A Fővárosi Közgyűlés úgy döntött: ma délután négy órától Budapesten is ingyenes a tömegközlekedés azoknak az autósoknak, akik a szmogriadó tiltása miatt nem használhatják autójukat.

Az autósok, akik a kedvezőtlen környezetvédelmi besorolás miatt nem használhatják a járművüket, szerdán délután négy órától ingyenesen utazhatnak a budapesti tömegközlekedéssel.

Megszavazták: ingyenes lett a budapesti közlekedés a kitiltott autósoknak

A kocsijukról letiltott utasoknak a forgalmi engedélyüket kell felmutatniuk BKK-bérlet helyett. A kedvezménnyel azok élhetnek, akiknek akiknek autójuk forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód: 0; 1; 2; 3; 4, vagy ha a forgalmi nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

Budapest előtt már több város, köztük Szeged is bevezette a szmogriadó alatti ingyenes tömegközlekedést.

A vasúton is

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerda délután azt közölte az MTI-vel, hogy a szmogriadó miatt kitiltott autósoknak ingyenessé teszik az utazást a HÉV, a MÁV-Start és a Volánbusz állami megrendelésű, budapesti elővárosi járatain is. A kedvezmény szerda délután négy órától a szmogriadó visszavonásáig tart.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Ismét egy jól átgondolt hasznos döntés. Az gondolom nem jutott eszükbe, hogy esetleg családok együtt járnak munkába iskolába ezekkel az autókkal.
1magyar
Botka Szegeden okosabban oldotta meg.Ha célt akar érni akkor a zsebeken vezet az út itt is.
Eladott Ország
www.origo.hu/itthon/20161125-a-haztartasok-futese-miatt-videken-nagyobb-a-legszennyezes-mint-budapesten.html
A háztartási szilárd tüzelés sokkal nagyobb mértékben járul hozzá a magyarországi légszennyezéshez, mint a közlekedés. A rossz minőségű fűtőanyagok, a vizes fa és lignit, ruha bála, Pet palack, lakkozott parketta, olajfestékes nyílászárók mellett sokan a szemetet is elégetik, és a kistelepüléseken ezzel annyi ultrafinom káros részecske kerül a levegőbe, hogy néha még Pekingben is jobb a helyzet.
„Az első lépésben szigetelni kellene az épületeket, ha ez megvan, a hőigény is kisebb lesz”
Csak nem kellene ellopni az UNIÓS támogatásokat, de Lázár tótumfaktum, majd megint elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.