Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti közleménye szerint Budapesten továbbra is nagyon kedvezőtlen az időjárási helyzet a levegőszennyezettség szempontjából.

Egyelőre nem várható javulás a levegő minőségében

A szálló por (PM10) 24 órás átlagértéke több helyen a riasztási határérték fölött alakul. Napközben van rá esély, hogy kisüt a nap, így néhány órára jelentősen csökkenhetnek a koncentrációs értékek. Estétől viszont ismételten jelentős romlás valószínű a levegő minőségében.

Kedden újra veszélyesnek minősítette a levegő minőségét az Országos Közegészségügyi Központ, de nem csak a fővárosban, az ország nagy részén is veszélyes és egészségtelen a levegő a szálló por koncentrációja miatt. Továbbra is szmogriadó van érvényben az ország nagyvárosaiban, köztük Budapesten is.

A fővárosban hétfő reggel 6 órától közlekedési korlátozást is bevezettek. A magas szállópor-koncentráció miatt Budapest közigazgatási területén tilos azzal a gépjárművel közlekedni, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0; 1; 2; 3; 4, vagy amelyek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.