Az RTL Híradó információja szerint saját ágyában hűlt ki, így halt meg egy kisfiú Székesfehérváron.

A 11 éves gyerek holttestét január 9-én találták meg, az ügyben teljes a hírzárlat. A rendőrség csak annyit erősített meg, hogy nyomoznak. A híradó úgy tudja, a cukorbeteg kisfiú anyjával szerény körülmények között élt.

A környéken élők sokszor segítettek nekik tüzelővel, étellel.

103 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Siralmas.
Sírok :(
Nyugodj békében kicsi gyermek. :(
nepszava.hu/cikk/1075758-orban-szerint-nem-igaz-hogy-magyarorszagon-egy-gyerek-ehezik
Elmész te a putris anyádba te mocskos gané !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
panellproli
Erre mit reagál a sok fidesz seggnyaló, aki a pofáját adja a csupa hepi TV reklámhokhoz.No meg persze a hamis statisztikát gyártók pofája sem szakad le
nyanya001
Siralmas.
Sírok :(
Nyugodj békében kicsi gyermek. :(
nepszava.hu/cikk/1075758-orban-szerint-nem-igaz-hogy-magyarorszagon-egy-gyerek-ehezik
Elmész te a putris anyádba te mocskos gané !
Zeta
Ezen kellene gondolkodni , nem az olimpoán.
Hiába költünk többet a gyetekekre, ha ilyen tragikus dolgok előfordulhatnak. Többet , azért költünk , mert egyre több a gyerek akiknek a szülei nem tudnak elégbételt az asztalra tenni!
De , hol az a 30 mrd ami két éve pihen?
sveikukac
Hónapok óta nyomják folyamatosan a siker-propagandát, amitől valóban kifordul az ember gyomra, miközben ilyesmi megtörténhet, mert nincsen elég segítség a VALÓBAN rászorulóknak.
(Szerintem nincsen a sehol a világon még egy ország, ahol KÖZPÉNZEN folyamatosan a pofánkba tolhatják az öntömjénezést!!! Ha minden rendben van, látjuk magunktól is - nem vagyunk hülyék. ha gáz van, azt is látjuk, pontosan - nem vagyunk ugyanis hülyék!!!)
lampa laz
Sajnálatos dolog, h ebben jobban teljesítünk az Eu átlagnál. Az összes mocskos politikus jobbról is meg balról is rohadjon meg, mert mindegyik tehet róla, h embereknek kell a hideg miatt meghalniuk.
Nagyon sajnálom szegénykét, nyugodjon békében.
papa.49
Nyugodj békében ártatlan gyermek, legyen könnyű a halhatatlan lelked.
Cefi
A gyermekről csak a legmélyebb gyásszal emlékeznék meg.

Közben a médiábol ömlik rám: magyarország jobban teljesít, magyarország erősödik.
Nessy
Nyugodj békében kicsi fiú! Édesanyád fájdalmát enyhítse a tudat, hogy néked már semmi nem fáj! Neki nagyon nehéz lesz most, talán akad aki segítsen neki ezekben a nehéz napokban! :-((
19840
Először is, őszinte részvétem az egész családnak! Felfoghatatlan tragédia.
De az is felfoghatatlan, legalább is számomra, hogy ilyenkor is a politika, a pártok, és egymás szidalmazása a legfőbb célotok.
Gusztustalan, hogy ha már reagáltok, nem a gyászba próbáltok osztozni, hanem kihasználhátok ezt a tragédiát a politikai mocskolódáshoz.
Lehet, hogy a kormány nem fűtött, de az ellenzék sem takarta be!!!
Nem pocskondiázni kell, hanem osztozni a gyászon.
Mégegyszer őszinte részvétem az egész családnak!
agnes200
Hát ezen elsírtam magam...

Ezt magyarázzad meg orbán viktor az évértékelődben, te szemét paraszt gazember, amikor a családtámogatásokról beszélsz!
not me
orbán, te haljál meg egy kihűlt szobában.

Annyira gyűlöllek téged, te embergyilkos, amennyire még nem gyűlölt senki, egy embergyilkost.
orbán viktor, te embergyilkos vagy.
Gyűlöllek, és megvetlek ezért, és ha úgy adódik, igazságot szolgáltatok - csúnyán.

Kűdjed, a faszopó pribékjeidet.
Béna pöcsök...
Csak néznek ki a fejükből...
Annyira egyformák, egyformán kiismerhetők vagytok, vazze...

Szánalmas!
Desischado
Ép ma is hallottam az önfényező reklámot, hogy a gyomrom fordul i tőle, közben meg itt a valóság! Mit mondhat az ember ilyenkor? Miért kellett ennek az ártatlan kisfiúnak meghalnia?! Rohadjon meg az összes hazug féreg!
Az édesanyának őszinte részvétem! A kisfiú meg, - istenem nem birom leírni! Vegyék az angyalok a szárnyukra, és vigyék el oda, ahol nincs éhség, fázás, és fájdalom, csak öröm.
Andersen gyufaárus kislányára gondoltam. Erre a tragédiára nincs mentség azoknak, akik dőzsölnek a mások kárára. Ha létezik igazság, orbánon számonkérik ezt az ártatlan életet is, legalábbis remélem! A trollok ilyenkor hol vannak?
Vlady
Ez a tragédia nálunk is majdnem megtörtént,de az én unokám már 17.éves és otthagyta őket,december 7-én,persze azóta sokminden történt.Most velünk él,és boldog hogy van akire számithat.
eugen4402
Lassan csak a narancsosok jelentik Magyarországot, ami ERŐSÖDIK, él és virul, és felveti a gazdagság. Dúskál az égi-földi javakban, és árgus szemekkel lesi-várja az új préda feltűnését, melyet majd zsákmányul ejthet.
Ha csak ez az egy kisfiú lenne az az egészségügy- és szoc.pol. leépítésének egyetlen áldozata, az is SOK LENNE!!!... Úgyhogy a melldöngetést abba lehet hagyni, na halld meg Eduárd. Neved ki diccsel ejtené, nem él oly velszi bárd. Emmit dugd fel magadnak, mert külön minisztériumok nélkül elhal az oktatás, az egészségügy, és a szociális gondoskodás is...
emerencia
Részvétem a kicsi hozzátartozóinak. Részleteket nem tudunk. Állítólag a környezetében viszont tudták, hogy baj van. Vajon a köz szolgái miért nem cselekedtek? Nem vádolok senkit de gyakran azt látni, hogy a bajban az emberek nagyon gyakran egyedül maradnak. Milyen haza ez?
Sziszifusz
Együtt érzek a hozzá tartozókkal. Őszinte részvétem.
Szegény kisfiú, még előtte volt az élet. Nem lett volna szabad bekövetkeznie egy ilyen tragédiának.
Nem tudni, hogy mi történt. A teljes hírzárlatot mi indokolja ? Korábban más hasonló esetekben a sajtó részletes információkkal rendelkezhetett.
A hírzárlat indokolt lehet, ha az esemény nyilvánosságra hozása negatívan befolyásolhatja a nemzeti érdekeket. Itt is erről van szó ?
Az ilyen tragikus események rombolják az Orbán kormány imázsát. Ez indokolhatja a titkolódzást. Amiről nem tud a lakosság az nincs is.
papa.49
@Horizont: Leírtad azt amit én is gondoltam erről a valakiről, hiszen tudod ,,egy húron pendülünk,,...
TomasP
Azt, hogy az öregeket mellőzik, nem értjük és már hozzászoktunk, de még hogy a gyerekeket is ez már tarthatatlan... senkit nem hagyunk az útszélén >>>> mondták a választásokkor reggeltől-estig..
elnyomott
Részvétem. ;-(
De az apa hol van ilyenkor???
Eladott Ország
"Nem egy háború után történik mindez, amikor senkinek nincs semmije. A huszonegyedik
században történik, amikor az a szlogen: akinek nincs semmije, az annyit is ér. Ez a gyerek
ennyit ért. És még hányan ennyit érnek. Nem többet. Akkor, amikor ezermilliárdokért akar a
kormány olimpiát rendezni, amikor a közmédiának nevezett pártpropaganda televízió 80
milliárdot – és amennyivel többet – nyel el évente, amikor milliárdokért hirdeti a kormány, hogy
jól élünk, amikor óriásplakátok üvöltik az arcunkba a fejlődést. Most, amikor festményekre és
műkincsekre milliárdokat költünk, a várba költöző miniszterelnök munkahelyét aranyozott
drapériákkal burkoljuk, amikor a földből nőnek ki a stadionok, amikor annyira jól megy az
országnak, hogy még a gyepet is fűtjük egy huszadosztályú focicsapat talpa alatt.
A felcsúti kisvasút üresen rója a köröket, a kormányfőhöz közeli újgazdagok milliárdos
nyereséget vágnak zsebre, de ezeknek az embereknek nincs segítség. Sem a rezsicsökkentés, sem a CSOK, sem a családi adózás nem segít sem rajtuk, sem senkin, aki hasonló helyzetbe került. Csak az erős szociális háló, a nehéz helyzetbe került emberek lakhatási és megélhetési gondjainak enyhítése, a helyzet rendezéséig biztonságot adó állami segítségnyújtás jelenthetne megoldást. Amit éppen úgy a mi adónkból finanszírozna az állam, mint ahogy a mi adónkból építik a stadionokat, a kisvasutat, a lőtereket, alakítják ki a várban a miniszterek elnökének új munkahelyét, vásárolnak százmilliókért festményeket, és a mi pénzünkből akarnak olimpiát rendezni, mert mennyire jó itthon tapsikolni a sportolóknak."
eszegfu
@19840: 22:29 Nem gondolom, hogy akár itt, de akármelyik közösségi portálon ne éreznének együtt az édesanyával... normális érzületü embernek ez felfoghatatlan, hogy valakinek a gyereke meghal...
De kérdezem Tőled: az én együttérzésem, a "gyászában való osztozásom" eljut az édesanyához?! Vagy akár a Tiéd eljut?! Személy szerint én "pocskondiázva" politizálok ez esetben is, azért, hogy ilyen NE FORDULHASSON elő többször! Igen, szidom a jelenlegi kormányt, hogy elba@ott milliárdokat stadionokra, kisvasutra, a Várba költözésre, vagy M.o. "jóteljesitését" reklámozó plakátra, TV hirdetésekre és nem pl. a gyermekvédő, vagy szociális hálózatra... érted, amit irok?! Te pontosan ugy viselkedsz, mint amikor egy földön fekvő embert megsajnálsz, de nem hivsz mentőt, nem segitesz rajta... u.akkor szidod a másikat, sőt "rendre" utasitasz mindenkit! Természetesen leirhatod véleményed szabadon a szóban forgó cikkről, de nem "szerencsés" a kommentelőket személyükben kritizálni... én ezt gondolom...
krumpli
Ez egy tökéletesen szigetelt ház. Nem fedél nélküli halál.. Hogy odabent mi történt, a cukorbeteg !! kisfiúval azt majd a nyomozás kideríti.. Félek a Jó Édesanyja miatt van hírzárlat...
papa.49
@eszegfu: Jól gondolod, de mint te is tudod itt vannak akik csupán a piszkálódás kedvért vannak itt, na azoknak semmi se jó, főleg ha a ,,hivatalostól eltérő a véleményed,, hát itt áskálódik uszít ezért kapja a nyomorúságos kis bérét!!!
Tudod mit nem sajnálom tőlük!!!
Ez legyen az életében a legnagyobb öröme, hogy itt oszthatja azt ami nincs is neki)))))))))
krumpli
@eszegfu: Szerintem meg Anyuci hagyta meghalni.. Azután hogy bementek jött a hírzárlat.
Kis Vörösöm te meg itt azonnal osztod az észt.. Pedig fogalmad sincs mi történ odabent...
krumpli
@eszegfu: Jahh !!! Én is csak most olvasom... Január 9.-én történt !
Tehát biztos hogy Bűncselekmény történt.
Nem Baleset, Hanem valószínűleg gyilkosság... Védd még az anyát..
eszegfu
@krumpli: Az a gyanum, hogy nem olvastad el figyelmesen amit irtam... én egy árva szót sem ejtettem arról, hogy mi történt, csupán reagáltam egy kommentre. Aztán tudod az a különbség kettőnk között, hogy nekem még van miből osztanom az észt, de ugy tünik néha Neked nincs...
justhpeter
@Eladott Ország: Mindenben egyetértek veled. Részvétem a családnak.
krumpli
@eszegfu: Volt 8-évetek... Ha jól tettétek volna a dolgotokat...Most nem nyafognál...kis Piros... :)
eszegfu
@papa.49: Akkor Te megértetted, hogy csupán @19840-n felvetésére válaszoltam. De igazad van!:)
eszegfu
@krumpli: A Fidesznek meg már volt 7 éve... és mit tett jól?! Attól, meg hogy "vöröskének" és "Pirosnak" titulálsz, ne gondold azt, hogy "megehetsz", mint farkas a Piroskát... nem vagyok egy nyafogós fajta, ugyhogy inkább Te vigyáz Magadra!
elnyomott
@krumpli: - gyalázatos vád, semmivel nem tudod bizonyítani.
Viszont az apa, az hol volt ilyenkor? Hagyta nyomorogni a családot?
Pergető
Döbbenetes a gyűlölködők állogikus baromsága! Orbán a hibás! Nem takarta be? Nem öltöztette fel? Éjszaka nem fektette maga mellé? Bocsánat! Ez nem az anya dolga lett volna?
Amiért van egy értelmetlen halál, minden magából kifordult primitív gyilkos hajlamú itt gyűlölködik? Szánalmas!
Megsúgom a sok elmebajnoknak, a szegénységet nem Orbán Viktor találta fel!
Nézzetek magatokba és szégyenkezzetek!
elnyomott
@Pergető: - Ugye nem tudod, miért átkozzák sokan?
Mert a fizetések gyalázatosan kevesek, tisztességes munkával csak nyomorogni lehet.
Egy egyedülálló nő, beteg gyerekkel - hol van az önkormányzat, hol van a segítség?
Ha nem lennének civilek, akik még itt-ott tudnak segíteni a nyomoron, nagyságrendekkel több ilyen tragédia lenne az országban!
Aki tud, menekül innen, ha nem akar szélhámos, csaló módon megélni!
A szegénységet nem Orbán találta fel, de szaporítja a számukat, ahelyett, hogy a csökkentésen munkálkodna!
Ahelyett, hogy a Várban flangálna és stadionokat építene! Minden elherdált forint átkot hoz a fejére!
Pergető
@elnyomott: A szegénység azokat sújtja, akik többnyire semmire valók! Mi is akart kapitalizmust, ahol ez a módi?
papa.49
@krumpli: Most nincs igazad, az @eszegfu: val szemben, csupán annyi volt a történet, hogy a nagy stadion, meg kisvasút építési láz közepette egy gyermek befagyva meghal a saját ágyában, erre írt egy fórumtárs, hogy miért keverjük bele a politikát, azonban ez mindkettőnk szerint igenis szorosan összefügg, mert addig míg ellátatlan emberek vannak az országban dögivel, talán nem a stadion, a kisvasút, meg a várba költözés lenne az első!!!
Ezt te is tudod, hogy az (általam oly nagyon utált kádári rendszerben) ilyen nem fordulhatott elő, az állam valahogy többet törődött az állampolgárokkal, most a törődés teljes hiányát élhetjük meg, aki valamiért lecsúszott esélye nincs a visszakapaszkodásra, igaz a tülökorrú lézeres szarJankó megmondta annyit érsz amennyid van, na tudod ez a legnagyobb baj!!!
A hölgyekkel szemben pedig több tiszteletet kérnék tőled is gondolom ez nem ütközik akadályba!!!
Eladott Ország
@Pergető: Tudod, az alapvető probléma a magyar politikai életben az, hogy fogalomzavarban szenvedtek ti odafenn. Szünet nélkül a hatalomról pofáztok és a média is, miközben tiétek a szolga szerep kellene, hogy legyen ideális esetben, normális felfogásban, és kőkeményen tény szerint! Mármost, te ezt képes voltál nemhogy elfeledni, hanem totálisan az ellenkezőjére fordítani. Hofi erre mondta azt, hogy: „az van, hogy már a szar húzza le a WC­t”. Konkrétan: nem azért bíztuk rád ezt az országot és a nemzet vagyonát, ami a miénk, nem a tiéd, hogy baromságokra tékozold, mások kezére átjátsszad, és lefölözd magadnak, te féreg!
papa.49
@Pergető: Ne adja az Isten de te is kerülhetsz ilyen helyzetbe, azért gondolj bele abba amit leírtál légyszíves...
Pergető
@Eladott Ország: Igen szépen összefoglaltad a semmit !
És mégis, ismét Orbán fog nyerni! Te így gondolod, de a többség nem!
elnyomott
@Pergető: Ringasd magad ebbe az illúzióba. De megnéznélek, mikor felébredsz!
Pergető
@papa.49: Belegondoltam! Nem hagynám a gyerekem magára. Magam mellé fektetném! Felöltöztetném. Bevinném a most üzemelő melegedőbe!
Én, mint szülő, nem hagytam volna megfagyni!
Én az "anyára+ vagyok dühös! És a hírzárlat se véletlen! Ráadásul cukros volt a gyerek! Borzalmas! Szerencsétlen kicsi élet!
Pergető
@papa.49: Igen! Vannak szerencsétlen sorsúak, de ha a gyerekem meghal, akkor én is! Mert velem együtt fagyott meg. Itt nem ez történt ez a borzalom!
papa.49
@Pergető: Igen a normális ez lenne de nem tudjuk a részleteket, így én úgy vélem nem kéne rögtön elítélni a gyermek anyját...
Még egy a gyermek cukorbeteg volt vajon volt inzulinja, tűje ,,Pen tolla,, a beadáshoz, volt-e vércukormérője, tesztcsíkja, rengeteg kérdés de válasz nincs rá, mert hírzárlat van...
elnyomott
@Pergető: - ha megnézted a videót, te senki ember, akkor hallhattad, hogy úgy találtak rá, hogy az anya ölelte a kicsit. Nem az ő bűne volt, hogy a gyerek előbb fagyott meg.
A borzalom te vagy, a gondokozásod, a lelkivilágod, az egész egyéniséged, amit eladtál jó pénzért!
Pergető
@papa.49: Egyetértek! Viszont ez egy tragédia, nem kéne politikát vinni bele! Az se szép!
Pergető
@elnyomott: Sántít az ügy de nagyon! Ölelte? Megfagyás előtt kellett volna nem utálna!
papa.49
@Pergető: Ez amit írtunk nem politika ez csupán vélemény volt úgy mint szülő, úgy mint ember részéről, gondolom ezzel te is egyetértesz...
Pergető
@papa.49: Maximálisan! Igen ez a borzalom összefogásra késztet minden épeszűt. Ilyenkor nem orbánozni kell, hanem magunkba mélyülni!
Eladott Ország
@Pergető: A többség nem 1,5-2 millió ember az országban és még ott van kb. 40 % aki leszarja a politikusokat.
elnyomott
@Pergető: te még az anyai érzelmet, a végtelen, felfoghatatlan tragédiát is lábbal taposod, gyalázod, csakhogy a gazdád kezeit mossad.
Hiába, mert a koksz vonzza a koszt!
glorianna
Sajtóhírek szerint az édesanyját a gyermek mellett találták meg, kórházba vitték. Munkanélküli, könyvelő, alkalmi munkákkal próbálta fenntartani magukat, és nagyobb összegű bevételre volt kilátása. A gyermek cukorbeteg volt. Félelmetes, hogy 2017 januárjában Mo-n ez így megtörténhet.
teuton
@krumpli: Bunko! Ne hatrafele mutogass, hanem arrol beszelj, ami most van! Nemetorszag lakossaga 8x több, 1 millio menekült van es eddig senki nem fagyott meg a sajat lakasaban! Ja, a templomokba is lehet menni es az allomasokon is aludhatnak hajlektalanok, ha nem akarnak a szallora menni -amiböl eleg sok van!-, a hajlektalansag es koldulas pedig nem büntetendö, ha valaki csinalni akarja, de a hajlektalan is kap havi 360 euro zsebpenzt...
emerencia
@teuton: Ez a 360 euro zsebpénz picikével több mint a magyar szakképzettek január elsejétől megemelt garantált bérminimumának teljes munkaidős nettója. Rengeteg magyar ember csak álmodozik ekkora jövedelemről miközben az árszinvonal már régen nyugati. Sajnos azt kell mondanom, hogy az orbáni illiberácia nagyon sok tönkrement élet és számtalan emberi tragédia árán teljesit "jobban".
Yoda69
Dobbenet hogy ez elofordulhat a 21.szazadban Magyarorszagon.
egyvandor
Döbbenet!!
Ez a tolvaj Gorbán és bandájának Magyarországa!
A magyarországi "elit" a rendszerváltás óta csak a lerablással van elfoglalva. Gorbán hatalmának bebiztosítására e-mellet a tehetségtelen harácsoló banda mellett tette le a garast.
Az általa bevezetett szociális támogatások megvonásából és adókból származó többlet bevétel csak egy szűk elit érdemtelen pénzelést szolgálja.
Magyarország erősödik egy két kihűlt áldozatot ez csak megér nem?
egyvandor
@Zeta: A zolimpia megrendezéséből "sokaknak" több jut fűtésre. Legalább az ő gyerekeik nem fognak kihűlni. Sőt ezeken a családokon már most a pályázati kiírások idejében is segít a ner. A többieken meg a zolimpiaából lecsapódó nyereségből fog segíteni a Gorbán.
egyvandor
@sveikukac: "nem vagyunk ugyanis hülyék!!!"
Amíg ezek ezt a pofánkba röhögve megtehetik, ebben kételkedek
egyvandor
@19840: Tévedsz!!! Ez a mai magyarországi politika eredménye!!!
egyvandor
@TomasP: Nem hagyják őket az útszélén. Belelökik az árokba.
egyvandor
@eszegfu: Gorbán bandája már 11 éve hagy egyre mélyebb és torzabb nyomot a magyar társadalomban.
egyvandor
@Pergető: Igazad van nem Gorbán a hibás azért mert a mai Magyarországon embereket nyomorban lehet tartani. Hiszen van egy pár milliárdos Magyarországon aki bizonyíték arra hogy nem kell mindenkinek megfagyni az országban.
quadrocopter
Ja-ja, 2010-ben 28 milliárd, jelenleg 72 milliárd a ráfordítás, mert ennyit drágítottatok, loptatok, hűtlen kezeltetek és túláraztatok - genyókám!
eszegfu
@Pergető: Tegnap 16:28 Bocs., hogy közbeszólok! Elfogadom: "mélyüljünk magunkba", "fogjunk össze"... és akkor már több ilyen borzalom nem fog történni?! Már bocsánatot kérek, de szerinted az ehhez hasonló "élethelyzeteknek" semmi köze az emberek szegénységéhez, elkeseredéséhez és a jelenlegi kormány gazdaság és szociálpolitikájához?! (Szerintem az ilyen tragédiák megelőzése bizony sok kérdést felvet a kormány politikájával kapcsolatban.) És ezt ugy általában kérdezem, mert igazából nem tudjuk a pontos körülményeket, nem láttuk a jegyzőkönyveket, stb., csak a hirekre támaszkodhatunk, melyek vagy igazak, vagy sem, esetleg pontatlanok.
pancsa008
Ma kaptam a hírt, hogy az utcánkban megfagyott egy ember a garázsban. A közvetlen rokonok nem engedték be a házba, mert alkohol problémái voltak. Üresen volt a ház. A fia helyi rendőr-tisztviselő.
Ha már így elmérgesedett a kapcsolatuk, akkor miért nem szóltak a Máltai szeretett szolgálatnak vagy bármelyik segítő szándékú hivatalnak. Itt szerintem nem csak Gorbánról szól itt emberségről.
Manhattan
Devizahitelbe belerokkant, gyermekét egyedül nevelő anya, akinek nem futotta inzulinra, tüzelőre. Az egyik legnehezebb dolog a világon - kérni!
Ki tudja kért-e, s ha kárt hányszor utasították el, mennyi megaláztatásban volt része? Egy idő után az ember már szégyelli és nem kér...
Felelőtlen? Nem hiszem. A végtelenségig elkeseredett és kiábrándult? Minden bizonnyal. Súlyos társadalmi problémákat mutat ez az eset, ezt ráverni az anyára... hogy is fogalmazzak, hogy ne legyek sértő...?
emerencia
@pancsa008: Orbán nagyon sokat tett azért, hogy még lejjebb süllyedjen a a lakosság átlagos emberségi szintje.
percsi
Elég lenne egy-két naplopó tolvajtól visszavenni amit lopott, és évekig meglenne a cukrosoknak a gyógyszere, a szegényeknek a fűtése!!
Pergető
@eszegfu: Ebbe a tragédiába ne vigyünk már politikát! Szegények és szerencsétlenek mindig is voltak, nem Orbán találta fel! Én változatlanul az anya felelősségét hangsúlyozom, hiszen ő az első, akinek tenni kellett volna valamit és nem tett!
Ne az államra és a gyámügyi szervekre mutogassunk már, ha első sorban volt valaki, akinek lépéseket kellett volna tenni!
Pergető
@egyvandor: Na ez a kristálytiszta demagógia! Gyurcsány, Medgyesi, Horn alatt nem voltak szegények? Nem fagyott meg senki? Nem éheztek emberek? Mélyülj el és nézz magadba a válaszért!
1magyar
@Pergető: De bizony, ez politika. Az emberek ha szegények akkor szar a vezetés. Ellopják a pénzüket, amiért megdolgoznak, törvényekkel.Pld. MT.
eszegfu
@Pergető: Politika nélkül... valahogy nagyon "lecsupaszitod" a felelősséget egyedül az anyára. Őszintén szólva el sem tudom képzelni mit tehetett volna a gyermekéért, amit nem tett meg... "koldulnia" kellett volna akár az önkormányzatnál, akár az utcán, esetleg a rokonoktól. Az valóban igaz, hogy szegények mindig voltak és lesznek is, csak valahogy a létszámuk és a mértékük nőtt... persze világos: a statisztikák nem ezt mutatják.:( Ugy vagyok ezzel is, mint, amikor pl. a szomszédomhoz be akarnak törni, én látom, de nem teszek semmit sem. Sajnálom, de számomra ez az igen szomoru eset felveti a "kollektiv felelősség" kérdését... és ezt jelenti a "nézz magadba és mélyülj el" . Neked más a véleményed és nekem is... ennyi.
Pergető
@1magyar: Na azt már tudjuk, hogy a szocik 167 milliárdot elloptak!
Pergető
@eszegfu: Így van. A felelősség tekintetében eltér a véleményünk. Alapvetően azt vallom, annak tudnak segíteni elsősorban, aki segítséget kér!
Pergető
@elnyomott: 18.:24-re.
Miféle érzelmeket taposok én lábbal? Mert a hirtelen felhangzó Orbánozásra azt merészeltem írni, hogy az anya felelőssége engem jobban érdekel?
Igen! Az anya felelőssége konkrétabb és vétkesebb, mint a hivatalok tehetetlensége, vagy Orbán politikája. Miért nm takarta be a gyereket, öltöztette fel, feküdt mellé, vitte el melegedőbe? Nekem ez a konkrét, nem pedig az, hogy Orbán hogyan alakítja a politikáját! Ezt érzéketlenségnek nevezni, egyenlő a dolgok elhazudásával és hamisítással!
Pergető
@Eladott Ország: Az a 40% és a Fideszt támogatja, ha nem megy el szavazni. Ennyi csak!
elnyomott
@Pergető: - tudod, egy paplannal, takaróval letakart gyerek is ki tud hűlni, nézz utána.
A megélhetés nehézsége, a munka megalázása a szégyenletes bérekkel - ez az ország rákfenéje. Pedig van pénz ebben az országban, ezt mindenki látja.
Nem tudom, mennyi felelőssége van az anyának (akinek az érzelmeit talán a te anyád miatti utálat befolyásolja) de hogy az apának van, azt rendre elhallgatod te is és a cikk is.
Orbánét meg hiába tagadod, egy ország látja.
Pergető
@elnyomott: Világos, hogy a betakart gyerek is megfagyhat. A szegénység pedig nem jelenti azt feltétlenül, hogy meg kell fagyni! A kormány komoly erőfeszítéseket tesz. Például a szegény gyerekek ingyen ehetnek a suliban. A ballib vezetés mellett ilyen nem volt! Özön segélyszervezet van és az állam is gondoskodik a szegény sorsú családokról. A gyerek apját pedig hagyjuk, mert a történetben egy szó nem esik róla. Lehet, nem is él.

Talán egymás édesanyját hagyjuk ki a társalgásból, ha megkérhetlek!
elnyomott
@Pergető: - Válást ír a cikk, nem özvegységet.
Hogy az állam mit tesz a szegényekért- még egy hiteles statisztikát sem tudunk, hogy csak ezen a télen hányan fagytak meg! Azért mégiscsak van szégyenérzetük.
Nem folytatom, mert fölösleges a tényeken vitázni - gyalázat, amit tesznek ezzel az országgal a vezetőik - nem is vezetők, inkább urak. Mit tudsz, mikor várható a koronázás...?
Pergető
@elnyomott: Megértem az elkeseredésed és azt hiszem a bírálatoknak sok esetben van is alapja. Orbán centralizál és bekeményít. Valóban az uralkodó elitnek van egy kis cezaromán beütése és az érvek tényleg leperegnek róluk. Azt hiszem, nem a Fideszre szavaznak, hanem a kisebbik rosszra! Ez pedig nem hízelgő rájuk nézve, elismerem!
elnyomott
@Pergető: - életem nagy részét a kádár-rendszerben éltem, nem kívánom vissza, örültem, hogy vége.
De annyi tömény hazugságot és gazemberséget, mint ami most van, még nem tapasztaltam.
Ez a nagyobbik rossz.
1magyar
Ezekért és a hasonlókért nincs félárbocra engedve a zászló? Én ezeket jobban sajnálom, ezek csak élni,enni szerettek volna nem síelni.
Mennyi van még ilyen az országban!
Eladott Ország
@Pergető: A nagybüdös lófaszt támogatja az a 40 % a fideszt. Készüljetek mert már betelt a pohár. Vádlott álljon fel!...
Pergető
@elnyomott: Tiszteletben tartom a véleményed, de a szavazók többsége nem így látja, amit az eredmény is mutat. Szerintem a kádári éra sok tekintetben jobb volt, mint a mostani és rosszabb is! Nem is merek számolgatni a jó és rossz dolgok tekintetében a két rendszerben, mert a végén még kiderülhet, nem is tetszik nekem a demokrácia!
Pergető
@Eladott Ország: Attól, hogy elöntötte az agyad a vörös köd, gondolkodj! A 40%, ha annyira Orbán ellen lenne, elmenne szavazni. Nem megy el és nem is fog! Amikor pedig borítékolható Orbán győzelme, aki nem megy el, Orbánt támogatja! Csak, hogy a logikával is foglalkozzunk egy csöppet a gyűlöleten túl!
elnyomott
@Pergető: - nincs vörös köd előttem, inkább előtted van narancs. Az a bizonyos százalék, köztük én is, minden bizonnyal azért nem megy el szavazni, mert nincs kire. Csak rossz van és rosszabb. Aki meg hűbéres, az elmegy szavazni.
A logikámmal semmi baj, sőt az éleslátásommal sem. Akinek meg ez nem kívánatos, az úgysem akarja megérteni.
Eladott Ország
@Pergető: Szeretnélek tájékoztatni, hogy vörös ködről az ne pofázzon, ahol ifjúkommunisták, MSZMP tagok, munkásőrök és III/III -as besúgók alkotják a fidesz nevű pártot.
A fidesz ha kellet kommunista volt, ha kellett liberális volt, ha kellet konzervatív volt. Röviden: Csak a pofátok ,nyelvetek maradt a seggek változtak!
Pergető
@elnyomott: Azt hittem az ellenzéket preferálod! Na azokra sem szavaz igazából, csak egy kis réteg! A Fidesz szervezettebb! Mitől narancs köd az, ha az a véleményem ismét ők nyernek? Inkább a realitás nevet kéne viselnie!
elnyomott
@Pergető: a narancsköd attól van, hogy te ezt jónak tartod.
De mára befejeztem.
Pergető
@papa.49: Szia!
Vettem infrapanelt a hét végén és kipróbáltam. Hát nem melegítette fel a szobát, de nagyon kellemes hőt ad le. Nekem nagyon tetszik!
papa.49
@Pergető: A villanyóra állást is írd fel mert csak úgy lesz értelmezhető a dolog, mondjuk 24 óra alatt mennyit fogyaszt és milyen meleget csinál...
Dr plágium
Nem olvastam végig az összes hsz-t. Viszont mielőtt elkezdünk vádaskodni, gondoljuk végig. A kisfiú cukorbeteg volt. Az is lehetséges, hogy vészesen leesett a vércukorszintje és az okozta a halálát. Reggelre nyilván kihűlt a teste hiszen meghalt. A cukorbeteg gyermekeknél nagyon oda kell figyelni, naponta többször mérni a vc szintet főleg az esti és reggeli órákban. Ha kell biztosítani kell még + étkezést is (ezt hívják pótvacsorának). Szerintem várjuk meg a vizsgálat végét.
Pergető
@papa.49: Oké! Megteszem! 300 wattos holmi, nem nagy teljesítményű!
havasigyopár
Szegények voltak.Ezeket löki a kormány a szakadékba.
Akácvirág
@Dr plágium: És nagyon nincs mivel mérni, ha az anyának ételre is alig volt pénze, hiszen az állam csak 3 doboz tesztcsíkot ad, ami napi 3 mérésre elég. Ez náluk semmi! A maradék, még szükséges 6-7 dobozt a család veszi meg 16-20 ezer forintért még havonta. Ha az állam minden 18 év alatti cukorbeteg gyereknek adna inzulinpumpát folyamatos cukormérő szenzorral ingyen, akkor se le, se fel nem mehetne a cukor csak úgy, mert a pumpa riaszt, sípol és ha lemegy, akkor felfüggeszti az inzulin adagolását. Úgyhogy ez is a politikán múló halál volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.