általad beidézett cikk szerint még jobban az!
Hasonlóan a Postabank, K&H bank, Quaestor, a Gripen kenőcsök és még ezer más ügyhöz, ahol mindkét oldal kilopta a közösből amit tudott!
nevemnick
@Béla333: ennyi. Ezért kell titkosítani 100 évre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.