Egyenesen a bölcsődéből vitte el egy anya gyermekét a gyámhivatal szerdán. A munkásszállóban élő Bosch Erzsébetet telefonon értesítették, hogy ideiglenes elhelyezéssel nevelőotthonba kerül a kislánya – értesült a 24.hu.

A pestszentlőrinci gyámhivatalnál tiltakoztak A Város Mindenkié csoport aktivistái pénteken reggel, szerintük a magyar hatóságok rutinszerűen szakítanak ki gyerekeket a családjukból csak azért, mert szegények.

Telefonon tudta meg a budapesti anya, hogy kislánya nevelőszülőkhöz került

Az egyedülálló nő magát és húsz hónapos gyermekét a gyes és a családi pótlék mellett takarításból tartja fenn. Nem akarta bölcsődébe adni a kislányt, de a családgondozó kérésére mégis megtette egy hete, hogy ne legyen baj.

A határozat szerint a gyermeket azért emelték ki, mert a munkásszállón poloskák vannak, így a lakhatását nem tartják megfelelőnek. Azt is helytelenítették, hogy az anya téli hidegben elvitte a gyereket, meglátogatni a nevelőszülőnél élő testvérét.

Ezek közül egyik indok sem igazolja a kíméletlen eljárást, de még csak az ideiglenes elhelyezést sem

– mondta Molnár Noémi az Utcajogász Egyesülettől, hozzátéve, hogy hasonlót még nem tapasztaltak. Ilyen eljárás akkor lehet indokolt, ha bántalmazás, vagy közvetlen veszély áll fenn, itt azonban szó sincs erről.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.