Alig van fiatal, aki saját ingatlanban élne: a 19-29 évesek 55 százaléka még mindig a szülőkkel vagy családi tulajdonban lévő házban lakik, 23 pedig lakást bérel -  – derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből.

A 19-29 évesek legnagyobb része úgy tervezi, hogy 26-30 évesen lesz majd saját lakása. Hosszabb távon a kertes házak a legvonzóbbak, míg a lakóparkok nem örvendenek túl nagy népszerűségnek.

Még mindig a mamahotelben dekkol a huszonévesek több mint fele

A huszonévesek csupán 20 százalékának van legalább részben saját tulajdonú lakóingatlana. A legtöbb fiatal családi házban lakik, míg a második helyen a lakótelepi panellakás, a harmadik helyen pedig a nem panel társasházi lakás áll.

A saját lakással már rendelkezők átlagosan 23 évesen jutottak az ingatlanhoz, viszont nem rendelkeznek saját tulajdonnal, sokkal borúsabban látják a helyzetüket: 30 éves korukra tartják reálisnak az első saját otthon megszerzését.

Kiderült, a legtöbben nagyvárosok külvárosi kertes házában képzelik el jövőjüket, de népszerű a vidéki kertes ház is. A társasházak a fővárosban jól teljesítettek, vidéken azonban kevesen vágyakoznak ilyenbe.

A K&H felmérése azt is vizsgálta, hogy a fiatal korosztály tagjai miként vélekednek a költözésről. A többség ezt nem zárta ki, a diákok és a 26 év alattiak tűntek erre leginkább hajlandónak, azt aktív munkakeresők többsége azonban csak akkor költözne, ha duplaannyit kereshetne új munkahelyén. A külföldre költözést 58 százalék fontolná meg egy jobb karrier reményében.

(profit7)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csa-csa
"..A külföldre költözést 58 százalék fontolná meg egy jobb karrier reményében."
igazuk van!
prime777
@justhpeter: "Ez nem zavarja a kormányt ? "

Miért,van ami zavarja őket? :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.