Tóth Gábor, a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója elmondta: a diákok és a tantestület is nagyon nehéz időszak elé néz, amiben jelenleg 17 pszichológus segíti őket – írja a 24.hu.

Adányi László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi programvezetője már vasárnap úgy nyilatkozott: a túlélők hosszú pszichológiai utókezelést kapnak a poszttraumás stressz kivédése érdekében.

A Szinyei Gimnázium igazgatója: nehéz időszak vár a diákokra

Az egyesület két kiképzett pszichológusa szinte minden gyerekkel fel tudta venni a kapcsolatot a Verona melletti ideiglenes szállásukon, egy másik munkatársuk pedig már budapesti iskolájukban, a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban is megkezdte a segítségnyújtást. Adányi megjegyezte, a gyerekek nem szívesen beszéltek a katasztrófáról, amelynek idején nagy részük ébren sem volt.

A Katolikus Karitász még szombaton felajánlotta segítségét, készenlétbe helyezve a katasztrófahelyzetekre, balesetekre specializálódott pszichológus csapatát, lelkészeit, valamint személyszállító járműveit. A helyszíni segítségnyújtásukra ugyan már nem volt szükség, de a szakembereikkel bekapcsolódnak majd a hosszú távú pszichológiai és lelki segítségnyújtásba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.