Az erős légszennyezettség miatt hétfő hajnaltól Budapesten is életbe lépett a szmogriadó riasztási fokozata. A főváros arra buzdítja a polgárokat, hogy használják a tömegközlekedést. De mi történik eközben a tömegközlekedésben?

A HVG munkatársa a Szentlélek téren filmezett le olyan autóbuszokat, amelyek járó motorral várakoztak. Volt, amelyikben vezető sem ült.

A lap megkereste a BKV és BKK illetékeseit az üggyel kapcsolatban.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Mindegyik busz így tesz télen,nyáron. Nyitva az ajtó, még ha nem is megy fel senki, csak valamit irkál a sofőr és közben nyomja a bűzt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
krumpli
De ha hideg van a buszon ha utaztok, akkor meg azért sír a szátok.
nyanya001
@krumpli: A fűtött busszal ugyanez van.
Számtalanszor láttam.
volvós
Egy ilyen 40 éves matuzsálem a Kádár korszakban készült, 20 millió km van benne, okádja a füstöt, a Budakeszi úton a szmogmérö müszer kiakad, és akkor a 4-es veszélyességi besorolásu szgk.-at tiltják ki. Sarlós elvtárs igy döntött...és a rendör, ha elkapja a
szabálytalanul, lopakodva araszoló vétkest, 150 ezerig büntethet...F@sz@ !!!
nagy534ati
Én a 123-as viszonylaton jártam,vagy az egyes,vagy a kettes beálló voltam reggel 4:10-kor.Télen én is járattam a motort...ha,nem ültem benne,a 3.ajtó ki volt nyitva,de a fűtés maximumon ment!Ha benne ültem,az összes ajtó zárva volt,a fülke-ajtóm meg nyitva,hogy onnan is menjen ki a meleg az utastérbe! Nem is fáztak az utasaim!!! Hálásak is voltak ezért,apró-cseprő dolgokkal,amit ma is sokra tartok így,visszaemlékezve! Át kell élni mindezt,úgy az utas,mit a sofőr részéről,és máris más megvilágításba helyeződik a téma! Részemről ennyi! További szép estét Mindenkinek!
nagy534ati
Amúgy a videóban szereplő mindkét IK-260-as buszt elég jól ismerem,lévén mindkettőt vezettem...a 204-es tanulóbuszként szolgált évekig,azaz a D-10-es motorja nincs széthajtva,illetve telerámolva több százezer kilométerrel,az 541-es is D-10-es motorral rendelkezik,de,ahogy nézem:egyik sem okádja a füstöt...pedig a szervizelési keretek akkoriban is,no,meg most is igencsak szűk korlátok közé vannak szorítva!!!
justhpeter
Eközben Sarlós-Tarlós pipázgat az irodájában. Megválasztották, megérdemlik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.