A fővárosi önkormányzat szerdára virradó éjjel kiadott közleménye szerint továbbra is indokolt a riasztási fokozat és a gépjárműforgalom korlátozásának fenntartása Budapesten – olvasható az MTI hírében.

Továbbra sem javult a szmoghelyzet Budapesten a fővárosi önkormányzat szerint a keddi adatok alapján a szálló por (PM10) 24 órára számított átlagos koncentrációja a fővárosban működő tíz mérőpontból még egy helyen, Csepelen meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 mikrogramm köbméterenként), ami felett már a rövid idejű hatás is veszélyt jelent az emberi egészségre.

A riasztási fokozat így továbbra is érvényben marad, vele együtt pedig a közlekedési korlátozások is fennállnak: olyan gépjárművekkel, melyek forgalmijában a környezetvédelmi osztálynál a rubrika üres, vagy 0, 1, 2, 3, 4 szerepel benne, azzal nem szabad közlekedni a riasztási fokozat visszavonásáig reggel 6 és este 22 óra között. Aki a tiltás ellenére mégis használja gépjárművét, az büntetésre számíthat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti jelentése szerint szerdán tovább marad a ködös és rossz idő, viszont a szélmozgás mérsékelt maradhat, ami nem kedvez a levegőminőség javulásának. Csütörtökön viszont időnként kissé meg is élénkülhet a keleti szél, ami akár jelentős mértékben is javíthat a levegőminőségen, amely péntektől hétfőig nagymértékben romolhat újfent.

Az OMSZ a sűrű köd miatt miatt figyelmeztetést adott ki, az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén, a Dunántúl nyugati és déli részén jelentkezhet zúzmarás köd, de az ország többi részén sem várható tiszta égbolt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.