Hárommilliárd forintos állami beavatkozást kért a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. Ezzel szerintük az Alexandra bolthálózat fizetésképtelenné válása után "megakadályozható lenne a a könyves piac összeomlása" – írja szerdai számában a Világgazdaság.

Kocsis András Sándorra, a szakmai szervezet elnökére hivatkozva a lap arról ír:

tárgyalt az Alexandra vezetőjével, de Matyi Dezső minden kérdésre azt válaszolta: "nem tudom".

A lap arról ír: a könyves cégek vezetői közül többen úgy nyilatkoztak, ha leírnák a bolthálózat fizetésképtelenségével keletkező veszteséget a 2016-os mérlegükből, ez többük számára is végzetes lenne, hiszen nem tudnak hitelt felvenni helyzetük konszolidálására.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pergető
A tisztelt kiadó nem vette észre, hogy a nyomtatott termékek az internet térhódításával visszaszorultak? Akinek ilyen üzleti érzéke van, az nyelje be a veszteséget is! Nehogy magáncéget közpénzzel húzzunk ki a kátyúból!
sokanvagyunk
@justhpeter: Ha tőle kérdeznéd: "nem tudom" a válasz. - A hitelezői biztos, már nem.
Főlökött
Bocsika, de az Alexandra bolthálózatnak lóg egy cég 3 milliárd felett. Mivel a cég fizetésképtelen, így lehetőség sincs arra, hogy rendeződjenek a dolgok.
Annyi megjegyzést hozzá kell tenni, hogy a tartozó cégnek ki is az egyik tulajdonosa ? Matyi. Érdekes, nem ?

"Matyi nemrég azt írta partnereinek, hogy az Alexandrát üzemeltető cégnek 3,7 milliárddal tartozik egy másik vállalkozás, ezért nem tud fizetni. A megnevezett társaságban Matyi ugyancsak tulajdonos. "
Forrás : www.vg.hu/vallalatok/senkinek-nem-fizet-az-alexandra-halozat-481532

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.