Európának el kell eresztenie "a föderalizmus illúzióját", és többpólusúvá kell tenni a kontinenst - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Magyar Nemzeti Bank szervezésében megrendezett Lámfalussy-konferencián. Kiemelte: Európa egyre gyengébb, lassan már a regionális szereplő státuszáért is meg kell küzdenie. Európa nem tudta megvalósítani nagy céljait, így például az euróval kapcsolatosat, vagyis hogy a dollár mellett a közös európai pénz legyen a világ egyik tartalékvalutája. Emellett az önerőre épülő európai biztonságpolitika kialakítása és az eurázsiai gazdasági térség terve is elbukott - hívta fel a figyelmet. A miniszterelnök kiemelte, hogy új megállapodást kell kötni az Egyesült Államokkal a "hamvába halt" szabadkereskedelmi megállapodás helyett, az ugyanis nem jön létre. Megállapodásokat kell kötni továbbá Kínával, és újra elő kell venni Oroszország kérdését is - sorolta Európa teendőit Orbán Viktor, hangsúlyozva a többközpontú világrend lehetőségeket...

Forrás: inforadio.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
Most hogy Trump lett az USA elnöke és nem vagytok már gúzsba kötve (ala szíjgyártó futsalminiszter legújabb aranyköpése) kibontakoztathatjátok az eddig rejtett kvalitásaitokat. Ismerve tolvajlási kvalitásaitokat, attól tartok ezzel is még mélyebbre taszítjátok az országot.
CsipkeRózsa
Orbán: "Európa egyre gyengébb"

Ezt már máskor is mondta, lapozzon.
sentinel216
@CsipkeRózsa: Hozzám ma dobta be a postás a Magyarország Erősödik brosúrát. De hát én úgy tudom még mi is Európához tartozunk. Akkor most erősödünk, vagy gyöngülünk?
szocdem
Orbán ebben a beszédben csak abban téved - nem kicsit - hogy az EU gyengülne. Hiszen a Montán Unió óta hihetetlenül megerősödött cégek Uniója ez, ami az idők alatt terebélyesedett, új multivá fejlődött tagokkal büszkélkedhet, és a világpiacon a pénze messze kelendőbb és bizalomkeltőbb mint az USA dolláré..
A tévedése oka valószínű, hogy az országban uralkodó Bangladesh-i állapotok körül keresendő.
CsipkeRózsa
Addig gyöngülünk, amíg nem Orbán lesz ott is a főnök. Utána már erősödünk.
Cefi
Ez drága okos szép ember megin' osszajaz eszet. Úgy hiányzik ez nekünk mint egy falat kenyér. Isszuk a szavait ennek a félistennek. Még fél óráig. Azután jönnek az ápolók, megkapjuk a szurit, oszt' lámpaoltás.
Szókrakész
Az egész Európa "Projekt" csőd.
Igaza van.

Európa soha nem lesz USA-hoz hasonló olvasztótégely.
quadrocopter
Mindegy, hogy mi, csak degradálni lehessen bármiben az uniót!
Szóval miért vagyunk egy uniós ügyészség ellen, amikor mohó módon rávetődünk a metró-ügyre?
Sunyi disznó!
quadrocopter
Mindenki vegye tudomásul, hogy az unió egészen addig egyre gyengébb lesz, míg nem alakul át illiberális elmehibbantsággá!
Amúgy valóban van valami gond, ha vagonszámra tolják a hibban zsebébe a pénzt!
Hellcat
Hát vitya te sem azon töröd magad, hogy erősebb legyen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.